0   9
4   20
2   21
0   29
0   19
1   38
4   38
1   31

The Batman

The Batman

THE BATMAN

Jag är ett lika stort DC fan som jag är Marvel fan. Men det som jag gillar med DC är att det är mörkare, mycket mörkare. När nyheten kom ut att Robert Pattinson skulle spela Batman så var det många som var skeptiska. Har man inte koll på hans karriär så kopplar man förmodligen honom enbart till Harry Potter and the Goblet of Fire där han spelar Cedric Diggory. Eller som Edward Cullen i Twilight serien. Men Robert har gjort otroligt mycket filmer och en av de kanske konstigaste filmerna men också en där han har fått otroliga recensioner för är The Lighthouse.

Jag har sett ALLA Batman filmerna

Känner man mig så blir man nog inte förvånad. Jag älskar Batman. För bara ett par veckor sedan så såg jag Hush som är en tecknad Batman film och den var så bra! Mångas favorit som Batman är Christan Bale och de Batman filmerna är de som jag tycker minst om. Så mina förväntningar på Robert var höga och han gjorde ingen besviken!

The Batman

Robert är den smalaste Batman som vi någonsin sett i en film. Och nu kanske ni undrar varför jag ens nämner detta? Jo för att jag tycker det är otroligt viktigt att alla får veta att för att se ut som Chris Hemsworth (Thor) så spelar det ingen roll hur mycket du tränar och äter rätt. Du behöver ta steroider för att bygga så mycket muskler på väldigt kort tid. Något som Robert vägrade. Pewdiepie gjorde en hel video om detta som jag rekommenderar er att se.

Det är så många scener som är så snyggt gjorda

Så trots att han förmodligen är den smalaste och mest deprimerade Batman vi har haft så är han enligt mig också den bästa! Filmen är 3 timmar lång och det är ren underhållning från start till slut. Jag uppskattar att vi inte behöver se Bruce Waynes föräldrar bli mördade för 511 gången. Storyn har så många twister, det är så spännande i vissa scener att man kan känna pulsen pumpa fortare. Musiken är otroligt bra och vinklarna! Det är så många scener som är så snyggt gjorda.

The Batman

Vi ser en av mina absoluta favoriter Zoe Kravitz. Hon gör rollen som Selina Kyle aka Catwoman helt fantastisk! Hon utklassar både Nicole Kidman, Helle Berry och Anne Hathaway. Vi ser Collin Ferrell som ingen annan än Mr Penguin. Hade ingen aning om att det var han förrän jag kollade upp rollistan. Jeffrey Wright som kommissarie James Gordon. Och Paul Dano som huvudskurken The Riddler.

Men tyvärr så tycker jag att The Riddler faller platt i filmen. Jag tycker inte om hur de valde att klä honom och för mig finns det bara en Riddler och det är Jim Carrey. Paul hade inte alls samma personlighet som The Riddler har även i de tecknade filmerna/serierna. Han kändes mer som en mix mellan Bane och Scarecrow.

Jag hoppas verkligen att vi får en uppföljare på The Batman! Jag tycker filmen är så otroligt bra. Under dessa tre timmar får man följa med in i Gothams mörker. Vi får ta del av information kring Bruce Waynes föräldrar som jag inte visste sen tidigare. Får ni möjlighet så se filmen för ni kommer inte ångra er.

Dela

6 Kommentarer

 1. 26 april, 2022 / 11:57

  Vad bra att han vägrade ta steroider och nu blev jag sugen på att se den filmen. Fast helst hemma eftersom filmen är så lång. Kramis <3

  • dixiwonderland
   Författare
   27 april, 2022 / 10:42

   Älskar att se film hemma! Ingen som stör 😀

 2. 26 april, 2022 / 18:57

  Kul att du gillade filmen så mycket! Har inte sett så många olika batman-filmer men jag hör väl till de som tycker att Robert Pattinson är Cedric Diggory. 😅

 3. 27 april, 2022 / 09:16

  Ingen jätte koll på dessa filmer… MEN såg dem med sambon här hemma en kväll & ändå rätt bra!! 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   27 april, 2022 / 10:41

   ”Rätt bra” misstänker att du gillar romantiska filmer eller komedier om du tycker The Batman var ”rätt bra” 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.