4   35
6   24
4   25
2   21
0   29
0   19
1   38
4   38

Som hundrastare behöver jag bra skor


Detta inlägget innehåller reklamlänkar för Ellos.se

Som hundrastare behöver jag bra skor

Jag hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat tro att min huvudinkomst skulle bli att vara hundrastare. 2017 var första gången som jag började rasta andras hundar. Jag behövde få komma ut och ha ett mer socialt liv. Även om jobbet i sig tekniskt sett inte är jätte socialt mer än kärleken från hundarna så träffar jag alltid på folk som vill prata. När man jobbar ensam så som jag gör så betyder såna små möten väldigt mycket. Nu fem år senare så är mitt jobb som hundrastare min huvudinkomst.

Och ska jag vara ärlig med er så älskar jag varje sekund. Jag får komma ut i alla typer av väder men oavsett så vet jag att det alltid väntar en väldigt glad vovve bakom dörren. Och bara det här att jag får komma ut och röra på mig har gjort så mycket för mitt mående. Jag mår så mycket bättre. Vissa dagar är jag helt slutkörd när jag kommer hem efter att ha varit ute och gått konstant i fyra timmar. Men kärleken som jag får av hundarna gör att det är värt alla stegen.

Som hundrastare behöver jag bra skor

Men när man går så mycket som jag gör så behöver man riktigt bra skor. Jag sliter ut mina skor så himla snabbt nu. De skorna som jag har nu kommer jag behöva slänga inför nästa år då de redan börjar bli trasiga. Och har ni följt mig länge så vet ni att jag väldigt lätt får skoskav. Så nu inför vintern så behöver jag ett par ordentliga skor. Ett par skor som klarar av halka, regn, slask och som man kan gå i under flera timmar utan att få ont i fötterna.

Så jag beställde hem dessa vandringskängorna från Bagheera. De har en högre platå vilket gör att jag kommer upp en bit från marken. Vi får väldigt sällan snö men slask och regn är vanligt. Skulle jag bli blöt om fötterna redan första promenaden och sedan behöva gå i blöta skor men blöta fötter i tre timmar till så hade jag garanterat fått både skavsår och förkylning. De hade även dubbar under sulorna vilket är så viktigt. Då det ofta är blött hos oss och vattnet fryser under nätterna så är det glashalt att ta sig fram på vissa ställen. Det sista jag vill är att halka så jag tror dessa skorna kommer bli perfekta. De känns otroligt sköna att ha på fötterna. Nu har jag även gott om tid på mig att gå in dom så att jag förhoppningsvis inte ska få några skoskav när jag väl sätter dom på prov.

2 Kommentarer

  1. 15 oktober, 2022 / 20:49

    ja så viktigt med bra skor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.