0   25
4   29
6   40
0   26
0   19
5   33
5   38
2   46

Varför rullar bladen ihop sig på min Scindapsus?

Sommaren börjar sakta lämna oss och höstmörkret smyger sig på. Det har varit en alldeles för hektisk sommar för min del. Jag har kämpat med trips sen April och som om inte detta var nog så har rotröta varit ett väldigt stort problem vilket det aldrig har varit tidigare. Har pratat med flera som upplever att rotröta har varit extrem i år. Förmodligen så beror det på vårt varma klimat och främst min otroligt oregelbundna vattning.

Varför rullar bladen ihop sig på min Scindapsus?

För sanningen är den, jag hatar att vattna. Det är så fruktansvärt tråkigt och det tar så mycket tid. Jag har som ni alla förmodligen redan vet alltid vattnat mina växter inne i köket och så pass rikligt att vattnet har runnit ut igenom hålet i krukan. Men på grund av klimatförändringarna samt att jag har vattnat mer sällan än någonsin. Vi pratar ca 2 gånger i månaden så har detta påverkat mina växter riktigt negativt. Speciellt mina Scindpasus.

Varför rullar bladen ihop sig på min Scindapsus?

Första tanken är naturligtvis att den behöver vatten. Vi alla vet att när en Scindapsus är törstig så rullar bladen ihop sig. Detta stämmer mycket väl men de rullar också ihop sig när de har fått rotröta… Något som hänt med både min Silver Hero och en av mina Silvery Ann.

Jag behöver verkligen skärpa mig när det kommer till att vattna. Jag kan inte hålla på att köpa fler och fler växter om jag inte tar hand om de som jag redan har. Och naturligtvis så vill jag att mina växter ska må bra. Tror det är dags att gå tillbaka till mitt gamla vattningsschema som jag hade förr. Får växterna vatten regelbundet så minskar det risken för rotröta samt att växterna kommer må så mycket bättre och växa sig starkare. Nu får min Silver Hero och Silvery Ann rota om på nytt och jag har lärt mig en ordentlig läxa!

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.