0   30
6   30
6   42
0   27
0   19
5   33
5   38
2   46

Stekt hjort med färskpotatis och vinsås

Stekt hjort med färskpotatis och vinsås

Att jag är duktig på att laga mat är ingen nyhet. Men nu det senaste har det blivit alldeles för mycket take away. Så jag bestämde att nu ska vi äta upp allt som vi har hemma innan vi handlar igen. Och samtidigt så kan jag dela med mig av recepten till er så det blir en win win situation.

Ingredienser:
Hjort
Färskpotatis
Grädde
Mjölk
Rödvin
Lökknippe
Soja
Köttbuljong
Rosmarin
Timjan
Mjöl
Rödvinbärsgelé

Stekt hjort med färskpotatis och vinsås

Börja med att tvätta rent potatisen och lägg den i vatten för att koka. Har du dill hemma så tycker jag alltid att det tillhör att man har det till färskpotatis men det är en smaksak. Koka under lock i 20 minuter på medeltemperatur. Skär upp löken och lägg undan i en skål. Ta fram en kastrull och häll i 3 dl grädde, 2 dl mjölk, 1 dl rödvin (jag använder matlagningsvin), 0,5 dl soja, en köttbuljong, 1 msk rödavinbärsgele och krydda med timjan och rosmarin. Låt detta koka under svag värme under tiden som potatisen kokar. När potatisen har ca 5 minuter kvar så tillsätt mjöl för att göra såsen tjockare. Smaka av såsen för att se så att det smakar gott.

Stekt hjort med färskpotatis och vinsås

Stek köttet på låg värme. Det är hemligheten till att få allt kött mört. Vi har upp till 6:an på vår spis och då väljer jag att steka på 2:an och sen i slutet höjer jag värmen för att få en fin yta. Jag börjar steka köttet när det endast är 10 minuter kvar på potatisen. Steker det tillsammans med löken som jag hackade upp tidigare. Nötkött är som godast när det är stekt i medium rare. Lägg upp fint och servera gärna med någon god grönsak som sallad, sparris eller kanske broccoli.

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.