3   32
4   12
5   34
4   31
2   25
4   28
1   17
3   31

DYI syr på en underkjol för hand

DYI syr på en underkjol för hand

Jag har inte uppdaterat min DYI kategori här på bloggen sen 12 Oktober 2017… Det var verkligen länge sedan. Jag stickade väldigt mycket förr och jag älskar det fortfarande. Tyvärr så får jag väldigt ont i armarna då jag har problem med mina leder. Men jag älskar att vara kreativ på alla möjliga sätt och igår var det äntligen dags igen.

Jag köpte denna klänningen för några år sedan. Den är från By Malina och jag betalade 3000 kronor för den om jag inte minns fel. Köper man en så dyr klänning så tänker man att den måste vara perfekt. Men av någon dum anledning så var hela baksidan av klänningen transparent. Men igår var det dags att lösa problemet så att denna fina och dyra klänningen kommer till användning.

DYI syr på en underkjol för hand

I garderoben så hade jag en blus som tyvärr inte längre kom till användning. Har haft den i många år men den blev lite konstig efter ett par tvättar. Men istället för att kasta den så valde jag att använda ryggen på den blusen till att göra en underkjol på klänningen. Så jag klippte upp hela ryggen och sparade framdelen då den har ett så fint mönster. Tänker att jag kan använda det till något framtida projekt.

DYI syr på en underkjol för hand

Efter att jag hade klippt ut ryggen så mätte jag för att se hur lång underkjolen behövde vara. Det viktigaste var att den skulle täcka rumpan men som tur var så hade jag mer tyg än vad jag behövde. Så jag klippte av kanske 10 cm av tyget. Ett tips är att lämna 2 cm ifall något går fel eller att man behöver mer tyg. Jag fick klippa bort lite tyg under tiden som jag sydde men hellre det än att det fattas tyg.

DYI syr på en underkjol för hand
DYI syr på en underkjol för hand

Sen nålade jag fast tyget för att se så att jag sydde rätt. Jag har ingen symaskin så jag sydde allt för hand. Valde att göra dubbeltråd så att det verkligen ska sitta fast. Jag började med att sy kortsidorna och sen avslutade jag med långsidan (delen som går över rumpan). Det svåra med att sy på underkjolen var att klänningen var A formad, kortare upptill och sedan blev den bredare och bredare. Men trots detta så blev det riktigt bra.

DYI syr på en underkjol för hand
DYI syr på en underkjol för hand

Jag vet inte exakt hur lång tid det tog att sy på underkjolen men kanske två timmar allt som allt. Man kan inte ens se att underkjolen är sydd efteråt. Och det viktigaste av allt är att det verkligen gjorde skillnad. Nu kommer jag äntligen kunna använda denna klänningen. Tidigare så har jag bara haft den när vi fotograferat men naturligtvis så vill jag kunna använda den till vardags.

Dela

4 Kommentarer

  1. 14 juli, 2022 / 08:18

    Vilket pyssel 🙂

  2. 17 juli, 2022 / 11:33

    Oh vad fint att göra egen, hoppas att man får se på sen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.