0   12
0   25
7   36
10   29
1   20
14   29
7   43
14   30

Min träningsrutin: Ben, rumpa & mage

Hip Thrust – 60 kg

Jag gick fram till en PT på mitt gym och sa att hon inte skulle tolka min kommentar fel, men att hon har den snyggaste röven ever och jag undrade vad hon gör för att få den så. Det visade sig naturligtvis att hon använde sig av hip thrust. Jag vet inte hur många klipp jag ser på instagram på tjejer som kör hip thrust. Dock så använder de en skivstång vilket jag också har testat men det är så sjukt obekvämt jämfört med att använda maskinen. Vet inte om det är för att deras gym saknar en hip thrust maskin eller vad anledningen till det är.

Men jag älskar maskinen. När jag går därifrån så känns det som att min röv är i en annan dimension. Den är jobbig som fan men shit va den fungerar! Detta är en övning som jag endast har gjort i ca 2 månader. Maskinen är på den ”läskiga” sidan av gymmet vilket gjorde att jag inte vågade mig dit i början. Men nu är detta ett stort måste i min träning. På denna maskinen brukar jag köra 10 X 5 istället för 10 X 3.

Legg Press – 55 kg

Här kör jag alla övningarna direkt efter varandra utan paus. Jag börjar med att göra 10 vanliga benpress, sen går jag över till att träna vaderna för att sedan köra benpress igen. Så kör jag till jag har gjort båda övningarna 30 gånger. Förmodligen så behöver jag höja vikterna i och med att jag klarar det utan paus men jag vill inte köra för hårt när det kommer till benövningarna. Jag har tydliga benmuskler som det är och vill inte att benen ska bli större.

Min träningsrutin: Ben, rumpa & mage

Leg Curl – 35 kg

Denna är riktigt jobb men samtidigt så skön. När jag lyckas få riktigt bra kontakt då är denna värd guld. Sen älskar jag att jag kan falla ihop på bänken när jag vilar haha. Måste se så roligt ut för de som går förbi men jag pushar mig själv så jäkla hårt när jag tränar så då är det skönt att kunna kollapsa.

Hip Glute Press – 15 kg

Denna hatar jag! Hatar! Den är så jäkla jobbig men det är bara att bita ihop och köra på. Detta är nog den övningen där jag har längst paus på. Den kräver både balans och styrka så det tar en del på krafterna.

Situps med benen

Jag vet inte vad rätt benämning är på denna. Men jag ligger på rygg, håller i mig i en ställning och sen lyfter jag benen från golvet och upp mot ställningen. Sedan ner så att de nästan nuddar golvet och så upp igen. Jag har alltid raka ben när jag gör denna och super viktigt att rumpa lyfts från golvet för att verkligen komma åt magmusklerna. De första 10 är super enkla, från 10 till 20 så går det lite trögare och sen 20 till 30 då är det bara ren smärta.

Min träningsrutin: Ben, rumpa & mage

Sportbhn hittar ni här

Abslide – 6 minuter

Den gamla heliga absliden. Mamma köpte en till mig från tv shop när jag var liten. Men till skillnad från den så har hjulet på gymmet inget som hjälper en tillbaka. Detta är utan tvekan den bästa magövningen som man kan göra. Det gör ont som fan dagen efter (se till att inte få en skrattattack och nys för guds skull inte) men den fungerar verkligen! Jag kör inte 6 minuter rakt igenom men brukar lyssna på två låtar innan jag avslutar.

Till skillnad från alla andra tjejer så har jag alltid älskat att träna överkroppen. Men nu måste jag nog erkänna att jag börjar gilla dessa dagarna mer. Jag upplever att hip thrust har verkligen gjort stor skillnad för mig. Jag upplever att börjar jag med den så är det betydligt lättare att få kontakt med de musklerna under mina andra övningar också. Sen är det jobbigt som satan men det kommer vara värt resultaten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.