2   32
22   46
79   61
1   27
7   50
3   33
2   23
0   31

Distriktandvården | Tandläkaren med Stockholms ledande tandvårdskedja


Reklam | Detta inlägget är ett annonssamarbete med Distriktstandvarden.se | Reklam

Jag älskar att gå till tandläkaren!

Det är något som jag alltid har gjort. Jag kommer ihåg att jag var en av de första i min klass som gick helt själv till tandläkaren medan de andra fortfarande hade med sig sina föräldrar. Jag älskar känslan av att ha rena tänder men jag skulle ljuga om jag sa att det var smärtfritt.

I mitt fall så har jag alltid haft mycket tandsten. Det spelar ingen roll om jag borstar varje morgon och kväll med eltandborste, använder tandtråd och munskölj. Tandsten kommer alltid tillbaka. Nu sist när jag var hos tandläkaren så rann det så mycket blod att man kunde ha trott att jag var en vampyr. Minns att jag mådde så illa efteråt och var så öm i käkarna i flera dagar efteråt. Ändå så älskar jag att gå till tandläkaren.

dixiwonderland.com influencer

Distriktstandvarden grundades 2010 då det fattades ett politiskt beslut att avyttra 10 klinker från Folktandvården. Detta gjordes för att pressa priserna samt öka kvalitén så att patienterna skulle ha större utbud när det kommer till tandläkare och tandvård. Via hemsidan kan du ringa eller boka din tid online. De har även en prislista så att du enkelt ska kunna se ungefär hur mycket ditt besök kommer att kosta.

Om du är rädd för att gå till tandläkaren

Ca 5% är så rädda för att gå till tandläkaren att de undviker det helt och hållet. Går man regelbundet så minskar man risken för skador och större ingrepp vilket i längden också kommer göra det hela billigare. Mitt bästa tips är att informera personalen om din rädsla. De kommer ta den på allvar och kanske att ett första steg bara är att låta tandläkaren kolla på dina tänder. Hade jag fått som jag ville så hade jag gått till tandläkaren varje halvår för att kolla mina tänder haha.

Dela

4 Kommentarer

 1. 16 februari, 2020 / 20:24

  Ett jättehett tips är PARo plasttandsticka, dem säljer vi på jobbet där jag jobbade och dem tar bort mycket tandsten. har du trångt mellantänderna? Annars har de aldrig rekomenderat mellanrumsborstar, de är också effektivare mot tandsten än tandtråd. Tycker det låter som du är väldigt noga och duktig- Tandsten är vanlig åkomma och man gör egentligen ingenting fel utan vissa har bara lättare att få det.

  Jag gillar också känslan av renare tänder =D

  • dixiwonderland
   Författare
   18 februari, 2020 / 09:08

   Jag använder sågen som jag kallar den xD En orange sak med piggar som går mellan tänderna 😛

 2. 16 februari, 2020 / 20:25

  Missade att säga vilket toppenbra inlägg så viktigt =D

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.