3   33
5   24
4   25
2   21
0   29
0   19
1   38
4   38

Attack on Titan | Säsong 1 – Final Season part 2

Attack on Titan | Säsong 1 - Final Season part 2

Vi började se Attack on Titan 2018 men då tyckte jag inte alls om anime. Det var inte förrän min sambo lyckades övertala mig att se Naruto som min värld skulle förändras för alltid. Och nu vill jag inte se något annat än anime. Så när vi var klara med Naruto så började vi se om Attack on Titan och i Måndags så såg vi de sista avsnittet av part 2 av den sista säsongen.

Attack on Titan handlar om Eren Jaeger och hans två vänner Mikasa Ackermann och Armin Arlert. En dag så ska deras liv förändras för alltid när en stor Titan sparkar sönder muren som håller hela deras samhälle säkert från titans. Den dagen förlorar Eren sin mamma. Han ser hur hon blir uppäten av en titan. Titans är enorma människor som kan vara allt från 2 meter höga till hela 15 meter. Den dagen bestämmer sig Eren för att gå med i militären för att kunna bekämpa dessa titans.

Attack on Titan | Säsong 1 - Final Season part 2
Attack on Titan | Säsong 1 - Final Season part 2

Dom börjar genomgå den hårda träningen och lär sig att använda odm gear (Omni-directional mobility gear är en utrustning som sitter runt höfterna som gör att de kan flyga fram på gas. Denna utrustningen är livsavgörande för att kunna attackera och döda titans). Jag lägger in ett klipp här så ni kan se hur det ser ut när de använder utrustningen. Enligt mig så är detta en av de viktigaste delarna i hela serien då den aldrig hade varit lika spännande om de inte hade använt sig av denna utrustningen. Sen så ser det så sjukt coolt ut.

Min favorit karaktär i serien är huvudrollsinnehavaren Eren. Under seriens gång så får vi följa honom från en ung pojke till att han blir vuxen. Och som jag alltid nämner när jag gör mina recensioner av anime så är de så otroligt duktiga på att bygga upp karaktärerna. Men jag som precis alla andra älskar också Levi Ackermann.

Attack on Titan | Säsong 1 - Final Season part 2

Levi kommer från en trasig barndom där hans mamma är prostituerad. Levi födds i Underground City. Detta var en stad som byggdes under jord för att skydda människorna från titans. Men det visade sig att det blev svårt att leva under jord då de fick negativa konsekvenser. Men för människorna som var fast i Underground City så var det nästan omöjligt att ta sig därifrån. Efter sin mammas död så hittar Levis morbror honom och han börjar träna honom för att han ska bli stor nog att kunna klara sig själv.

Stort favorit över hela världen

Och en dag så lämnar han Levi ensam. Åren går och efter ett tag så möter Levi på Erwin Smith som övertalar honom att gå med i Survey Corps. Survey Corps är den delen av militären som är mest involverad när det kommer till titans. På grund av bristen på mat och solljus så är Levi endast 160 cm lång. Men trots sin storlek så är han den absolut bästa krigaren som de har när det kommer till att döda titans. Hans bakgrund har gjort honom till en stor favorit över hela världen. Och när ni ser klippet här nedanför så kommer ni förstå varför han är så badass och varför serien är så sjukt grym som den är!

Jag älskar allt med Attack on Titan. Det är en otroligt fartfylld och spännande serie där vänskap sätts på prov. Vad är rätt och vad är fel? När man har vuxit upp och trott något hela sitt liv går det att förändra sina åsikter? Vågar man ifrågasätta det man alltid har trott är rätt?

Älskar du anime så är detta en serie som du måste se. Men du får vara beredd på mycket våld och blod. Sen något som jag måste ta upp är att nästan alla anime serier/filmer som vi har sett har helt magisk musik! Jag älskar musiken i Attack on Titan. Söker ni Attack on Titan intro på Youtube så kan ni få ta del av musiken. Det enda jag i stort sett lyssnar på är musik som har varit intro till olika animeserier som vi tittar på. Och Attack on Titan är inget undantag.

Dela

4 Kommentarer

 1. 11 april, 2022 / 12:35

  Så härligt inlägg om anime och attack on titan! Jag tycker också om anime, det är riktigt mysigt.
  Kramis

  • dixiwonderland
   Författare
   11 april, 2022 / 17:26

   Älskar anime 😀 Har börjat se på en riktig skräckis nu som heter Another.

 2. 11 april, 2022 / 13:25

  Haha åh jag älskar också anime-intromusik! Man blir så himla taggad av stämningen 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.