15   30
7   35
8   30
7   30
4   34
7   36
1   29
2   37

Saknar jag mitt gamla liv?

Nu har jag snart varit på mitt nya jobb i 1 månad och mycket har förändrats. Inte bara för mig utan oss som familj men även för mina vänner. Allt det som var enkelt förut har blivit svårt och allt det som var svårt tidigare har nu blivit enkelt.

Största förändringen

Den största förändringen är att jag inte kan styra min tid längre. Som egenanställd så bestämde jag när jag skulle göra vad. Det fanns inget schema och ingen som talade om för mig vad jag skulle göra. Att efter 5 års tid anpassa sig efter ett schema tycker jag har fungerat väldigt bra. Jag arbetar väldigt oregelbundna tider vilket har sina för och nackdelar. Det är alltid enklare att hålla koll på sitt schema om man arbetar samma tider varje dag. Men samtidigt så kan jag tycka att det är skönt att jag ena dagen arbetar 5 timmar medan jag nästa dag arbetar 10. Under de korta dagarna hinner jag arbeta med mina sociala medier när jag kommer hem och kan även göra saker efter jobbet. Hade jag slutat 16-17 varje dag så hade jag inte haft samma ork.

Det bästa med mitt nya liv

Det bästa med mitt nya liv är att jag känner att mitt liv har blivit meningsfullt. Tidigare så kändes det som att jag sprang i ett ekorrhjul. Jag utvecklades aldrig men nu lär jag mig nya saker varje dag. Jag möter utmaningar och får arbeta tillsammans med människor som gör dagarna så roliga. Sen den ekonomiska tryggheten har gjort att en tung sten har lyft från mig. Att inte ha en oregelbunden inkomst kommer göra livet så mycket enklare. Drömmen om att kunna köpa en egen lägenhet kanske inte behöver förbli en dröm.

Saknar jag mitt gamla liv?

Den stora frågan är, saknar jag mitt gamla liv? Svaret är nej! Det enda jag kan sakna är att jag hade så mycket mer tid än vad jag har idag. Det är fortfarande ett pussel att få ihop allt som ska göras men jag tycker det går enklare för varje vecka som går. Som jag har skrivit tidigare så tar det tid att anpassa sig men jag kan ärligt säga att jag älskar de livet jag lever just nu. Det har varit en lång resa för mig. Jag fick acceptera tidigt att jag alltid kommer få leva med ångest. Ibland smyger den sig på men nu vet jag hur jag ska hantera det utan att skada mig själv. Jag är så enormt stolt över mig själv och den långa resan som jag har gjort. Det har tagit mig så många år att må så här bra. Jag har som många andra jämfört mig själv med andra och mått dåligt över att många i min ålder lyckats ta sig betydligt längre i livet än vad jag har. Men jag har hela tiden talat om för mig själv att dom har inte gjort samma resa. Jag hoppas att jag kan vara en inspiration till alla er där ute som också haft det jobbigt och som mår dåligt. Det går att vända livet till det bättre men det tar tid. Våga utmana dig själv och be om hjälp när du behöver det.
Dela

2 Kommentarer

 1. 5 november, 2019 / 21:59

  Så peppigt och härligt inlägg vännen, är så glad för din skull och jag tycker att det verkligen känns som att du mår så mycket bättre i allt <3 Underbart! Det jag kan känna är att jag känner totalt tvärtom angående företagandet och att driva bolag, där lär jag mig nya saker varje dag och får ständigt utvecklas och utveckla, medan jag har min lilla "anställning" hos TS som ett komplement för det sociala, för annan arbetslivserfarenhet och tryggande för ekonomin på sidan av företagslivet 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   7 november, 2019 / 11:25

   Ditt företagande är fortfarande väldigt nytt om man jämför med alla mina snart 15 år i bloggbranschen 😉 Men sen är det två helt olika saker. Jag tror du alltid kommer kunna utvecklas och lära dig nya saker i ditt företagande medan jag upplever att det står still och har stått still för mig under en lång tid nu. Men som du skriver mår jag så mycket bättre nu när jag har mitt andra jobb vid sidan av 😀 Mina sociala medier har blivit roliga igen och det är precis så det ska vara 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.