3   71
1   36
3   54
5   35
5   79
1   125
1   28
11   25

Chadwick Boeman

chadwick boseman black panther

Klicka här för att se Marvel Entertainment hyllning till honom.

För nästan en vecka sedan så gick Chadwick Boeman bort i cancer. Nyheten kom som en chock för hela världen då ingen visste att han var sjuk. Han blev endast 43 år gammal. För vissa av er är kanske hans namn helt nytt. Men älskar du superhjältar så vet du att han var Black Panther.

Black Panther drog in 11 678 419 200 miljarder kronor.

De enda Marvelfilmerna som har dragit in mer pengar är Avengers filmerna. Det säger en hel del om hur otroligt stor Black Panther var när den kom ut. Vad ingen visste då var att Chadwick hade koloncancer. Under hela filminspelningen så var han sjuk. En tid innan hans död så kom det ut bilder på Chadwick. Superhjälten hade tappat mycket i vikt och det var svårt att ens känna igen honom. På samma sätt som vi människor kan vara snälla så kan vi också vara riktigt jävla elaka. Många började håna honom. Utan att ha en aning om att han snart inte skulle finnas kvar hos oss.

chadwick boseman
Vi har ingen aning om vad personerna runt omkring oss går igenom. Ingen visste att Chadwick var döende. Jag undrar hur personerna som hånade honom mår idag när de vet att han inte längre finns kvar? Trotts sin sjukdom, sjukhusbesök så arbetade han 12-14 timmar med att spela in Black Panther som betyder så otroligt mycket för så många människor världen över.
chadwick boseman black panther

Jag tror att anledningen till varför vi älskar dessa superhjältar är för att vi på ett eller annat sätt kan relatera till dom. Vi har inte deras krafter men precis som dom så går vi igenom saker. De förlorar personer de älskar, de måste resa sig upp och fortsätta kämpa för världen behöver dom. Chadwick var en stor förebild, speciellt för att han var den första svarta superhjälten. Jag minns när vi satt i biosalongen och såg Black Panther. Det var första gången som biosalongen bestod av en majoritet med mörkhyade personer. Då har jag gått på nästan alla världspremiärer när det kommer till Marvel filmerna. Det säger en hel del om vilken stor betydelse Black Panther hade.

With great power comes great responsibility / Spiderman

Även om jag inte kände Chadwick personligen så har tårarna runnit ner för mina kinder. Det är fruktansvärt när en så ung person förlorar sitt liv mot den jävla cancern. Jag blir så ledsen när jag tänker på hur mycket han måste ha kämpat vid varje scene av de filmerna han gjorde. Hur ont han måste ha haft men ändå så presterade han. Jag hoppas att människor efter hans död tar med sig att man kommer långt genom att vara snäll och inte döma andra efter deras utseende. Att vi behöver en snällare värld och den börjar med att du blir en superhjälte i din vardag.

chadwick boseman
29 november 1976 – 28 augusti 2020
Wakanda Forever
Dela

9 Kommentarer

 1. 2 september, 2020 / 18:21

  Har aldrig hört om honom men förstår att han är en stor förlust för världen😊

 2. 2 september, 2020 / 19:04

  så fint och bra skrivet <3

 3. 4 september, 2020 / 06:23

  Fina ord!! Kram

 4. 4 september, 2020 / 08:02

  Det kändes i hjärtat när det beskedet kom och blir så berörd när någon så ung försvinner pga cancer. Jag är inte alls insatt i filmerna egentligen men man förstår hur stort det måste varit och så viktigt, hans roll i filmen. Och som du skriver, man vet fasen aldrig vad någon annan går igenom, vad man bär på, vad man behövt genomlida eller hur man kämpar just i stunden fast att det kanske inte syns utåt. Man får aldrig döma någon annan. <3 Kram till dig!

 5. 4 september, 2020 / 08:20

  Så himla sorgligt :,(

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.