12   24
1   19
0   22
1   29
5   24
0   17
1   19
1   32

Alpa Knitwear är just ett sånt här märke | Alpackaull


Detta inlägget är i annonssamarbete med alpaknitwear.se

 Alpackaull är i jämförelse med fårull mjukare, varmare, starkare och glansigare.
Ett plagg i alpacka kliar mindre och är slitstarkare än motsvarande fårulls plagg.

När jag handlar kläder så brukar det vara i en lite högre prisklass. Främst för att jag älskar kläderna i sig men materialet är ofta i en högre kvalité vilket gör att mina kläder kommer hålla betydligt längre än om jag handlade på en lågpris kedja. Det är inte bara materialet som påverkar priset på de kläderna som vi köper. Kläder som kostar mer brukar också produceras i fabriker som är mer etiska. Personalen har bra arbetsvillkor och även om jag som kund får betala några hundralappar mer så kan jag göra det med gott samvete.

”Alpa Knitwear är just ett sånt här märke”

Att kombinera de bästa naturmaterialen för att skapa en tidlös design med ansvarsfull europeisk tillverkning. Garnet kommer från Alpackans hemland Peru. Ett team från Alpa Knitwear har varit på plats i Peru och noggrant valt ut vilka leverantörer som de valt att arbeta med. Deras materialleverantörer följer de Peruanska myndigheternas bestämmelser om minimal råvarupriser. De tillverkar mössorna i Finland och de stickade kläderna i Litauen där deras produktionsanläggning vunnit flera priser.

Det känns extra roligt att göra detta samarbetet tillsammans med Alpa Knitwear då jag själv stickar väldigt mycket. Jag har själv använt mig av alpackaull så jag vet vilket otroligt fint material det är att arbeta med. Att få arbeta med 100% naturmaterial som Alpa Knitwear gör är en ren dröm. Att plaggen håller en hög kvalité går inte att ta miste på. Så fort jag tog på mig min cardigan så kunde jag direkt känna att detta var ett plagg som tillverkats med omsorg.

Materialet i sig är lite stickigt i början men fördelen med alpackaull är att den blir mjukare desto mer du använder plagget. Den är tunn vilket jag ser som en fördel för när man har lager på lager så vill man inte ha för tjocka tröjor. Den håller en varm men samtidigt sval vilket var något som jag reagerade på. De flesta tröjor gör att man blir varm och svettig men det har jag inte upplevt med denna tröjan på samma sätt. Det känns som att materialet andas mycket enklare.

Med koden nathaline10 får ni 10% rabatt på deras sortiment

Jag rekommenderar starkt att ni besöker deras hemsida för att se deras utbud. Dom har kläder till både män och kvinnor. Finns många olika färger att välja på samt många olika modeller. Skulle du mot förmodan inte vara nöjd med ditt köp kan du inom 30 dagar returnera varan till oss och få pengarna tillbaka. Ni hittar deras facebook sida här och deras instagram sida här.

16 Kommentarer

 1. 8 augusti, 2018 / 09:00

  Åh vilken fin cardigan<3

 2. 8 augusti, 2018 / 09:48

  Ser jättemysig ut! 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   9 augusti, 2018 / 12:08

   Det är den 😀 Som jag skrev så blir den mjukare med tiden 🙂

 3. 8 augusti, 2018 / 09:49

  Hoppas du får en toppen bra onsdag!<3

 4. 8 augusti, 2018 / 10:24

  Så fint 😀 Jag blandar och ger mycket, lite dyrare ibland och ibland lite billigare 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   9 augusti, 2018 / 12:08

   Det gör jag också 🙂 Jag har valt att investera mer pengar i plagg som jag vet att jag kommer använda under en längre period. Denna cardiganen kommer absolut få hänga med under många år 😀

 5. 8 augusti, 2018 / 10:28

  Då är vi två, gillar också att köpa kläder från den högre prisklassen. Tycker det är roligare och vet även att jag kommer vara mer ”omhändertagen” med det och använda det! 😀 Men som du säger, även att arbetsvillkoren kan vara bättre!

  • dixiwonderland
   Författare
   9 augusti, 2018 / 12:07

   Ja det finns många fördelar med att investera i dyrare plagg 😀

 6. 8 augusti, 2018 / 13:04

  Snygg outfit och jättefin cardigan du fick till samarbetet 😀 Kramis

 7. 8 augusti, 2018 / 14:55

  För mig blir det också viktigare med kvalité, det är snyggare och håller längre. Både vad det gäller tvätt och slitage!

  • dixiwonderland
   Författare
   9 augusti, 2018 / 12:06

   Det håller jag verkligen med om 🙂 Förstår att man kanske inte alltid kan köpa kläder som kostar mer men det är värt att investera i en kanske dyrare basgarderob som håller i flera år än att man ska behöva köpa en ny cardigan nästa säsong redan.

 8. 8 augusti, 2018 / 22:23

  Så fin den är, samt det är ju faktiskt kvalité som avgörs av prisklassen och det är idé att satsa på lite dyrare ibland,

  • dixiwonderland
   Författare
   9 augusti, 2018 / 12:04

   Visst är den fin 😀 Jag tycker kvalitén på dyrare plagg är mycket bättre än de man köper i vanliga butikskedjor. Sen handlar det också ofta om att plaggen är framtagna på mer etniska grunder. De som tillverkar kläderna får bättre villkor och mer betalt. Man värnar om miljön i tillverkningen. Tycker absolut att man ska göra lite bakgrundskoll när man handlar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.