4   28
1   32
2   32
1   18
4   122
3   95
3   91
1   26

Att inte nå sina mål kan göra en starkare

Jag upplever att vi är väldigt duktiga på att tala om för alla andra när det går bra för oss. Men när det inte går lika bra så är vi tysta. Förmodligen så är det så här för att samhället har gett oss såna höga krav när det kommer till att prestera. Man ska vara bäst på allt och är man inte det så är man… ingenting? Men jag satte faktiskt upp några mål inför 2020 och redan nu har jag misslyckats med i alla fall en av dom. Därför tänkte jag dedikerad detta inlägget till hur jag hanterar att inte nå sina mål.

För ögonblicket så kan det kännas som att hela världens ramlar samman. Jag hade ett mål som jag kämpade hårt för men nu står jag här och har misslyckats. Det är okej att känna sig ledsen, frustrerad eller arg över situationen. Men det viktigaste är att vi reflekterar över det hela. I mitt fall så hade jag som mål att vara anställd i mer än 6 månader då jag aldrig har varit anställd så länge tidigare. Men som ni vet så blev det aldrig så. Jag reflekterade över situationen och kom fram till att:

 • Jag hade gjort mitt bästa och mer kunde jag inte göra
 • Att jag kände en lättnad talade om för mig att detta inte var platsen för mig
 • Att du är utbytbar oavsett hur mycket du ställer upp
 • Mitt mående är värt mer än att få en regelbunden inkomst

Att jag inte nådde mitt mål gjorde mig starkare.

dixiwonderland.com Att inte nå sina mål

Det gav mig en motivation till att vilja prestera bättre när det kommer till mina sociala medier. Och detta resulterade i att jag nu både i Januari och Februari hade omsättningsrekord i företaget. Jag insåg hur mycket jag älskar att vara egenanställd och framförallt jobbet som det innebär. Att jag har en oregelbunden inkomst det kan jag leva med så länge jag får vakna upp varje morgon och vara glad.

Nu är det dags för mig att sätta nya mål. Jag gjorde en undersökning på min instastories för inte så länge sedan där ni fick svara på en hel del frågor. Det hjälpte mig mycket med hur jag ska fortsätta att utveckla mina sociala medier inför resten av året. Och oavsett vad det är för mål som du tyvärr inte lyckades nå. Kom ihåg att det alltid går att sätta nya mål. Kanske hade du för höga krav på dig själv eller så var målet helt enkelt orimligt med den tiden som du hade på dig. Sätt upp ett nytt mål eller samma mål men med mer tid. Det viktigaste är att du inte låter detta trycka ner dig! Du kommer klara detta, du behöver kanske bara lite mer tid och stöttning från personerna omkring dig.

Dela

6 Kommentarer

 1. 14 mars, 2020 / 13:50

  Oavsett vad man gör i livet är det viktigt att det gör att man mår bra 🙂

 2. 14 mars, 2020 / 16:59

  Åh så bra och sååå kul och läsa detta inlägg. Snacka om att det verkligen är en sån kultur att bara prata om när det går bra, eller typ hur perfekt allt är, det ser vi ju på Instagram om inte annat… 😉 Älskade detta inlägg och grattis till vinsten det gav dig för januari och februari istället, när det blev som det blev med anställningen. Helt rätt att ändra fokus då och se vad det ger, dvs såååå mycket mer! 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   16 mars, 2020 / 13:50

   Tack för dina super fina ord som alltid <3

 3. 16 mars, 2020 / 15:03

  Det har du rätt i, vi talar ofta om när det går bra för oss! Kul med bra omsättning i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.