12   24
1   20
0   22
1   29
5   24
0   17
1   19
1   32

4 bloggregler som du borde följa

Dela dina inlägg på dina sociala medier

Varje gång som jag har publicerat ett inlägg så delar jag det på min facebook sida. Detta för att öka trafiken till min blogg. Om en person gillar/delar mitt inlägg så kommer fler att se det vilket kan leda till att fler klickar sig in. Jag brukar också meddela på min instagram när jag uppdaterat.

Ta riktigt bra bilder

Jag är personligen allergisk mot bloggar med dåliga bilder. Vill du ha en framgångsrik blogg idag så måste du leverera bilder i toppkvalité. Man behöver inte ha den dyraste kameran för att ta bra bilder men du måste ha kunskap i att kunna redigera bilder. Jag lägger ner flera timmar när det kommer till att redigera.

Skriv bra rubriker

Att sätta en rubrik kan vara det svåraste med hela inlägget men det är absolut viktigt om du vill ha bra träffar på google. En bra rubrik ökar ditt SEO vilket är avgörande när det kommer till hur synliga dina inlägg blir på google. Lägg ner tid på din rubrik, få den att låta intressant så att många vill klicka på den.

Om du inte syns så finns du inte

Detta är så sant som det är sagt. Ett bra sätt är att kommentera på andra bloggar, instagram i stort sett överallt. Men var noga med vad du skriver. Engagera dig i inlägget som du kommenterar, skriver du för många likadana kommentarer så kommer bloggen och google klassa dig som spam och det vill du inte då det kommer minska ditt värde på googles sökmotorer.

 

26 Kommentarer

 1. 16 januari, 2018 / 10:23

  Bra tips och jag tycker att det är svårt att få till bra rubriker! Kramis

 2. 16 januari, 2018 / 11:22

  Tack för bra tips! 😀

 3. 16 januari, 2018 / 15:53

  Bra tips! Förutom att jag personligen är allergisk mot bloggar med alldeles för perfekt redigerade bilder. Nu skriver jag inte att din blogg är så utan jag skriver allmänt. 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   17 januari, 2018 / 10:30

   Vad kommer det sig? Jag tänker inte bara för att det ser snyggt och professionellt ut utan också för att det är snällare för ögonen än att se en brusig mobilbild 🙂

   • 18 januari, 2018 / 09:19

    Visst är det fint att titta på men jag tycker inte om att alltid se perfekt redigerade bilder eftersom att livet inte alltid är perfekt. Det ger en orealistisk bild på något sätt. Svårt att förklara hur jag tänker då det handlar mycket om en känsla som skapas i mig. 🙂

    • dixiwonderland
     Författare
     19 januari, 2018 / 09:44

     Jag tror inte att vi läser bloggar av samma anledning. Jag läser bloggar för att inspireras och du kanske gör det för att kunna känna igen dig? 🙂

 4. 16 januari, 2018 / 20:06

  Skitbra tips. Håller med dig på alla punkter och delar man sina inlägg på FB så ökar trafiken även för mig. Finns dom som påstår det motsatta men jag har WP kopplat till Jetpack och ser exakt vartifrån mina besökare kommer. Så det är grymt bra!
  Svar: Åh men vad roligt! Tipsa gärna om hans namn så jag också kan spana in hans resor! Ja Skottland verkar verkligen fantastiskt på alla sätt o vis!

  • dixiwonderland
   Författare
   17 januari, 2018 / 10:24

   Varför påstår dom det motsatta? Visst kan det bli lite tjatigt men ju fler som gillar och delar dina inlägg desto fler kommer att klicka sig in på bloggen 🙂

 5. Johanna
  16 januari, 2018 / 21:14

  Hej Dixi.
  Såg din kommentar på Biancas blogg och undrar lite hur du ställer dig till att du har +15 k följare på Instagram men endast runt 30 likes på dina bilder. Det är ju givet att det är fakeföljare. Känns det inte fel att lura företag att du har så många följare? Menar inte att vara elak, men följare på Instagram är inte allt.

  • dixiwonderland
   Författare
   17 januari, 2018 / 10:19

   Känns det inte fel att anklaga någon för någon som inte är sant? Det kanske är sin din personlighet är men jag anser att man inte anklagar folk för saker som inte är sant om man inte har bevis eller fakta. Att sen komma och tillägga ”menar inte att vara elak” gör mig förvirrad för om du inte vill framstå som elak så ska du väl inte anklaga mig? På vilket sätt lurar jag företag när jag inte ens har samarbeten på instagram? Skulle jag ha ett samarbete så skulle jag inte ha några som helst problem med att visa min statisk då jag har företagskonto. Idag har jag 15700 Exponeringar +3308 de sista 7 dagarna, 1608 personer har nåtts +190 de sista sju dagarna, 916 profilvisningar +630 de sista 7 dagarna och 23 webbplatsklick +8 de sista 7 dagarna. Jag tycker min statisk talar för sig själv. Det finns också en logiskt svar till varför min instagram ser ut som den gör.

   När man följer/avföljer kändisar så hamnar man högst upp bland deras följare vilket resulterar i att man får mer följare. Detta gjorde jag under 2 års tid vilket resulterade i mycket följare. Om jag hade köpt följare så hade jag köpt likes och kommentarer också för att få det att se trovärdigt ut. Efter att ha drivit min instagram på Engelska i alla år så valde jag i December att endast rikta i mig på den Svenska marknaden. Jag har flest följare från USA på min instagram och Sverige är på tredjeplats. Därför får jag inte lika mycket kommentarer/likes som tidigare då dom inte förstår Svenska. Sen har Instagram ändrat sin algoritm vilket har påverkat mig väldigt mycket då jag aldrig tidigare var speciellt aktiv. Du kan googla på det så ser du vilka problem det skapat.

 6. 16 januari, 2018 / 21:39

  Håller med i alla punkter och jag tycker och brukar tänka så jag med

 7. 17 januari, 2018 / 07:38

  Riktigt bra tips! 🙂

 8. 17 januari, 2018 / 09:12

  Så bra tips <3

 9. 17 januari, 2018 / 09:21

  Du levererar alltid så sjukt bra tips!!

 10. 19 januari, 2018 / 23:07

  Åh vilka bra tips, du är ju så duktig! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.