0   20
3   43
3   40
3   38
7   38
2   38
3   32
6   26

The Lord of the Rings: The Rings of Power Säsong 1

The Lord of the Rings: The Rings of Power Säsong 1

Ingen kan ha missat att The rings of power har haft premiär. Idag är det världens dyraste serie och har man sett den så förstår man varför. Jag har nog aldrig sett en serie där det är så otroligt vackra kostymer med så galet mycket detaljer. Miljöerna som de har skapat tar andan ur en och det känns verkligen som att man försvinner in i en annan värld.

The Lord of the Rings: The Rings of Power Säsong 1

Serien utspelar sig långt innan Sagan om ringen och Hobbits. I Rings of power får vi möta Durin som är en av mina favoritkaraktärer. Älskar honom och hans fru. Något som alla dvärgar har gemensamt är att de är envisa och Durin är inget undantag. Han har en speciell relation till alven Elrond och det är otroligt fint att få se hur deras vänskap utspelar sig i serien.

The Lord of the Rings: The Rings of Power Säsong 1

Vi träffar Galadriel som många av er redan känner till från Sagan om ringen. Jag har aldrig förstått vem hon varit men under seriens gång nördade jag in mig på Youtube och det visar sig att Galadriel är den mäktigaste alven som någonsin existerat! I Rings of power så är Galadriel redan 5000 år gammal. Hon är definitionen av badass!

The Lord of the Rings: The Rings of Power Säsong 1

Det finns tre olika typer av Hobbits med olika fysiska egenskaper och temperament: Harfoots, Fallohides, and Stoors. I Rings of power får vi möta Harfoots. Frodo som alla känner till från Sagan om ringen är en Fallohides. Den största skillnaden på dom som jag uppfattade det som om man jämför de två är att Fallohides lever i små byar medan Harfoots hela tiden är på resande fot. Klädmässigt så skiljer det sig också en hel del. Harfoots använder mycket av naturen för att smälta in så bra som möjligt vilket Fallohides inte riktigt har behov av på samma sätt.

The Lord of the Rings: The Rings of Power Säsong 1

En av mina favoritkaraktärer är Arrondir. En alv vi inte vet så mycket om mer än att han har varit stationerad i The Southlands of Middle-earth i flera år för att hålla ett öga på människorna som bor där. Under de åren så lär sig Arrondir människornas sett att leva men också lite mer än så.

Hur bra är The rings of power?

Serien har fått enorm kritik från die hard fans som läst J.R.R Tolkiens böcker. Serien har 69% på Google och 6,9 på IMDB vilket är väldigt låga siffror för en sån här serie. Av det jag har läst så är det mycket i serien som inte stämmer överens med böckerna. Men för mig som aldrig har läst böcker så kan jag säga att detta är en av de bästa serierna som jag någonsin sett! Varje avsnitt har varit helt fantastiskt! Så spännande, aldrig en tråkig stund trots lite romantik på sina platser. Och den stora twisten i sista avsnittet tror jag överraskade många av oss. Det är ett måste att se denna serien! Oavsett vad fansen säger så är det magisk och jag längtar till nästa säsong!

Dela

2 Kommentarer

  1. 21 oktober, 2022 / 09:15

    vi ska se gåsmamman och sedan denna 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.