6   26
0   13
0   27
4   36
7   48
2   16
4   43
0   20

Vegoari | Vegetarisk Lasagne recept

Vegoari | Vegetarisk Lasagne recept

Vegetarisk Lasagne

Kan vara en av de godaste maträtterna som finns! Jag minns när jag gick i mellanstadiet hur vi alla älskade när det var vegetarisk lasagne. Vi åt som hästar! Jag kan verkligen sakna skolmaten. Inte den skiten vi fick när jag gick gymnasiet men den vi fick när jag gick på Fuxerna skolan var magisk! Framför allt deras vegetarisk lasagne, kycklingcurry och ris, panerad fisk, spagetti och köttfärssås. Ja listan kan göras lång. Jag har nu testat ett nytt recept på vegetarisk lasagne och denna är den bästa jag har gjort hittills.

Du behöver:
Morötter
Butternut Squash
Sötpotatis
Lasagne plattor
Grädde
Philadelphia Gräslök
Kryddor
Bechamelsås
Ost
Vegoari | Vegetarisk Lasagne recept
Gör så här:
Börja med att sätta på ugnen. Hur varmt står på paketet på lasagneplattorna. Skär upp morötterna, sötpotatisen och butternut squash. Hur mycket du behöver beror helt på hur stor ungsform du kommer använda. Men det ska vara lika mycket av grönsakerna. Börja med att steka upp grönsakerna på medelvärme. Tillsätt sedan grädde och kryddor. Sätt ett lock över. Detta gör att grönsakerna ångkokas vilket gör att de tillagas fortare. Efter ca 7 minuter så tillsätt philadelphiaosten. Blanda runt ordentligt och börja sedan lägga upp allt i ugnsformen.

Vilken ordning man lägger upp en lasagne verkar vara väldigt olika. Jag lägger fyllningen först, sen lasagneplattorna och sedan tillbaka till fyllningen. Jag avslutar med lasagneplattorna, toppar med bechamelsåsen och sedan osten. In i ugnen och serverad sedan med en god sallad.

Vegetarisk Lasagne recept

Butternut squash

Pumpan har ett högt innehåll av C-vitamin, mineraler och betakaroten vilket stärker vårt immunsystemet och håller oss friskare. Pumpan är mättande trots att den bara innehåller 4,4 gram kolhydrater per 100 gram, 18 kalorier per 100 gram, och i stort sett inget fett.

Sötpotatis

De innehåller också mer A-vitamin, en antioxidant som boostar immunsystemet och hjälper dig att behålla en bra hy och syn. Sötpotatisar innehåller också mycket C-vitamin och vitamin B6, som är viktig för hjärnan och ens nervsystemets hälsa. De är också en bra källa för kalium och magnesium, som hjälper till att förbättra hjärthälsan genom att hjälpa till att reglera blodtrycket.

Morot

Moroten är främst rik på A-vitamin som är väldigt effektivt mot fria radikaler samt hjälper till att skydda huden. 

För fler recept | Följ min instagram

Dela

4 Kommentarer

 1. 30 januari, 2021 / 17:20

  Åh så gott med lasagne, måste göra det snart och den här vegetariska som du tipsar om låter jättegod, så den ska jag prova! 🙂 Tack för tips på vegetariska rätter, det är precis vad jag behöver. 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   1 februari, 2021 / 10:24

   Va glad jag blir att det uppskattas 😀

 2. 31 januari, 2021 / 20:23

  SmarriSmarr!!! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.