2   7
1   19
0   22
1   29
5   23
0   17
1   19
1   32

Bästa solskyddet för ansiktet spf 50

Innehåller reklamlänkar för Kicks.se
Bästa solskyddet för ansiktet spf 50

Solen känns som en förlorad vän just nu och det lär dröja innan den tittar fram regelbundet igen. Men som varje år så köper jag en ny förpackning av de bästa solskyddet för ansiktet, Clarins Dry Touch Sun Care Face Cream SPF50+. Jag har använt detta solskyddet i över tre års tid nu och det finns inget bättre på marknaden. Till skillnad från många andra solskydd som bara lägger sig på huden så går Dry Touch Sun Care Face Cream SPF50+ in på djupet (upplever jag).

Bästa solskyddet för ansiktet spf 50

Vad betyder siffrorna som står på solskyddet?

SPF står för ”Sun Protection Factor” och är en måttenhet som används för att ange hur effektivt ett solskyddsmedel skyddar mot solens UVB-strålar, vilka är de strålarna som orsakar solbränna och kan bidra till hudcancer. Siffrorna på SPF representerar hur många gånger längre tid du kan vara i solen innan du bränner dig jämfört med om du inte använder något solskydd alls. Spf 50 ger alltså inte mer skydd än spf 20 utan längre skydd.

Varför är det viktigt att använda solskydd?

  • Skydd mot hudcancer: Exponering för solens skadliga UV-strålar är en av de främsta orsakerna till hudcancer. Genom att använda solskydd kan du minska risken för att utveckla hudcancer, inklusive melanom, skivepitelcancer och basalcellscancer.
  • Minska risken för hudskador: UV-strålning kan skada huden genom att orsaka för tidigt åldrande. Så som rynkor, fläckar och förlust av elasticitet. Användning av solskydd hjälper till att minska dessa skador och håller huden frisk och ungdomlig längre.
  • Förebyggande av solbränna: Solskydd minskar risken för solbränna. Vilket inte bara är smärtsamt utan också ökar risken för hudcancer och andra hudproblem på lång sikt.
  • Skydd mot ögonproblem: UV-strålning kan också skada ögonen och öka risken för problem som grå starr och andra ögonsjukdomar. Solglasögon med UV-skydd är också viktiga för att skydda ögonen mot dessa skador.

Det finns även andra sätt att skydda sig mot solen som att hålla sig i skuggan, bära långärmat och hatt. Men vill man vara i solen så är det otroligt viktigt att skydda sig. Jag undviker solen så mycket som jag bara kan då det är den största boven när det kommer till rynkor. Men ibland vill jag som många av oss andra känna solens strålar i ansiktet men då är jag noga med att ha solskydd. Det är också ett absolut måste för oss som använder retinol.

Dela

1 kommentar

  1. 15 februari, 2024 / 23:24

    Bra tips! Har aldrig testat den ! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.