3   33
4   12
5   35
4   31
2   25
4   28
1   17
3   31

Sista omplanteringen inför utplantering


Reklam för mitt företag Vackrabuketter.se & reklamlänk för Gardenstore.se

Sista omplanteringen inför utplantering

Min Måndag startade med en lång varm dusch. Sen satt jag i två timmar och planterade om mina blommor. Sista omplanteringen inför utplantering. Efter mitt möte med Karl Fredrik så kände jag mig mer inspirerad och motiverad än på länge. Halva tiden har gått nu för mina odlingar. Jag sådde allt förutom solrosorna i Mars och när jag kollar på de första bilderna som jag tog på odlingarna och jämför med hur stora de är idag så känns det helt fantastiskt.

Det har verkligen gått över förväntan och nu längtar jag till slutet av Maj när jag kan plantera ut allt i rabatterna och pallkragarna. Vi ska åka och handla pallkragar nu på Fredag. Så nu under Påsk kommer vi vara ute och sätta ihop allt och förbereda. Som jag har nämnt tidigare så får vi koskit av bonden. Karl Fredrik rekommenderade hästskit och det är nog inte helt omöjligt att få tag i det också. Desto mer skit vi får tag på desto mindre jord kommer vi behöva. Tanken är att nästa år höja pallkragarna ytterligare och då är det bra att ha en bra bas redan från början.

Mina Dahlior växter på otroligt bra. Jag är noga med att toppa dom. Det betyder att jag klipper av skottet så att de förgrenar sig. Ni kan se en tydlig bild här till höger. Genom att göra detta så får man en mer kompakt blomma som också är stadigare. Jag har inte räknat hur mycket blommor jag har men jag tror det är närmare 80-100 st. Tänk va tomt det kommer vara här i lägenheten när jag planterar ut alla. Och jag längtar så mycket till den dagen.

Sista omplanteringen inför utplantering

Allt känns så himla mycket enklare detta året jämfört med förra. Förra året hade jag verkligen ingen koll på vad jag höll på med. Jag odlade blommor i ett norrfönster utan växtlampor. Det gick bra men årets blommor är hundra gånger större och starkare. Det ger mig hopp inför ute planteringen. Och nu när jag har köpt Singeleffekt så känns det om att jag har en chans mot alla mördarsniglar. Jag längtar efter att få plocka min första bukett gjord av mina egna blommor. Vilken känsla! Och sen hoppas jag naturligtvis att beställningarna på buketter börjar trilla in igen.

Dela

6 Kommentarer

 1. 11 april, 2022 / 21:03

  Oj vad många! Vad roligt 😃

 2. 12 april, 2022 / 09:06

  Åååh så kul! Att plantera och se det växa är så otroligt roligt.
  Kramis

 3. 13 april, 2022 / 20:33

  vad roligt att det går så bra 😀 mina växer också på

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.