2   12
4   19
0   13
1   45
6   27
0   20
5   22
11   36

VI KLARADE DET

Jag tror inte ni anar hur jag har kämpat för att få ihop vår matbudget denna månaden. Det som ”förstörde” hela upplägget var min galet goda smörgåstårta. Den tog ca 500 kronor från vår matbudget så istället för att ha 3000 kronor att äta för så hade vi bara 2500 kronor. Och hur galet det än låter så klarade vi det. Vi klarade det!

Som tidigare månad så handlade vi väldigt mycket på kampanj. Har de bra pris på fisk/kött så handlar vi det och utgick från det. Men jag har också blivit en mästare på att fynda svinn. Nu inför November månad så är planen att handla så mycket jag bara kan från svinnlådan och fylla frysen. Trots att vi har haft väldigt lite pengar till mat så har jag lyckats frysa in två matlådor. Det är också lite av planen att göra stora grytor som jag kan frysa. Perfekt de dagarna när man inte orkar laga mat.

Här kan ni se hur vi har handlat under Oktober månad. Jag ser så mycket fram emot en ny månad med mer pengar. Det har verkligen varit skit jobbigt denna månaden att hålla budgeten. Och November kommer bli tuffare för nu ska vi även dra ner på våra gemensamma utgifter. Vi hade 6499 kronor på gemensamma utgifter i November. Det inkluderar hushållsartiklar, take away, presenter osv. Mitt mål är att ligga på 3000 kronor där också. Hade inte denna månadens matbudget gått så bra så hade jag nog inte haft samma driv inför att dra ner våra gemensamma utgifter men nu när vi klarade matbudgeten så känns det absolut möjligt. Vi får se hur det blir om en månad.

8 Kommentarer

 1. 25 oktober, 2022 / 12:55

  Gud så grymt jobbat!

 2. Maria
  25 oktober, 2022 / 16:12

  Så kul att se! Försöker också minska våra utgifter 🙏 vårt största problem är takeaway pga ofta för trött efter jobbet för att laga mat. Men att laga billig mat i fler portioner , mycket gratänger och liknande hjälper då man ju slipper laga så ofta 👌

  • dixiwonderland
   Författare
   25 oktober, 2022 / 19:32

   Grym är du som kämpar och försöker 😀 Jag kan skriva ett inlägg om hur jag har planerat att göra för att minska på take away. Kanske är något som hade fungerat för er också 😀

   • Maria
    25 oktober, 2022 / 23:45

    Ja gärna 😁 så bra att få inspiration!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.