1   16
5   21
0   15
1   18
1   30
3   32
1   19
2   26

Vi har nog alla hört talas om menskopp


Detta inlägget är i annonssamarbete med ladycup.se

Vi har nog alla hört talas om menskopp. För er som inte vet vad det är så är det en kopp som är tillverkad i silikon. Fördelen med att använda menskopp är att du kan återanvända produkten vilket gör den betydligt billigare än andra mensskydd. Men den är också betydligt mycket snällare för underlivet jämfört med tampongen. Det har inte funnits något fall av toxiskt giftchockssyndrom som är en sjukdom som man kan få vid användning av tamponger. En annan stor fördel är att du kan ha i menskoppen upp till 12 timmar vilket även gör att man kan sova med den.

Ladycup erbjuder menskoppar i alla möjliga färger och två olika storlekar. Det kan vara knepigt i början att förstå sig på hur den fungerar men det finns instruktioner på deras hemsida om hur du ska använda den. Sen kan man tänka på att anpassa koppens storlek efter hur mycket menstruation man har. Via hemsidan kan ni hitta enormt mycket information kring användning av menskopp så jag rekommenderar starkt att besöka den för att läsa på mer och förhoppningsvis att ni väljer att köpa en menskopp då den inte bara värnar om din kropp utan även naturen.

Hade jag haft regelbunden mens så hade jag inte tvekat en sekund på att använda menskopp. Jag äter som sagt minipiller som tar bort min mens helt och hållet. När jag väl får mens är det i så små mängder att jag inte ens behöver något mensskydd men hade det varit annorlunda så hade menskoppen varit mitt första val. Tänk va skönt att kunna låta den vara inne i flera timmar (beroende på hur mycket man blöder) utan att behöva tänka på att man måste byta den var tredje till fjärde timma! Har man placerat den rätt så ska den inte kännas av alls i underlivet. Vad är era erfarenheter kring menskoppen? Använder ni den och hur fungerar den i så fall för er? Om ni inte använder den, vad kommer det sig?


Detta inlägget är i annonssamarbete med ladycup.se

6 Kommentarer

 1. 31 maj, 2018 / 16:39

  Jag har inte heller mens men jag tror inte jag hade använt den även om jag hade haft det, jag tycker att den verkar läskig haha!

  • dixiwonderland
   Författare
   1 juni, 2018 / 12:12

   Värt att prova innan man säger nej 🙂

 2. 31 maj, 2018 / 17:35

  Jag äter p piller som också tar bort min mens helt och hållet (så skönt!), har aldrig testat en menskopp faktiskt! Känns som att jag skulle behöva byta väldigt ofta (och spilla när man tar ut den haha) då jag blöder väldigt mycket när jag har mens, men kanske värt ett försök i framtiden 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   1 juni, 2018 / 12:12

   Jag tror en menskopp tar betydligt mycket mer mens än vad en tampong gör, är dock inte säker. Tycker det kan vara värt att testa innan man utesluter den. Jag har aldrig hört något negativt om den 🙂

 3. 31 maj, 2018 / 20:44

  verkar superbra, men inget för mig tror jag 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   1 juni, 2018 / 12:11

   Vad kommer det sig? Värt att testa innan man säger nej tycker jag 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.