4   29
6   40
0   26
0   19
5   33
5   38
2   46
0   28

Så undviker du att bli hackad på Facebook

Så undviker du att bli hackad på Facebook

Nu märks det att sommaren börjar lida mot sitt slut. Lekplatserna som annars är fyllda med barnfamiljer står tomma nu när jag går mina hundpromenader. Denna veckan är väldigt lugn för mig när det kommer till hundpromenaderna. Har endast fyra promenader inbokade. Men det gör att jag kan lägga fokus på mina sociala medier. Ligger lite efter där när det kommer till uppdateringarna.

Så undviker du att bli hackad på Facebook

Och på tal om sociala medier så blev Johans pappa hackad på Facebook igår. Det tog oss ca 2,5 timma att få tillbaka kontot men tillslut så gick det. Jag trodde inte att det skulle gå för jag som jobbar med sociala medier har hört så mycket historier om hur folk blir hackade och aldrig får tillbaka sina konton. Det är mer eller mindre omöjligt att få tag på Meta.

Så undviker du att bli hackad på Facebook

Så här såg meddelandet ut som jag fick på messenger. Anledningen till varför jag reagerade var för att förra året så var jag med om samma sak själv. Det var precis innan vi skulle resa till Helsingborg. Jag och en vän hade pratat om att försöka ses där nere då hon också skulle dit. Så en kväll så får jag ett meddelande där ”hon” skrev ”Hej kan jag få ditt nummer”. Jag lämnade ut mitt nummer då jag tänkte att klart att vi behöver varandras nummer om vi ska försöka ses där nere. Sen fick jag ett meddelande om att hon skulle vara med i en tävling och hon ville att jag skulle skicka det som stod i smset som jag skulle få. Då förstod jag att något inte stämde.

Johans pappa var med om en liknande sak igår. Personen som hackade honom utgav sig för att vara en person som de kanske ska campa med i helgen. Därför reagerade han inte då de har haft en del kontakt nu inför resan. Men tyvärr så reagerade han inte förrän det var försent. Jag trodde som sagt aldrig att han skulle få tillbaka sitt konto men tillslut så löste vi det.

Så undviker du att bli hackad på Facebook

Det är lätt att dumförklara de personerna som man ser i tidningarna som förlorar stora summor pengar. Men det är inte alltid så lätt. Det man kan göra för att försvåra för hackarna är att ha tvåstegsinlogg. Detta betyder att om du ska logga in på din Facebook eller Instagram så behöver du en kod som är kopplad till ditt tvåstegsinlogg. Det låter krångligare än vad det är. Man ladda ner en app som man sedan kopplar till sina konton. Men om någon ber om ert nummer så ge inte ut det. Dubbelkolla ifall du har personens nummer i din telefon för om du har det så är sannolikheten att de har ditt också.

Så undviker du att bli hackad på Facebook

Nu ska jag ta och få undan lite jobb innan det är dags för dagens två promenader. Ni glömmer väl inte att följa mig på instagram så ni kan ta del av alla söta vovvar. Ska även möta upp min bestie i stan så det blir både vovvemys och bestieshäng idag. Måste ta vara på de sista sommardagarna men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte längtar efter höstmyset.

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.