3   51
5   34
5   77
1   124
1   27
11   24
1   31
5   118

Down to Earth with Zac Efron

Down to Earth with Zac Efron
Jag såg alla 8 avsnitten av Down to Earth med Zac Efron på en dag. Under 8 timmar matades jag med inspiration och information. Först hade jag inte tänkt se den men ångrade mig då många sagt att den var bra. Och jag kan inget annat än att hålla med dom.

Serien handlar om hur Zac Efron och hans vän Darin Olien (hälsoexpert) reser runt i världen och träffar människor som har ett nytänkande kring hur vi ska använda jordens resurser utan att skada vår planet. Många av metoderna handlar om att gå tillbaka dit allt började. Odla sin egen mat, handla från lokala företag, blanda ny teknik med de gamla sättet.

Down to Earth with Zac Efron

Jag tycker serien var riktigt bra. Det gav mig en hunger för att vilja göra mer. Äta mer vegetariskt/veganskt än vad vi redan gör. Minska användningen av plast! Här kan jag verkligen göra en mycket större skillnad. Tex att sluta köpa flytande tvål och istället köpa tvål som inte kommer i plastförpackning. Köpa tops som är gjort på naturmaterial istället för plast. Köpa påsar som jag kan lägga grönsakerna som jag handlar i butiken i istället för att ta en plastpåse. Det finns så många små, enkla saker vi kan göra för att hjälpa till och rädda vår värld. Det enda vi behöver göra är att agera!

Down to Earth with Zac Efron

Min sambo är redan väldigt duktig när det kommer till att äta vegetariskt. Jag har inget emot det men köper vi färdig vegansk mat så klarar inte riktigt min mage av det. Men nu är min tanke framöver att vi ska äta vegetariskt tre dar i veckan och veganskt en dag i veckan. De andra tre dagarna kan innehålla kött även om de inte måste. Jag har inga planer på att sluta med kött helt men jag kan absolut minska mängden. Svamp tycker jag är perfekt att byta ut köttet mot. Det svåraste är egentligen att kunna göra en riktigt god sås utan grädde men jag såg att det finns creme fraiche så helt omöjligt kan det ju inte vara. Ni finner serien på Netflix, här kan ni se trailern.

Dela

3 Kommentarer

 1. 27 juli, 2020 / 14:12

  Ohh tackar för tips =D

 2. 27 juli, 2020 / 16:38

  Åh, jag och sambon såg alla avsnitt förra vecka och tycker den är helt fantastisk! Jag har varit vegetarian i fyra-fem år av miljöskäl, och “typ” vegan sedan sambon blev det för två år sedan (jag äter ägg och ost ibland). Det finns ju så himla mycket god mat att göra så låter som att ni har ett superbra upplägg med vegetariskt minst tre dagar och veganskt minst en dag i veckan, lycka till! 😀 För ditt såsproblem, spana in Oatly då de har riktigt bra växtbaserade produkter att göra sås på, både havrefraiche och matlagnings”grädde” 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   27 juli, 2020 / 22:05

   Åh va gullig du är som tipsar, tack 😀 Ska absolut kolla upp det. Jag älskar grönsaker så jag tror faktiskt inte att det är så svårt som man gör det i huvudet. Ska bli kul att se om jag märker några förändringar efter ett tag 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.