3   33
4   12
5   35
4   31
2   25
4   28
1   17
3   31

Världens godaste smörgåstårta

Världens godaste smörgåstårta

Låt mig presentera världens godaste smörgåstårta. Det låter fruktansvärt egotrippat då det är mitt egna recept men är det något jag är riktigt bra på så är det att laga mat. Denna smörgåstårtan är saftig och ger en smakexplosion i munnen. Du kommer inte vilja äta en annan smörgåstårta efter denna.

Du behöver följande:
2 paket jättefranska (rostbröd)
2 paket creme fraiche
1 burk majonnäs
7 ägg
2 burkar med handskalade räkor (viktigt att det är handskalade!)
1 bruk rom
1 rödlök
En kruka dill
En kruka sallad
En förpackning med ärtskott
Ett paket kallrökt lax
En citron
Salt

Världens godaste smörgåstårta

Denna tårtan tar ca 2 dygn att göra så den kräver planering men den är otroligt enkel att göra. Det du kommer börja med är själva fyllningen. Jag måttar som vanligt ingenting utan jag rekommenderar att du smakar av hela tiden.

Börja med att koka 4 ägg. När äggen har kokat klart så lägg dom i kallt vatten och låt dom sedan ligga kvar där. Ta fram en stor skål och häll ner creme fraiche burkarna och ca 3 dl majonnäs. Blanda detta samman. Häll i nästan hela rom bruken (spara lite för att dekorera med senare). Skala äggen och finhacka dom för att sedan lägga ner dom i skålen. Häll i en hel bruk med räkor, finhacka löken och lägg i den också. Hacka ner dillen men spara lite för att toppa tårtan och lägg sedan ner resten i skålen. Pressa ca 2 msk citron och salta lite. Blanda allt samman och smaka av.

Världens godaste smörgåstårta

Är du nöjd med smaken av fyllningen så är det dags att skära bort alla kanterna på brödet och placera ut på serveringsfatet. Sen är det bara att lägga på fyllningen och varva med bröd. Min tårta blev fyra våningar hög men du kan i stort sett göra hur hög som du vill. När du lagt de sista brödet så försök ta fyllning utan tex räkor osv för att smörja in brödet. Det finns inget värre än torr smörgåstårta så för att försöka undvika det så är det viktigt att varje del av brödet har fått fyllning på sig. Plasta sedan in detta och låt stå i kylen i minst ett dygn.

Efter ett dygn så är det dags att dekorera tårtan. Hur du vill dekorera är upp till dig. Jag lägger alltid sallad på tårtan först. Och sedan så börjar jag dekorera lite efter hur jag känner och vad jag tycker blir fint. Ingen tårta är den andra lik men det viktigaste är att fyllningen sitter då det är den som ger mest smak. Hoppas att ni tycker om receptet. Något säger mig att jag kommer få göra många såna här smörgåstårtor framöver.

2 Kommentarer

 1. 10 oktober, 2022 / 20:00

  jag gillar inte smörgåstårta men den blev väldigt fin 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   11 oktober, 2022 / 22:14

   Denna hade du garanterat gillat 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.