1   22
6   31
1   16
8   25
7   29
1   19
4   31
7   24

NPA Plast arbetar mycket med återvunnen plast


Detta inlägget är ett annonssamarbete med npaplast.se

Jag vet vad många av er tänker. Plast är dåligt så hur tänkte du kring detta samarbetet. Låt mig förklara. Jag är en person som bryr mig mycket om vår miljö då jag älskar att spendera tid ute i naturen. I en perfekt värld så skulle inte bilarna släppa ut gifta gaser, vi skulle inte använda plast och vi skulle teleportera istället för att ta flyget.

NPA Plast arbetar mycket med återvunnen plast. Vilket innebär att istället för att se till att den massproduktion av plast fortsätter så använder de plast som redan finns för att på nytt skapa nya plastpåsar. De arbetar med att hitta låg vatten- och energiförbrukning, men också så lite koldioxidutsläpp som möjligt under produktion. Koldioxidutsläppen minskar med ungefär 2 kg för varje 1 kg återvunnen polyetenplast jämför med nytillverkning av samma mängd, därtill minskar även råoljeförbrukningen med 1 liter.

Visst du att
Plastfibrer kan återvinnas upp till sju gånger
I Sverige återvinns 92 % av all använd plast, med det är vi trea i Europa

Tills vi får en bra ersättare för plast så kommer vi fortsätta att använda det. Är det då inte bättre att vända sig till ett företag som man vet engagerar sig i miljöfrågorna och försöker använda så mycket återvunnet material som möjligt? Jag vet att många företag har börjat engagera sig mer. Man får i många butiker betala extra om man ska ha en platspåse och många matbutiker erbjuder mer miljövänliga plastpåsar när man handlar.

Sen är det viktigaste att vi som individer blir mer uppmärksammade. Många har valt att byta ut sina sugrör mot andra material men reflekterar någon över all mat som vi köper som ligger i plastförpackningar? Kan man hitta samma mat fast i andra förpackningar och på så sätt underlätta för miljön? Vi alla kan med små medel göra något för vår miljö.

18 Kommentarer

 1. 13 november, 2018 / 15:39

  Tänkvärt!! 🙂
  Så himla fina tulpaner också, har du fått tag på dessa nu?!

  • dixiwonderland
   Författare
   14 november, 2018 / 11:45

   Jag har fått dessa av min mamma så jag vet tyvärr inte vart hon har köpt dom 🙂

 2. 13 november, 2018 / 18:37

  Vilket bra koncept! 😍

 3. 13 november, 2018 / 22:36

  Spännande inlägg!! Hoppas du haft en fin dag!

 4. 14 november, 2018 / 08:41

  Men åh! Det är ju verkligen sjukt vad mycket plast det är i vardagen. Ja menar, tänk när man kommer hem och ska laga mat efter att ha handlat. Det är plastpåsar, plastförpackningar och plastskräp överallt!! Kram fina <3

  • dixiwonderland
   Författare
   14 november, 2018 / 11:44

   Ja det är ju sånt man kanske inte ofta tänker på. Man glömmer av den vardagliga plasten så att säga :/

  • dixiwonderland
   Författare
   14 november, 2018 / 11:43

   Va glad jag blir att du tycker det 😀

 5. Maria
  14 november, 2018 / 10:41

  Så fint att du lyfter detta med hållbar utveckling, och även inlägget ovan om att man inte ska fråga folk om barn och graviditet!
  Känns som många influencers bara proklamerar att man ska köpa nytt, nytt och nytt. Blir jätteglad när fler tar ansvar för vår jord och framtid genom att uppmärksamma sådant som återvunnet material 🙂 kram!

  • dixiwonderland
   Författare
   14 november, 2018 / 11:43

   Jag är ju en av de influencerna som uppmanar till konsumtion men saken är den att skulle alla sluta konsumera så skulle inte världsekonomin fungera. Men sen an man också göra miljösmarta val som att handla från företag som tex Zara. De använder inte plastpåsar när de skickar sina kläder vilket jag tycker fler företag borde ta efter. Man kan handla från företag som använder sig av ekologiska material eller hemsidor som endast säljer begagnat. Det måste inte vara nyproduktion. Jag konsumerar rätt mycket men vi äter nästan bara vegetariskt hemma, vi reser aldrig, sorterar noga så alla kan dra sitt strå till stacken 😀 Måste även tillägga att det är så roligt att du har börjat kommentera här på bloggen. Har sett dig på min instagram så det är roligt att veta att du även läser här :*

   • Maria
    14 november, 2018 / 15:41

    Ja precis, så är det. Håller med, menade mer att det finns många influencers som aldrig skriver något om eller gör reklam för saker som är av återvunnet material eller på något vis bidrar till hållbarhet. Även om du har med mycket shoppinglänkar osv i din blogg så har du också med ett visst mått av hållbarhetstänk, vilket jag uppskattar 🙂 t ex har jag för mig att jag läst att du alltid tänker igenom dina köp noggrant, att kläder ska passa till det mesta vilket minimerar dåliga impulsköp där plagg blir hängandes i garderoben, vilket ju är onödigt och dåligt ur miljösyn. Eller den träklockan som du köpte för ett tag sen till din sambo, ger uppmärksamhet till produkter av mer miljövänligt material. Jag tror definitivt att sådant och även annat du beskriver i ditt svar här gör skillnad, ville bara uppmärksamma det 🙂
    Åh men vad glad jag blir att det uppskattas 😀

    • dixiwonderland
     Författare
     14 november, 2018 / 15:56

     Jo men det stämmer absolut 🙂 Roligt att du har uppmärksammat det 😀 Kram på dig fina du :*

 6. 14 november, 2018 / 12:05

  Verkligen super bra inlägg 🙂 Att använda plast går ju inte att komma undan helt tyvärr, då är det ju super bra att man kan använda återvunnen plast, och göra det så miljövänligt som det går! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.