1   16
15   30
7   36
8   30
7   30
4   34
7   36
1   29

Coronaviruset

Ingen kan ha missat Coronaviruset eller Convid-19 som det egentligen heter. Nyhetsflöden uppdaterar oss regelbundet och även på sociala medier (som detta blogginlägget) skrivs det om det. Jag känner mig inte orolig även om de nyligen rapporterade om det första dödsfallet i Sverige. Jag är inte i riskzon för att bli sjuk. Men det betyder inte att jag kan fortsätta mitt liv precis som vanligt. Vi alla har ett ansvar. Och jag tror att om fler personer faktiskt lyssnade på de riktlinjer som vi fått så skulle smittan förhoppningsvis inte sprida sig lika fort.

  • Tvätta dina händer regelbundet
    Det fastnar tusentals bakterier på våra händer under dagarna. Därför är det viktigt att alltid tvätta händerna när man kommer hem igen oavsett vart man varit nere i tvättstugan eller ute på en hundpromenad. Omedvetet så tar vi i räcken, väggar osv. Handsprit är också bra.
  • Stanna hemma om du känner dig minsta dålig
    Även om du bara känner av att en förkylning är på väg så är det bäst att stanna hemma. Även om du inte är smittad av coronaviruset så finns risken att du blir smittad om ditt immunförsvar redan är sämre än vanligt.
  • Få inte panik
    Det finns en massa information att ta del av. Folkhälsomyndigheten är en pålitlig sida där du kan ta del av en massa information. Jag skulle rekommendera er att vara smått kritiska till allt ni läser om coronaviruset då det finns personer som tyvärr vill tjäna på sin egen agenda genom att sprida falsk information.
dixi wonderland

Min teori

Jag skulle rekommendera er att vara smått kritiska till allt ni läser om coronaviruset

Den världen som vi lever i idag är inte den världen jag drömde om som barn. Jag ser en värld som jag inte kan vara stolt över då vi är medvetna om problemen som existerar men vi agerar inte för att skapa förändring. Varje dag i nyheterna hör/läser vi om personer som blir ihjälskjutna på Svenska gator. Det händer så ofta att vi inte ens reagerar längre.

Vi står inför ett stort klimathot

Ändå fortsätter folk sina liv trots att de vet att de riskerar framtida generationers överlevnad. Människan är de mest utvecklade djuret på planeten. Ändå är det vi som förstör den. Världen hade utan tvekan varit en bättre plats om vi människor inte fanns. Och jag tror personligen att virus som corona skapas av vår jord för att säga ifrån. Precis som alla bränder, översvämningar och torka. Jorden är överbefolkad och hade vi inte haft sjukdomar som eliminerade människor så tror jag att jorden hade gått under betydligt fortare än vad den kommer att göra. Många verkar inte förstå allvaret i de problem som vi står inför. Jag hoppas att detta kommer göra att fler vaknar upp och inser allvaret i de problemen som vi står inför.

Dela

2 Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.