12   24
1   19
0   22
1   29
5   24
0   17
1   19
1   32

5 dagar i karantän och Covid test

5 dagar i karantän och Covid test

Idag har jag varit i karantän i 5 dagar men imorgon så får jag äntligen gå ut. Tog ett Covid test igår kväll och det visade negativt. Det ska vara två linjer om det är positivt. Hur jag har klarat av att inte bli smittad när vi bor i en liten 1:a har jag ingen aning om. Sjukt bra immunförsvar samt att jag har städat och använt handsprit på precis allt. Det första jag ska göra imorgon är att gå ut och slänga skräpet. Tänk att man har saknat det haha.

5 dagar i karantän och Covid test

Finns det något som är godare än glass? I don´t think so! Jag har fått dille för Cookie Dough så det är det enda jag äter just nu. Stör mig dock så mycket på att Ben&Jerry´s är dubbelt så dyrt i Sverige som i USA. Skandal! Men det har blivit en hel del glass och en massa serier. Vi har endast två avsnitt kvar av Naruto Shippuden och jag började se en ny Koreansk zombie serie igår på Netflix som heter All of us are dead. Om det finns någon som gör bra zombieserier och filmer så är det Koreanerna!

5 dagar i karantän och Covid test

Har även sett podden Call her daddy och de två avsnitten med Britney Spears lillasyster Jamie-Lynn. Vilken jävla soppa… Tycker jag Jamie-Lynn förtjänar allt hat hon får? Nej absolut inte! Hon var 16 år gammal när Britney hamnade i förmyndarskapet och gravid med sitt första barn. Det är omöjligt att lägga något som helst ansvar på Jamie-Lynn.

Ni hittar Call med daddy på Spotify

Sen så blir jag irriterad över att deras storebror Brian är det ingen som lägger något ansvar på. Om Jamie-Lynn ska stå tills svars som är 10 år yngre än Britney då ska väl Brian som är 4 år äldre än Britney (14 år äldre än Jamie-Lynn) också stå till svars? Jag som dyrkade Britney under hela min uppväxt, som la så mycket pengar på hennes skivor, dvd:er, konsertbiljetter förstår inte riktigt vad det är som händer just nu.

Hennes beteende online ger mig en klump i magen. När hon började skriva om viktnedgång och lägga ut en massa nakenbilder då avföljde jag henne. Jag undrar vad Britneys två söner säger om allt detta. Att hon inte mår bra har jag full förståelse för. Men för mig blir det bara så fruktansvärt fel att ta allt offentligt.

Behöver förmodligen inte ens säga att jag har pysslat om mina älsklingar. Förstå hur tråkigt det hade varit om jag inte haft alla växterna att ta hand om dessa fem dagarna när jag har suttit instängd? Det går väldigt bra både för min Youtube men framförallt mitt instagram konto. Denna bilden har blivit viral så jag har fått så galet mycket följare på dessa dagarna. Tror det är närmare 40 nya på fem dagar och det fortsätter att växa. Så himla roligt!

Inte uppdaterat mitt flöde under hela Januari

Och jag har fortfarande inte uppdaterat på mitt vanliga konto. Det har aldrig hänt sen jag skaffade instagram 2012 att jag inte har uppdaterat mitt flöde på EN HEL MÅNAD! Men ärligt talat så är det mycket roligare att vara aktiv på ett konto där man får respons. Sen så är det vinter just nu så inspirationen är inte på topp.

Igår beställde vi hem hamburgare från Majo Bar här i Trollhättan. Åh det var så himla gott! Vi har bara ätit där en gång tidigare och det var på Nyår när vi firade med våra vänner. Jag minns att jag tyckte maten var riktigt god och denna hamburgaren gjorde ingen besviken. Jag hade velat ha lite mer sallad i min hamburgare men annars var smakerna så goda.

Dock så kunde inte min sambo kommentera maten för igår kväll tappade han smaksinnet. Han ville att jag skulle blanda 7UP till honom igår. Så jag hällde till och med i extra smak (som sedan blandas med bubbelvatten) men när jag gav det till honom så säger han ”Haha jätte kul”. Och jag frågar vad han menar och han säger ”Men du får ju hälla i smaken också, detta är ju bara vatten”. Och då bröt jag ihop i skratt för det var lite kul då jag faktiskt hade haft i mer smak än vad man ska ha och han kände fortfarande ingenting.

Covid-19 är inte som en vanlig influensa

I skrivandets stund så ligger min sambo fortfarande och sover. Hostmedicinen har verkligen varit räddningen för oss. Utan den så hade vi aldrig fått sova på nätterna. Han har haft feber i fyra dagar nu så får se hur det blir idag. Alvedonen har varit till stor hjälp när det kommer till att få ner febern. Hoppas verkligen att det vänder för honom nu. Jag var så orolig de två första dagarna för jag har aldrig sett honom så här sjuk och då har vi båda två tagit två doser av vaccin.

Man är inte speciellt kaxig när en frisk 29 åring blir så här dålig. Att Covid-19 skulle vara som en vanlig influensa håller jag verkligen inte med om. Sen så är det så olika för alla. Vissa känner inte ens av det medan andra blir jätte sjuka. Man har ingen aning om hur det kommer slå till. Så var extra rädda om er.

Dela

22 Kommentarer

 1. Linnea
  30 januari, 2022 / 11:13

  Har ni båda tagit pcr-test? Jag tog två snabbtester hemma som båda visade negativt men ett pcr test visade positivt 🙈

  • dixiwonderland
   Författare
   30 januari, 2022 / 11:18

   Nej det har vi inte gjort utan endast tagit snabbtest. Jag har dock ingen symptom samt suttit i karantän i 5 dagar så även om jag skulle vara positiv så får jag gå ut imorgon 🙂 Min sambo får gå ut när han varit feberfri i två dagar.

 2. 30 januari, 2022 / 14:31

  Hej, jag vill bara säga att jag verkligen håller med om att man ska vara försiktig och att det inte är som en vanlig influensa, i alla fall så kan man inte UTGÅ från att det ska bli som en vanlig influensa. Jag blev smittad i slutet av vecka 42 2021 och jag är fortfarande inte helt bra utan har kvar ganska elaka symtom faktiskt, även om jag inte smittar längre.

  • dixiwonderland
   Författare
   31 januari, 2022 / 16:55

   Men usch din stackare 🙁 Har hört flera som har haft det som trots att de är friska har ont i kroppen eller har tappat all ork. Fruktansvärt att det kan ge sina bieffekter 🙁 Jag hoppas verkligen inte att min sambo råkar ut för något sånt. Han har som tur är inte haft någon feber idag men hostan är kvar.

 3. 30 januari, 2022 / 18:18

  Så gott med glass! 😊 Jag håller med dej där, ser inte coronaviruset som en mild influensa. Visst en del kommer lindrigt undan med förkylningssymptom. Det gjorde inte jag efter 2 veckor sängliggandes i karantän utan blev inlagd 5 långa veckor på sjukhus och fick ligga något dygn på intensivvårdsavdelning. Trodde att jag skulle stryka med. 😔 Hoppas det vänder och blir bättre för din sambo snart.

  • dixiwonderland
   Författare
   31 januari, 2022 / 16:57

   Vilken tur att du mår bättre nu men fy va fruktansvärt! Det är min största mardröm. Att jag ska få det och behöva åka in. Är glad att du klarade dig men det måste ha varit en fruktansvärd upplevelse 🙁

 4. 30 januari, 2022 / 18:24

  Är inte jätteinsatt i allt kring Britney men känner att det är något jag borde läsa lite mer om 🙂

 5. 30 januari, 2022 / 20:11

  ja så märkligt de där att inte alla smittas även om man lever nära in på. Skönt när ni får komma ut ur karantän 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   31 januari, 2022 / 16:58

   Jag är glad att jag har klarat mig. Jag har ju ingen sjukförsäkring eller liknande så har inte råd att bli sjuk.

 6. 30 januari, 2022 / 20:34

  åh har tänkt se All Of Us Are Dead, den är alltså värd hypen?? 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   30 januari, 2022 / 20:55

   Ja se den! Måste även tipsa om Train on Busan. Både 1:an och 2:an var så brutalt bra 😀

 7. 30 januari, 2022 / 21:10

  Ääälskar Ben and Jerry!! 😍 Sååå himla gott!
  Åh gott med hamburgare också 😋

 8. 31 januari, 2022 / 09:39

  Oj! Men vad är ditt knep för att hålla dig frisk och inte bli smittad?

  • dixiwonderland
   Författare
   31 januari, 2022 / 16:59

   Med tanke på att vi bor i en 1:a så finns det inga knep 😅 Tror helt enkelt att det handlar om att vi har olika bra immunförsvar.

 9. 31 januari, 2022 / 16:25

  Helt sjukt att det slår så olika och smittar så olika. Jag testade positivt med covid för första gången igår, trots att jag åkt kollektivt och jobbat i skola. Har bara lite snuva som symptom. Är fortfarande bara lite förkyld och sambon är frisk.

  • dixiwonderland
   Författare
   31 januari, 2022 / 17:01

   Ja det slår verkligen olika. Vet många gamlingar som fått det men som har haft en betydligt mildare symptom än vad min sambo har haft. Det är verkligen inget att leka med och jag kommer försöka bli ännu bättre på att undvika folk. Är tacksam över att inget av mina jobb kräver att jag behöver träffa folk 😅

 10. 31 januari, 2022 / 17:19

  Så skönt att du har fått gå ut idag och hoppas det vänder för din sambo snart!<3 Så roligt att en bild gått viral på instagram också, fantastiskt fin monstera!! 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   2 februari, 2022 / 12:03

   Han mår mycket bättre nu men han har kvar hostan :/ Ja eller hur! Och det är inte bara den bilden. Hela kontot har blivit viralt sen 2 veckor tillbaka nu 😀

 11. Lisa
  1 februari, 2022 / 08:23

  Det finns ju risk att du får symptom mycket senare än din sambo men vi får hoppas att du slipper. Jag hade covid förra veckan och den är mildare än alla mina förkylningar varit nånsin så jag har haft tur på så vis men har ju då också 3 doser vaccin. Det kanske skulle blivit mycket värre utan den 3e dosen. Nåväl hoppas att ni mår bra.

  • dixiwonderland
   Författare
   1 februari, 2022 / 09:07

   Det är möjligt men vi följer de rekommendationerna som finns. Vi handlar endast om vi måste och båda arbetar hemifrån 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.