2   26
5   33
1   29
1   25
1   31
7   37
1   29
2   21

Det växer både i naturen och hemma

Philodendron Brikin köpt på Grönväxtriket

Nu är våren äntligen här och jag tror många av oss märker det både ute i naturen och hemma. Förr oss växtgalningar så är jag rätt säker på att flera av era växter, precis som mina har börjat skjuta ut nya blad. Våren är utan tvekan den årstiden som vi har längtat efter allra mest. De växterna som finns kvar hemma nu har överlevt vintern. Bara det är en store eloge. Speciellt med tanke på vilken mörk vinter vi hade.

Skicka växter och ta sticklingar

Här hemma har jag fullt upp när det kommer till växterna. Inte bara att ta hand om dom men jag har redan skickat iväg årets första stickling. Det var inte planerat men jag blev kontaktad av en person som ville köpa ett bananträd. Då jag hade en stickling av min gamla Ädelbanan så kände jag att jag lika bra kunde sälja den. Helst ska man inte skicka när det fortfarande är kallt ute men sticklingen kom fram redan dagen efter och jag är extremt noga när jag packar mina växter. Något annat nytt som har skett är att jag har tagit årets första sticklingar. Min Scindapsus Pictus Trebie hade en gren som inte såg något vidare ut så jag valde att klippa av den och ta sticklingar.

scindapsus pictus trebie köpt från grönväxtriket.se

Den första Maj firar jag 1 år som crazy plant mom och det känns helt fantastiskt. Jag kan inte föreställa mig ett liv utan mina växter. Dom får mig att må så himla bra och ger mig så mycket glädje. Med allt som händer runt omkring så är det skönt att ha något som får en att tänka på något helt annat. Det ska bli riktigt kul att se hur mycket de kommer växa nu under våren och sommaren. De flesta växter går i dvala under hösten och vintern men jag hade några som fortsatte att ge nya blad trots att jag inte använde någon växtlampa.

Och för er som har missat så får ni gärna följa mig på mitt växtkonto på instagram. Där lägger jag upp bilder, uppdateringar osv varje dag. Jag kommer också sälja sticklingar via min story så det är där ni får hålla koll om ni är intresserade av något.
Dela

6 Kommentarer

 1. 2 april, 2020 / 13:13

  Grattis i förskott inför första maj! 😀 Kramis

 2. 2 april, 2020 / 16:55

  Men vad roligt att det snart är 1-årsdag! 😀 Växter är verkligen himla kul ändå, men önskade att jag var bättre på att ta hand om dom! Kram <3

  • dixiwonderland
   Författare
   3 april, 2020 / 10:30

   Du får kolla på mina youtube videos så lär du dig en massa 😀

 3. 3 april, 2020 / 09:20

  Alltså så himla vacker växt den andre är!! Älskar verkligen färgerna 😀 Får börja köpa växter när jag flyttat hemifrån till hösten, bor nämligen nu i en källare så inte så mycket som kommer kunna leva där haha 😉

  • dixiwonderland
   Författare
   3 april, 2020 / 10:29

   Det är en av mina favoriter här hemma 😀 Själer växter på mitt växtkonto ibland så du får hålla koll där 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.