1   12
6   31
1   16
8   24
7   29
1   19
4   31
7   24

Phoenix Rising – Evan Rachel Wood

Phoenix Rising - Evan Rachel Wood

Det är svårt för mig att skriva detta inlägget. Det som Evan har varit med om ska ingen människa behöva gå igenom. Jag känner ett hat för män. Ett hat över att samma gamla historia upprepar sig gång efter annan och ingen förändring sker.

Du kanske känner igen Evan? Jag var endast 13 år gammal när jag såg henne i filmen Thirteen där hon spelade Tracy. Men många känner kanske igen henne från The Wrestler, True Blood eller Westworld bara för att nämna några. Som 18 åring träffade hon Brian Warner också känd som Marilyn Manson. I dokumentären Phoenix Rising berättar hon hur han groomade henne. Hon 18 år gammal, han 36 år gammal.

Phoenix Rising - Evan Rachel Wood

Det som gör mig mest illamående är att Evan är drogad i Marilyn Mansons musikvideo Heart-Shaped Glasses. Och det värsta är inte att han har drogat henne, utan att han våldtar henne inför hela filmteamet som är där och spelar in musikvideon. Jag minns när videon kom ut och hur jag som 17 åring undrade om sex scenen var äkta. Att idag veta att hon endast var 18 år gammal, drogad och blev våldtagen inför folk och ingen ingriper gör mig så fruktansvärt illamående.

Det är fruktansvärt hur bilden av kvinnor har porträtterats i media

Det räcker att en man talar om för en massa andra män att denna kvinnan är inte värd något och helt plötsligt så är det sanningen. Perez Hilton som då drev en av världens största kändisbloggar med miljoner läsare varje dag la ut bilder på Evan och Brian där han skrev hora över Evan. Hon då endast 19 år gammal. Det är så fruktansvärt vidrigt och jag blir så förbannad. Ingen man kommer någonsin förstå hur det är att vara kvinna. Vad vi från en väldigt ung ålder får vara med om.

Phoenix Rising - Evan Rachel Wood

Jag har haft vänner som blivit gruppvåldtagna av män. En kvinnlig familjemedlem blev mördad av en man. Det känns som att det kommer aldrig ske någon förändring. Men hur hopplöst det än känns så får vi aldrig ge upp! Det Evan berättar i dokumentären är hjärtskärande men det är så viktigt! Jag beundrar verkligen Evan för hennes mod. Att hon som är en stor skådis i Hollywood går ut med vad hon har blivit utsatt för kan hjälpa så otroligt många andra unga personer som varit med om liknande saker. Ni finner dokumentären på HBO Max och jag tycker att ni ska se den även om den är fruktansvärt hemsk. Vi får aldrig blunda för mäns våld mot kvinnor.

6 Kommentarer

 1. 26 mars, 2022 / 14:45

  Fy så vidrigt, hade ingen aning! Gör så ont inom mig av allt som pågår av just män…. 🙁

  • dixiwonderland
   Författare
   27 mars, 2022 / 15:56

   Känner samma 🙁 Hade ju varit väldigt intressant att få läsa om det finns forskning på varför just män begår dessa typer av övergrepp. Antar att det har något med hur vi utvecklades för flera tusen år sedan. Men man undrar ju hur en människa kan vilja skada en annan människa på detta sätt.

 2. 26 mars, 2022 / 17:52

  Såå viktigt inlägg! Fy vad hemskt alltså!! Så sjukt att sånthär händer hela tiden 🙁

  • dixiwonderland
   Författare
   27 mars, 2022 / 15:57

   Ja man blir så fruktansvärt ledsen. Tror jag läst att bara i år (3 månader) så har 11 kvinnor i Sverige mördats. Man finner ärligt talat inga ord för det…

 3. 27 mars, 2022 / 17:05

  Fy så hemskt, det hade jag ingen aning om! Så fruktansvärt att sånt där sker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.