7   28
4   34
7   35
1   29
2   36
1   21
1   27
6   40

Det bästa med våren är verkligen alla nya blad som tittar fram

Scindapsus Pictus Exotica
Scindapsus Pictus Exotica

Det bästa med våren är verkligen alla nya blad som tittar fram på mina växter här hemma. Vintern var lång och mörk. Vilket gjorde att många av mina växter förlorade blad. Jag valde att inte köpa någon växtlampa då jag känner att vi helt enkelt inte har plats. Men det gick riktigt bra ändå. Förutom två Peperomias så överlevde alla mina växter och nu har de äntligen börjat växa och ge nya blad.

Calathea Albertii
Calathea Albertii
Monstera Deliciosa Variegata
Monstera Deliciosa Variegata

Min Monstera har fått en större kruka och en mosspåle som jag gjorde helt själv. Nu hoppas jag att nästa blad kommer vara större och även ha hål i. De fyra första bladen har hål men på grund av ljusbrist så blev de senaste bladen mindre och också utan hål. Det jag älskar med min Monstera Deliciosa Variegata är att inget blad är de andra likt. Dom skiljer sig så himla mycket från varandra och det är alltid lika spännande att se hur mönstret på kommande blad kommer att se ut.

Calathea Misto
Calathea Misto
Watermelon Peperomia
Watermelon Peperomia
Scindapsus Pictus Trebie
Scindapsus Pictus Trebie

Min absoluta favoritväxt just nu! Scindapsus Pictus Trebie. Väldigt lik Exotica som är den första växten i detta inlägget. Men största skillnaden är de enorma bladen som Trebie har. De är lika stora som min hand. Jag är väldigt svag för klätterväxter så det borde inte komma som en chock att Trebie just nu är favoriten.

Philodendron Pink Princess
Philodendron Pink Princess
Philodendron White Princess nya blad
Philodendron White Princess

Sen har vi mina två prinsessor här hemma. Som vid första anblick när jag köpte dom inte var så super speciella men deras nya blad säger något helt annat. När det kommer till dessa två så vill du ha så mycket rosa och så mycket vitt som du bara kan i bladen. Som ni kan se så levererar de båda just det. Det är verkligen detta som gör växter så himla spännande. Man vet aldrig hur nästa blad kommer att se ut på vissa av dom.

För er som är nya så missa inte min växtkategori här på bloggen och följ mig gärna på mitt växtkonto. Där publicerar jag också alla mina växtvideos så att ni inte missar något.
Dela

8 Kommentarer

 1. 14 april, 2020 / 21:04

  Älskar att ha en massa fina växter runtomkring mig 🙂

 2. 15 april, 2020 / 06:03

  Underbara färger 😀

 3. 15 april, 2020 / 06:10

  Håller med dig och du har så fina växter! 😀 Kramis

 4. 15 april, 2020 / 08:01

  Vilka gröna fingrar du har, du inspirerar!

  • dixiwonderland
   Författare
   15 april, 2020 / 19:30

   Åh va glad jag blev av att läsa detta 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.