0   20
3   43
3   40
3   38
7   38
2   38
3   32
6   26

Den digitala utvecklingen


Detta inlägget är i annonssamarbete med bgavideo.com

Jag är född 1990 vilket gör att jag har varit med i den digitala utvecklingen från ”start” vågar jag påstå. Jag var ca 10 år gammal när man helt plötsligt kunde se filmer på dvd skivor istället för vhs band. Jag minns hur underbart livet blev när man inte behövde spola tillbaka filmen efter att man hade kollat på den.

För många år sedan så satt vi hemma hos Johans pappa. Hans lillasyster Olivia kan inte varit mer än 10 år och när hon säger ”Vad är det” då insåg jag på riktigt att vi är i en ny tid. Hennes fråga kom när jag pratade om kassettband. Hon är född 2001 så hon hade aldrig använt ett kassettband då hon var uppvuxen med cd skivor. Där och då kände jag mig så himla gammal. När jag växte upp så fick jag alltid senaste Disney filmen på vhs av min mamma. Jag älskade att följa de olika historierna och sjunga med i sångerna. Men när jag flyttade hemifrån så slängde jag alla mina vhs band.

Jag visste inte då att det fanns hemsidor som Bgavideo.com som hade kunnat omvandla filmerna till digitalt. Nu kanske man inte hade fått göra det med själva filmerna men vi hade ett vhs band med mig när jag var liten. Det bandet slängde jag för jag trodde aldrig att jag skulle kunna få möjlighet att se filmen igen eftersom att vi inte hade någon vhs spelare. Bgavideo är Nordens ledande aktör på överföring av videoband, smalfilmer och bilder till ett digitalt format. Dom hjälper företag till privatpersoner och jag önskar så att jag hade haft kvar den där vhs filmen på mig när jag var liten för det hade varit så roligt att se det idag. Har ni haft gamla filmer eller liknande som ni skickat in för att få det digitalt?


Detta inlägget är i annonssamarbete med bgavideo.com

24 Kommentarer

 1. 16 januari, 2018 / 16:34

  Från start ja.. Det har ju inte jag som är född 85 😛

  • dixiwonderland
   Författare
   17 januari, 2018 / 10:29

   Fast då har du ju verkligen varit med från start eftersom det inte fanns alls när du föddes 😛

 2. 16 januari, 2018 / 18:10

  Jag är född 97 och tror att jag är bland de sista som hann med kassettband och VHS innan det blev CD/DVD. Tycker det är så roligt att man varit med under utvecklingen!

  • dixiwonderland
   Författare
   17 januari, 2018 / 10:29

   Kul att du fick känna och klämma på dom innan de försvann 😀

 3. 16 januari, 2018 / 18:15

  Vilket härligt tips! 🙂

 4. 16 januari, 2018 / 18:23

  Intresssnt läsning!! Så är det att ni som är födda på 90- talet har följt med från första början när det gäller mobilens utveckling, digitala samt datavärlden. Vi har ändrat VHS filmer till digitala pch har alla barnfilmer sparade pp datorn. VHS spelaren var tyvärr i dåligt skick så kvaliten är inte den bästa?

  • dixiwonderland
   Författare
   17 januari, 2018 / 10:28

   Va smart att ni har gjort det 😀 Bra att det finns företag som Bgavideos som kan hjälpa till med sånt 😀

 5. 16 januari, 2018 / 18:59

  Sådant roligt inlägg, utvecklingen har verkligen skett galet snabbt!

 6. 16 januari, 2018 / 19:50

  Bra tips! Kram

 7. 16 januari, 2018 / 19:52

  Haha vilken utveckling.. Lite läskigt nästan!
  Svar; Tack för fina värmande ord! kram <3

  • dixiwonderland
   Författare
   17 januari, 2018 / 10:25

   Ja det har verkligen gått fort 😛

 8. 16 januari, 2018 / 20:07

  kul samarbete!

  svar: jag känner exakt lika och har frågat de samma! De säger att det är bättre så, men jag har sagt att jag inte tänker lämna byggnaden utan att säga hej då, det tycker jag att han har rätt att veta. Vi pratar även mycket om att jag kommer att gå så att han ändå vet men jag vill säga hej då. Jag menar det vill ju vi också att folk gör när de går..

 9. 16 januari, 2018 / 20:17

  Såååå himla bra att man kan få de att funka igen, har jättemycket gamla Disney filmer som jag gärna skulle vilja kunna titta på igen!! Kramis

 10. 16 januari, 2018 / 20:20

  Så himla grym sida ! ?

 11. 16 januari, 2018 / 22:10

  Ja tänk vilken utveckling vi gjort, jag är född 93 och känner också att man gått igenom så många stadier av utveckling sen början av 90-talet! 😉

 12. 17 januari, 2018 / 00:34

  vi pratade me barnen om att vi nte misann hade någon mobil tel nör vi va små o att man ringde i en telefon automat haha oj va de undra

  • dixiwonderland
   Författare
   17 januari, 2018 / 10:12

   När jag var liten så vet jag att man ofta gick och knackade på för att se ifall man kunde leka. Idag skulle det aldrig falla någon in att vara spontan och göra så xD

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.