6   26
0   13
0   27
4   36
7   48
2   16
4   43
0   20

ÄLSKAR 13 reasons why

Så det blev lite ändrade planer. Istället för att gå ut och äta så stannade vi kvar på Wasabi då det blåser för mycket ute för att kunna sitta ute. Vi båda är rätt bra på att söla med sojan så ni kan ju bara tänka er hur det hade sett ut om vi suttit utomhus haha. Nu är jag hemma och ser tredje avsnittet på andra säsongen av 13 reasons why.

Jag som i normala fall endast kollar på sånt som är övernaturligt ÄLSKAR 13 reasons why. Kanske för att jag kan känna igen mig i karaktärerna. För att hjärtat dunkar lite extra hårt för Clay eller för att jag önskar att denna serien funnits när jag gick igenom mitt helvete och hade självmordstankar. Det är en fruktansvärt rå serie som berör alla oavsett ålder. Men det är en fruktansvärt viktig serie. Vi måste se den och vi måste prata om det vi ser. Nu har Netflix valt att ändra lite då första säsongen blev väldigt omtalad. Innan serien börjar så presenterar sig skådisarna och förklarar varför serien skapades men också att man kanske ska se den i sällskap med någon. Efter varje avsnitt finns det även en rekommendation till vart man kan vända sig för att söka hjälp.

Jag hoppas att skolor väljer att visa denna serien. Den visar hur brutalt det faktiskt kan vara att gå i skolan. Den tar upp självmord, självskadebeteende, sexism och våldtäkt på ett så äkta sätt att det är svårt att hålla tårarna tillbaka. Jag kommer spendera resten av min dag och kväll med att se klart hela serien.

18 Kommentarer

 1. 18 maj, 2018 / 17:31

  Maten ser helt fantastiskt god ut 😀 Har inte sett den serien själv än men kan tänka mig att den är intressant får nog ta tag i att börja titta på den snart 🙂

 2. 18 maj, 2018 / 18:58

  Jag tyckte faktiskt alls om första säsongen. Jag håller med om att det är ett viktigt ämne som behöver pratas mer om, men jag tyckte personligen inte att 13 reasons why gjorde det på ett bra sätt 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   20 maj, 2018 / 09:56

   Kan du inte berätta varför du tycker så? Är bara nyfiken för många tycker att dom ”glamouriserar självmord” vilket jag absolut inte håller med om och jag förstår inte riktigt heller hur man kan tycka det 😛

 3. 18 maj, 2018 / 21:16

  Håller med dig älskar också 13 reasons why! 🙂

 4. 19 maj, 2018 / 10:23

  Vad mysigt ni hade det och så gott med sushi! 😀 Kramis

 5. 19 maj, 2018 / 10:59

  Men alltså GUUU vad god sushin såg ut!! Och instämmer! 13 reasons är verkligen så bra och viktig att lyfta! Kram <3

 6. 19 maj, 2018 / 15:26

  Sushin från det där stället ser så GALET god ut varje gång du lägger upp bilder..!! Och den serien måste jag se, hört mycket bra saker om den 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   20 maj, 2018 / 09:54

   Va kul att du tycker det, kan säga att den är väldigt god 😉

 7. 19 maj, 2018 / 18:35

  Åh vad gott med sushi!! Jag har faktiskt inte sett den serien, måste göra det! 🙂

 8. 19 maj, 2018 / 19:33

  Jag tror verkligen att det krävs mycket jobb och RÄTT lärare för att kunna ta in 13 reasons why i skolan, men gör man det rätt så kan det bli ett fantastiskt givande inslag eftersom så många berörs på olika aspekter. Jag är ju lärare och har åk 4-9 och visade den inte, för de svåra frågor som följer ska man verkligen ha kompetens för att bemöta. Kanske i elevhälsoteamets tjänst snarast. Jag såg bara de fyra första avsnitten av första säsongen och spydde och ville dö, så det krävs nog (för somliga) extremt bra yttre stöd för att klara det. Detta trots att jag själv har historia liknande din.

  Angående skorna så BORDE jag ju vetat eftersom jag jobbat som städerska, men jag tänkte att fyra timmar är ju INGENTING >.<

  • dixiwonderland
   Författare
   20 maj, 2018 / 09:53

   Jag borde varit lite tydligare och skrivit gymnasieskolor. Tycker inte att personer som går högstadiet och ner ska se serien då man inte kommer förstå den på rätt sätt, tror jag. Men det finns enormt mycket att lära och jag tror att ser man den tillsammans i en grupp och sedan kan diskutera det man sett så kommer man öka kunskapen gällande mobbning, sexuella trakasserier, våldtäkt, övergrepp och misshandel 🙂 Den den är brutal och andra säsongen är värre än första så den är naturligtvis inte för alla.

 9. 20 maj, 2018 / 19:16

  vi funderar på att börja se den serien 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   21 maj, 2018 / 09:18

   Det gör ni rätt i men det är som sagt väldigt rå så var beredd på det 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.