0   16
5   23
1   17
6   29
6   16
4   24
0   14
1   47

SUPERNATURAL | 15 säsonger på 3 veckor

SUPERNATURAL | 15 säsonger på 3 veckor
Sam och Dean Winchester

Man måste nog ha levt under en sten om man inte har koll på vad jag har hållit på med de senaste 3 veckorna. Supernatural fanns på Netflix men försvann. Och när jag fick veta att Viaplay hade alla 15 säsongerna då var det dags att lägga in högsta växeln. Målet var att se alla 15 säsongerna på 2 veckor. Tyvärr hann jag inte så långt men 15 säsonger på 3 veckor är inte dåligt.

Supernatural handlar om bröderna Dean (Jensen Ackels) och Sam (Jared Padalecki som många säkert känner igen som Dean från Gilmore Girls) Winchester som jagar monster. Varulvar, vampyrer, demoner, spöken osv. Det hela började när Sam endast var 6 månader gammal och en demon dödade deras mamma. Då tog deras pappa John Winchester upp jakten på att finna demonen och döda den. Detta gjorde att han även drog med sina söner och utbildade dom i hur man blir jägare.

SUPERNATURAL | 15 säsonger på 3 veckor
När deras mamma blir dödad av demonen

Första avsnittet visades den 13 September 2005

För att vara en så gammal serie så håller den väldigt hög kvalité redan vid första avsnittet. Första säsongen är helt amazing och en väldigt bra introduktion för de monster som finns. Men under alla säsongerna så dyker nya monster upp vilket alltid ökar spänningen. Något som jag verkligen älskar med denna serien är att de har återkommande karaktärer som hela tiden levererar. Ghostfacers avsnitt 13 av säsong 3 är ett av mina favoritavsnitt. Tycker att de återkommande karaktärerna lyfter serien de avsnitten då det är med. De ger en känsla av tillhörighet.

Crowley & Castiel

Mina favorit karaktärer är faktiskt inte huvudrollsinnehavarna. Jag älskar Castiel och Crowley. Castiel är en ängel som försöker göra allt rätt. Men tyvärr går det inte alltid som han vill. Crowley är King of Hell. I början tyckte jag inte om Crowley alls men desto mer man ser desto mer börjar man tycka om honom. Ett av mina favorit citat av Castiel är ”This is my voicemail. Make your voice… a mail”. Jag skrattade så mycket! Även i en scene där han tittar på porr på tv:n och en tjej får lite spanking så säger han ”If the pizza man truly loves the babysitter, then why does he keep slapping her in the rear?” och får absolut inte glömma ”You Assbutt” som blir översatt till ”Din röv röv” haha. Kanske inte lika roligt om man inte sett serien men jag älskar det!

Supernatural har 8,4 på IMDB

Denna serien är för dig som gillar action, skräck, rättvisa men också drama. Relationer mellan gott och ont. Jag älskar denna serien för den har allt. För mig har denna serien betytt mycket nu under mitt sorgearbete. Jag vet att inget av det är på riktigt. Men att se dom behöva gå igenom sorg efter sorg. Det hjälper mig i mitt sorgearbete. Jag tror det är därför jag alltid har älskat övernaturliga serier. De innehåller ofta mycket sorg och att se någon annan gå igenom samma sak som en själv det hjälper en.

Om du fortsätter att läsa nu så kommer slutet att spoilas

Slutet av serien blev annorlunda. När man ser sista säsongen så får man verkligen en känsla av att de näst sista avsnittet (19) är det sista avsnittet. Det avsnittet avslutas med ett happy ending. Jag tror att många av oss som sett serien hade varit nöjda med att det skulle vara sista avsnittet men så blev det inte.

I de sista avsnittet så börjar det precis som många andra avsnitt. Dean och Sam är ute på ett uppdrag men till skillnad från alla andra uppdrag så dör Dean. Under alla dessa säsonger så har Dean hela tiden sagt att han vill dö på jobbet. Att det skulle vara ärofyllt. Då killarna har dött 70 gånger i serien så finns det ett litet hopp men sen inser man att detta är faktiskt sista avsnittet och Dean dör i Sams armar. Dean kommer upp till himlen där allt ser annorlunda ut nu sen Jack blev gud. Men kvar är Sam och sorgen efter att ha förlorat Dean.

supernatural the finally scene with sam and dean
När Sam kommer till himlen för att vara med Dean

Vi får se hur Sam bildar familj, något som var en av hans drömmar. Och på sin dödsbädd många år efter att hans bror Dean dött så kan vi se hur Sams son sitter vid hans sida, med samma tatuering som Dean och Sam hade. En tatuering som gör att du inte kan bli besatt av demoner, vilket indikerar att hans son är en jägare. Sams son säger att han kan somna in och släppa taget. Då får vi se hur Dean (som är i himlen) står på en bro och ser ut över vattnet. Och så säger han ”Hi Sammy” och bredvid honom dyker Sam upp.

Jag älskar denna serien och bara att skriva detta inlägget har gett mig tårar i ögonen. Vissa serier betyder så mycket för en. Jag älskar ju allt som har med övernaturligt så det blir en självklarhet att jag skulle älska en serie med namnet Supernatural. Det sista avsnittet visades den 19 November 2020 och sågs av 1,4 miljoner människor.

Dela

4 Kommentarer

 1. Stina
  19 januari, 2021 / 11:30

  Jag fucking älskar denna serie!!!!
  Älskar din recension av den och att du är öppen med hur mycket du gillar den, vissa tycker jag är weird som älskar denna serie, dessa karaktärer och hela SPN Familjen så mycket men det är nog mest mesta favorit serie någonsin!

  • dixiwonderland
   Författare
   21 januari, 2021 / 11:02

   Va glad jag blir av att läsa dina kommentar 😀

 2. 23 januari, 2021 / 14:47

  Älskar den här serien! jag är på säsong 6, men behöver nog se om den sen för att fatta allt. Jag har så svårt att koncentrera mig på saker så måste typ spela spel på mobilen samtidigt eller så och då har jag missat så himla mycket känns det som. Så jag kommer nog se om den sen igen.

  • dixiwonderland
   Författare
   25 januari, 2021 / 13:10

   Jag såg ju om serien från start 🙂 Hade kanske sett till säsong 7 innan men bestämde mig för att se om för att kunna få ett bättre sammanhang.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.