1   12
12   26
1   21
0   22
1   29
5   24
0   17
1   19

Ny förvaring | Rensa varje gång du byter ut säsongens kläder

För några veckor sedan så skrev jag att vi hade köpt mer förvaring till lägenheten. Jag lovade att göra ett inlägg om detta och nu är det dags. Som de flesta av er vet bor jag i en liten lägenheten på 33 kvm. Lägenheten har två garderober i hallen men dom har min sambo fått. Jag har en garderob och klädställning men detta räcker inte på långa vägar. Jag har hela tiden behövt tänka ut nya idéer för att kunna förvara mina kläder och detta kan vara en av de bästa lösningarna.

”Rensa varje gång du byter ut säsongens kläder mot nästa”

Då bristen på plats har varit så stor så fick jag förvara kläder i källaren denna sommaren. Detta är något som jag inte alls har tyckt om. Först och främst för lukten. Som många av er vet så finns det en speciell lukt i källarförråd. Sen har jag varit rädd att kläderna ska bli förstörda eller stulna. Men jag hämtade upp kläderna igår och allt såg bra ut. Istället för att tvätta alla kläderna så valde jag att hänga ut dom för att vädras. Jag tvättar endast mina kläder om de är smutsiga, annars är det vädring som gäller. Mycket för att värna om miljön men också för att inte slita på kläderna.

Den nya förvaringen som vi köpt är lådor som man kan ha under sängen. Så otroligt smart och praktiskt. Då utrymmet under sängen ändå aldrig används så blir det perfekt att förvara dom där. Dessa lådorna har även hjul vilket gör det så enkelt att dra fram dom vid behov. Och jag testade även att rulla ihop kläderna istället för att vika dom. Det ska ta mindre plats och så undviker man att kläderna blir skrynkliga.

”Alla mina kläder måste hänga i färgordning”

Nu hänger alla mina älskade stickade tröjor på plats. Jag tycker det är lika roligt varje år att plocka upp nästa säsongskläder för ofta glömmer man av vad man har. Jag har fortfarande kvar en del sommarkläder men de hänger i min andra garderob. Just nu är vädret så konstigt så man vet inte riktigt hur man ska klä sig. Det bästa med allt är att jag har två tomma förvaringslådor vilket jag aldrig har haft förut.

20 Kommentarer

 1. 14 augusti, 2018 / 10:13

  Jag älskar också att ha mina kläder i färgordning, tycker man hittar allt så mycket lättare då!

 2. 14 augusti, 2018 / 10:22

  Så härligt att ha bytt ut kläderna, och mina måste också hänga i färgordning haha 😉

 3. 14 augusti, 2018 / 10:56

  Så himla bra tips och jag skulle verkligen behöva rensa mitt 😀 Kramis

 4. 14 augusti, 2018 / 11:50

  Bra tips! Kram

 5. 14 augusti, 2018 / 12:24

  Smart! 🙂

 6. 14 augusti, 2018 / 12:30

  Vilken ordning du har!! Härligt med färgordning. Jag lägger undan vintertröjor osv i plastbackar i garderoben och tar fram efter behov. Likaså med sommarkläder.

  • dixiwonderland
   Författare
   15 augusti, 2018 / 20:56

   Får se hur länge denna ordningen håller sig bara xD

 7. 14 augusti, 2018 / 14:24

  Vilket guldtips det var att rulla ihop istället för att vika!

 8. 14 augusti, 2018 / 15:45

  Smarta tips! 😀

 9. Maria
  15 augusti, 2018 / 07:19

  Älskar såna här inlägg! Snyggt när kläderna hänger i färgordning 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.