3   28
0   22
3   45
3   40
3   38
7   39
2   38
3   32

Stallgården Uddevalla och OS GULD

Stallgården Uddevalla och OS GULD
Stallgården Uddevalla och OS GULD
Stallgården Uddevalla och OS GULD

Stallgården Uddevalla

Idag kryssade jag över det sista som jag hade på min summer bucketlist. Nämligen att äta på Stallgården som är ett otroligt mysigt café och restaurang. Jag hade aldrig varit där tidigare men min vän Mona hade lagt upp bilder på sin instagram och det såg så fint ut. Det ligger ca 40 minuter ifrån oss och när jag insåg att vi skulle ha OS final i laghoppningen så funderade jag på att avboka. Men allt klaffade bra och vi behövde inte ens stressa vilket var skönt.

Vi valde att beställa in en planka att dela på. Jag äter inte ägg så Johan fick lite mer mat än mig. Maten tyckte jag var okej, tyvärr inget märkvärdigt. Hade haft lite högre förväntningar när det kommer till smaker. Känner ändå att jag gärna vill komma tillbaka och testa någon lunchrätt.

Stallgården Uddevalla och OS GULD

Älskar deras inredning

Jag har nog aldrig besökt en plats där jag har förälskat mig så mycket i inredningen som jag gjorde på Stallgården. Det är precis så här jag vill att vårt framtida hemska se ut. Det ända som inte passade in var den hemska röda mattan som låg på golvet. Hade varit så mycket snyggare med en jute matta. Men annars så var allt helt underbart. Jag älskade det lilla rummet som vi fick sitta i. Fönsterna var så vackra och pelargonerna i lerkrukorna bredvid de fina lamporna var så snyggt.

Stallgården Uddevalla och OS GULD
Stallgården Uddevalla och OS GULD
Stallgården Uddevalla och OS GULD

OS GULD I LAGHOPPNINGEN

Som jag skrev så var jag lite stressad då det idag skulle avgöras om Sverige skulle ta guld i laghoppningen. Detta är mitt första OS där jag har följt de svenska hopplandslaget. För er som är nya så är jag en hästtjej och kommer alltid att vara. Jag har inte ridit på 18 år men hästar är något som ligger mig otroligt varmt om hjärtat. Och drömmen om en egen häst finns fortfarande kvar.

Igår kvalade Sverige in till dagens hoppning på första plats. Alla tre var felfria vilket inget annat land var. Så otroligt grymt imponerande! När det sedan såg ut som att vi skulle få silver så vägrar en av Frankrikes hästar att hoppa och helt plötsligt så skulle det bli omhoppning mellan Sverige och USA om guldet. Det går inte att förklara hur hemskt det var att se omhoppningen. Jag trodde ärligt talat att jag skulle spy. Jag som hatar överraskningar och som inte ens tycker om att få födelsedagspresenter om jag inte vet vad de innehåller. Skulle nu se omhoppning, i OS, om guldet!

Det som ryttarna gör med sina hästar går inte att förklara i ord

Många är rädda för hästar. Man ser dom som stora och opålitliga. Att du som ryttare är så samspelt med din häst att du får detta djur på ca 600 kg hoppa en banan på 160 cm under endast några sekunder. Där du gör snabba svängar, höga som långa hopp och klarar det. Det är helt otroligt! Tårarna kom när Peder som var sist ut hoppade banan felfritt med sin häst All In och även hade en bra tid och man där insåg att vi har tagit OS GULD! Vilken jävla känsla! Det är första gången sen 1912 som Sverige vinner en laghoppning i OS. Grattis!

Stallgården Uddevalla och OS GULD

4 Kommentarer

 1. 7 augusti, 2021 / 21:01

  oj så mysigt och fint! älskar hur de lagt upp maten 🙂 å så roligt med guldet 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   11 augusti, 2021 / 09:27

   Ja det var så grymt att vi tog OS guld 😀

 2. 8 augusti, 2021 / 13:38

  Men alltså WOW vad gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.