1   12
12   26
1   21
0   22
1   29
5   24
0   17
1   19

Träningsperiod | Varför blir det skum i juicen

Just nu är jag inne i en träningsperiod som jag hoppas kommer hålla i sig resten av livet. När man tar bort alla måste så blir träningen så himla mycket roligare. Jag äter precis vad jag vill och jag tränar när jag känner för det. Detta är helt nytt för mig. Förr har jag alltid tränat för att gå ner i vikt, det var mitt enda fokus. Nu tränar jag för att jag mår så himla bra av det. Jag får mer energi och känner verkligen hur endorfinerna gör sitt jobb. Så fort vädret är bättre så är min plan att börja gå långa promenader tillsammans med Ronja.

Jag har dock valt att sluta med läsk. Jag drack inte läsk under flera år men fick en dille på Pepsi Max Ginger. Men sen jag började pressa min egna juice så har suget efter läsk försvunnit helt. Jag gör juice ca 3-4 gånger i veckan. Det krävs mycket grönt för att göra juice och vi har helt enkelt inte ekonomin för att kunna dricka det varje dag.

För att göra två glas juice så använde jag allt på bilden. Dock tog jag halva gurkan och halva ananasen.

Jag har fått lite frågor angående skummet i juicen och jag vet faktiskt inte varför det blir skum. Jag brukar alltid dricka från ett sugrör för att slippa det mesta av det men det är naturligt så vill man dricka det så kan man. Låter man juicen stå en liten stund så att den juicen och skummet delar sig så slipper man det. Tänk dock på att juicen ska dricka så fort som möjligt för att inte näringen ska försvinna.

20 Kommentarer

 1. 19 februari, 2018 / 09:23

  Vad skönt att du har kommit igång med träningen och så gott med hemgjord juise 😀 Kramis

 2. 19 februari, 2018 / 09:51

  Sån lyx med färskpressad juice, vill också ha en sån maskin! 😉 Men har förstått att det går åt mer ingredienser än vad man tror! 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   20 februari, 2018 / 08:47

   Kan verkligen rekommendera att köpa en om du är sugen 😀 Jag betalade bara 399 kronor för denna och har haft den i många år 🙂

 3. 19 februari, 2018 / 09:57

  Åh mums med egen gjord juice<3

 4. 19 februari, 2018 / 10:17

  Juice är så gott, jag pressar ofta apelsiner. Bra att du tränar för att just må bra och inte gå ner i vikt, då kommer du att må bättre i längden! Heja dig!

  • dixiwonderland
   Författare
   20 februari, 2018 / 08:45

   Ja samt att träningen kommer nog hålla i sig för att man inte strävar efter såna resultat 🙂

 5. 19 februari, 2018 / 13:19

  Gott! Brukar också göra juice ibland. Älskar kombon med morot, apelsin och ingefära 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   20 februari, 2018 / 08:43

   Har nog aldrig testat den kombon 😛 Jag måste ha en massa citron i mina juicer annars tycker jag inte att det är gott 😛

 6. 19 februari, 2018 / 13:34

  Det är ju så himla gott! Tyvärr blir det väldigt kostsamt!

  • dixiwonderland
   Författare
   20 februari, 2018 / 08:42

   Ja det är det, man får dricka det med kärlek 😉

 7. 19 februari, 2018 / 13:36

  Gott med färskpressat juice =D… bry mig inte om skummet så har inte orkat undra om den saken. Ha en fin dag och TREVLIG VECKA!

  • dixiwonderland
   Författare
   20 februari, 2018 / 08:42

   jag stör mig på skummet då det tar över väldigt mycket 😛

 8. 19 februari, 2018 / 20:47

  Ja visst blir träningen så mycket roligare om man inte gör det som tvång!! 🙂 Mitt enda mål nuförtiden är att bli starkare och det känns som ett mycket mer positivt och roligt mål än såna jag hade förr; bli smalare, bli snyggare, bli mer slimmad och allt vad jag hittade på…

  • dixiwonderland
   Författare
   20 februari, 2018 / 08:39

   Det låter som att du gör det av helt rätt anledning nu 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.