1   19
1   18
3   28
1   19
2   25
0   18
1   21
7   24

Sushi, Japanska och mycket jobb

Sushi, Japanska och mycket jobb

Vilken intensiv men produktiv dag det har varit! Vaknade halv åtta och det var bara att börja stämma av med alla företagen. Som jag nämnde igår så har jag blivit tvungen att sätta några av mina företag vid sidan av för att hinna med Plantmas som drar igång den 1 December. Men bara för att jag inte uppdaterar lika ofta så behöver jag ändå svara på meddelanden och mail angående de företagen.

Idag har nog varit en av de finaste November dagarna!

Strålande sol hela dagen. Är så glad att min sambo jobbar i Göteborg idag för då kunde jag filma ostört hela dagen. I skrivandets stund så har jag nästan ingen röst kvar. Hela sex videos hann jag spela in idag och fyra i förrgår. Men av Plantmas så återstår det fortfarande 17 videos + min sista November video. Men jag är inte speciellt stressad utan när det är fint väder då försöker jag spela in så många videos som jag bara kan. Det är dock viktigt att jag inte tappar energi eller rösten. Tror inte många tänker på det om man själv inte jobbar framför kameran men det är viktigt att ha en viss energi så att det blir roligt för de som ska se videon.

Sushi, Japanska och mycket jobb

Sushi all day every day!

Då sambon som sagt jobbar i Göteborg idag och skulle bli bjuden på lunch av sin chef så hade vi inga matlådor hemma. Igår lagade jag faktiskt ingen middag överhuvudtaget. Åt smörgåsar till middag haha. Men det fick bli att beställa hem sushi. Det fanns ingen tid för mig att ställa mig och försöka få ihop något. Är det något som stressar mig så är det bristen på ljus nu under vintern. Hade aldrig hunnit spela in så många videos idag om jag skulle ställt mig och försöka laga något.

Studera Japanska

Sushi, Japanska och mycket jobb

Men till lunch blev det sushi och till middag idag så blir det hemmagjorda hamburgare! Så sjukt gott. Förutom att spela in videos hela dagen lång så har jag studerat Japanska. Jag försöker hitta videos på Youtube där folk pratar Japanska så att jag kan lära mig. Jag ångrar lite nu att vi inte ser Naruto på Japanska. Men då Japaner pratar så fruktansvärt snabbt och jag läser så långsamt så hann jag aldrig läsa klart texten innan de bytte. Det är ett komplicerat och svårt språk. Att lära sig ord är enkelt men att sätta ihop orden till meningar är jätte svårt då Japaner tex inte har ord för han och hon.

Gakusei desu betyder Hon är en student. Men det är Gakusei som är student så skulle man översätta rakt av så säger man ”Student hon är” vilket blir så fel för oss. Och det är detta som gör Japanska komplicerat. Men trots att det är svårt så tycker jag att det är väldigt roligt. Jag har nu studerat Japanska varje dag i över 1 månads tid och har lärt mig så många nya ord och kan räkna till 12 så det går framåt. Nu vill jag passa på att önska er en fin helg!

8 Kommentarer

 1. 12 november, 2021 / 16:48

  Skönt när man kan vara så produktiv 🙂

 2. 13 november, 2021 / 14:30

  Men vad god sushin såg ut. Vattnas i munnen bara jag ser bilden.
  Ambitiöst att lära dig japanska. Verkar verkligen vara svårt.

  • dixiwonderland
   Författare
   15 november, 2021 / 12:11

   Mr Sushi har fantastisk sushi, blir aldrig besviken 😀 Ja det är svårt. Ord är lätt att lära sig men sen att sätta ihop i meningar är ju en annan sak.

 3. 14 november, 2021 / 19:43

  Haha jag tycker alltid det är så förvirrande när japaner presenterar sig med efternamn först, och ibland kallas de även för efternamnet som standard… ^^
  Har du kollat på typ japanska realityserier? Jag upplever att de pratar lite mer långsamt då än i anime.

  • dixiwonderland
   Författare
   15 november, 2021 / 12:12

   Jag tror det är något som många asiatiska länder gör? 😀 Min sambo jobbar med många kineser och de presenterar sig också alltid med efternamnet först och när de talar till min sambo så tilltalar dom honom med hans efternamn. Har inte ens tänkt på att det finns Japanska realityserier. Har du någon som du rekommenderar? 😀

   • 16 november, 2021 / 16:02

    Ja det kanske snarare är en asiatisk/östasiatisk grej? 😀
    Hmm alltså jag har mest tittat på Terrace House på Netflix. Det är ganska långsamt tempo, men lite småmysigt att slötitta på.^^

    • dixiwonderland
     Författare
     16 november, 2021 / 17:47

     Detta hade jag helt missat men ska absolut börja kolla redan imorgon 😀 Tusen tack för detta tipset 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.