4   29
6   40
0   26
0   19
5   33
5   38
2   46
0   28

Matsedel och lite nytt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se & Lindex.se
Matsedel och lite nytt. Eleven Australia.
Nu känner man att sommaren börjar lida mot sitt slut. Ända sedan vi kom hem från Helsingborg så har vi haft dåligt väder. Det regnar i stort sett varje dag och man börjar få höstkänslor. Men Augusti är faktiskt en sommarmånad så jag tycker inte att det är okej att tacka för sommaren redan nu.

Jag var ledig i Lördags vilket var första gången jag hade en ledig dag på flera månader. Det var så skönt att inte göra ett skit. Jag startade dagen med en dusch för jag ville prova mina nya hårprodukter. När jag var hos min frisör i Maj så använde hon märket Eleven Australia och wow! Minns att mitt hår var så fint i flera dagar efter att hon hade stylat det. Så nu köpte jag deras schampo Hydrate My Hair och deras Miracle Hair Treatment. Miracle hair Teatment kan vara en av de bästa hårprodukterna som jag någonsin provat! Mitt hår blev så himla fint efteråt. Jag låter alltid mitt hår självtorka och då brukar jag se ut som en frissboll men det la sig så fint och var så lent! Lyko har just nu 20% rabatt på Eleven Australia så passa på att beställa innan erbjudandet går ut.

Matsedel och lite nytt. Guld klänning från Lindex.

Ni hittar klänningen här

Jag har haft mina ögon på denna klänningen i flera månader. Den är i 100% bomull men priset var 599 kronor och det var för dyrt för mig. Men jag noterade att den aldrig tog slut i storlek så jag tänkte att jag avvaktar tills den kommer på rea. Först satte de ner den med endast 20 kronor. Vilket jag personligen tycker är en löjlig prissänkning. Sen såg jag att den fanns att köpa för halva priset och jag blev så glad! Men när vi skulle handla igår så stack jag snabbt in i butiken och vet ni vad? Där finns klänningen, i min storlek för endast 180 kronor! Vilket jäkla fynd! Jag äger inga gula kläder men tyckte denna var så himla fin. Den är tunn också vilket är skönt. Nu hinner jag kanske inte använda den men nästa sommar finns den där och väntar på mig.

Matsedel och lite nytt. Kålpudding med potatis, brunsås och hemmagjord rödvinbärsgele.

Matsedel 2 veckor framöver

Jag som alltid har älskat att laga mat. Som drömde om att bli kock när jag var liten, har helt tappat intresset. Hela detta året så har vi lagt fruktansvärt mycket pengar på take away. När jag tänkte på detta häromdagen så blev jag först arg. Det är så mycket pengar som vi hade kunnat gjort annat med. Men vi har heller aldrig befunnits oss i den situationen som vi befinner oss i nu. Det börjar närma sig 1 år sen Bonzo somnade in. Hela detta året så har jag pendlat mellan glädje och sorg. Jag har begravt mig själv i jobb och studier. Allt för att inte behöva känna hur fruktansvärt trasig jag är.

Men igår kväll satt jag och skrev en matsedel för 2 veckor framöver. Om det är bestämt vad vi ska äta varje dag så är det mycket enklare för min hjärna att processa det hela. Det är precis samma sak som när jag gör mina listor. Skriver jag ner allt från fakturera, redigera, dammsuga och diska. Så gör det allt så mycket enklare för mig att ta tag i. Annars blir de lätt att jag blir passiv och mår dåligt över att jag inte presterar tillräckligt.

Att klara av sorg handlar om att överleva saknaden för någon som man älskar

Det finns ingen bok som förklarar hur man bäst hanterar sorg och vad man ska göra. Vi alla sörjer olika och vi alla hanterar det olika. Så nu har vi börjat med denna matsedeln som förhoppningsvis kommer väcka mitt intresse för att laga mat igen. Och hålla ner take away kostnaderna. Så de senaste dagarna har vi ätit på en kålpudding som jag gjorde. Näst på tur blir en pastagratäng med kyckling.

Dela

6 Kommentarer

 1. 9 augusti, 2021 / 13:31

  Tycker också att det trots att det bara är augusti….. Ger vissa vibbar om Höst!!

  Vi har semester snart igen & då väntar västkusten…. HOPPAS verkligen på bättre väder då! 🙁 Kram!

  • dixiwonderland
   Författare
   11 augusti, 2021 / 09:26

   Det regnar bara här så ha inte för mycket förhoppningar 🙁

 2. 9 augusti, 2021 / 15:23

  Skönt att planera upp maten sådär 🙂 Det har jag tankar på att jag också borde göra men det blir liksom aldrig av. 😛

  • dixiwonderland
   Författare
   11 augusti, 2021 / 09:26

   Do it! Har verkligen märkt skillnad 😀

 3. 11 augusti, 2021 / 19:26

  Jag förstår dig verkligen. Vi förlorade vår hund i år också. Det gör ont varje dag, så fort man hittar ett hår. Jag beklagar verkligen. Men ert sorgearbete har stöttat lokala restauranger mitt i allt – det är ju alldeles extra viktigt nu. Även om du såklart har en jättesorglig anledning till det.

  • dixiwonderland
   Författare
   13 augusti, 2021 / 09:31

   Det är ett fint sätt att se på det, tack 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.