0   32
1   27
0   25
9   39
8   36
6   34
16   29
6   28

Dermalogica | Hitta rätt hudvård för dig

Att hitta rätt hudvård kan kännas omöjligt. Jag vet hur jobbigt det är att lägga en större summa pengar på ansiktsrengöring, toner, fuktighetskräm, ögonkräm och kanske en olja. Man blir så himla besviken när man sen ser att produkterna inte fungerar. Man får ingen silkeslen hud, det finns fortfarande ojämna partier och porerna är fortfarande synliga. Hudvård är väldigt individuellt. Vad som fungerar för mig, fungerar kanske inte för dig. Man måste testa sig fram för att hitta rätt produkter för en själv. Men vart ska man börja? Det tänkte jag ge lite tips på.

Hur du hittar rätt hudvård för dig


Ta reda på vilken hudtyp du är

 • Jag skulle rekommendera alla att göra en hudanalys för att få reda på vad för typ av hud man har. Jag gjorde detta för några år sedan och fick veta att jag har normal hy som under vinterhalvåret går åt de torra hållet. Då fick jag även veta att jag har mycket lyster i min hy tack vare att jag rengör den på djupet. Anledningen till varför jag rekommenderar att man gör en hudanalys är för att många gånger så har vi själva fel. Man tror att man har fet hy fast i själva verket så är hyn torr och behöver fukt.

Hitta rätt produkter

 • När du vet vilken typ av hy du har så är det mycket enklare att veta vilka produkter du ska köpa. Har du fet hy så letar du efter produkter som är anpassat för det. Har du torr hy så letar du efter produkter som är anpassat för det.

Vilket märka ska du välja

 • Det finns så extremt många olika märken, i olika prisklasser. Jag har testat allt från billiga produkter till dyrare och personligen så föredrar jag de som kostar lite mer. Men som jag skrev innan, bara för att något fungerar för mig så betyder det inte att de gör samma sak för dig. Mitt tips är att hitta ett märke som känns bra. Både vad företaget står för men det ska också fungera i din budget. Beställ hem en serie och testa den i ca 3 månader. Det tar såpass lång tid för huden att hinna reagera och förstå produkterna. Ofta får man väldigt dåligt hy när man testar ny hudvård och det är för att huden reagerar och behöver tid för att vänja sig vid produkterna. Få inte panik över detta. Är du inte nöjd efter 3 månader så är det förmodligen inte rätt märke för dig och då får man helt enkelt testa ett annat.

Jag har provat otroligt många olika hudvårdsmärken innan jag hittade det som jag har idag. Man måste också komma ihåg att en produkt som inte fungerade för två år sedan kanske kan göra underverk idag. Huden förändras med tiden och vad som en gång har fungerat kanske inte gör det idag och tvärtom.

Hos Babyface finner du ett stort utbud av bra hudvårdsprodukter. Dermalogica, Maria Åkerberg, Elizabeth Arden Pro samt många fler. Jag har själv använt Dermalogica. De har ett stort stort sortiment och jag vet att många är väldigt nöjda med deras produkter. Nu är det många år sedan som jag testade Dermalogica. Minns att jag beställde hem ett prova på kit men att jag testade det allt för kort tid för att låta produkterna ha sin verkan. Då visste jag inte att man behövde använda produkterna i minst 3 månader innan huden hinner vänja sig.
Share:

18 Comments

 1. 12 april, 2019 / 10:37

  Jag använder Alpha H och bareMinerals hudvård, fungerar så bra på mig 😀

 2. 12 april, 2019 / 12:31

  Skulle verkligen vilja göra en hudanalys faktiskt! 😀 Himla bra tips!!

 3. 12 april, 2019 / 12:38

  En hudanalys har jag ofta funderat på och göra för få veta på riktigt

  • dixiwonderland
   Författare
   13 april, 2019 / 08:59

   Gör det 😀 Du kommer inte ångra dig 🙂

 4. 12 april, 2019 / 14:04

  Så fin du är! Och så härliga tips på produkter 🙂 Kram

 5. 12 april, 2019 / 20:46

  Jag måste ge mig ut på jakt efter nya bra hudvårdsprodukter 😍

  • dixiwonderland
   Författare
   13 april, 2019 / 08:58

   Besök babyface.se och kolla in deras utbud 😀 Finns en massa bra produkter där 😀

 6. 13 april, 2019 / 07:49

  Men åhhh! TACK för tipsen! är så sugen på att göra ett hudtyps-test, så det borde jag kanske ta och slå till på snart =) KRAM finaste <3

  • dixiwonderland
   Författare
   13 april, 2019 / 08:58

   Gör det 😀 Det blir så mycket enklare att veta vilka produkter som man ska köpa 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.