2   13
2   61
46   116
6   37
4   30
0   45
0   53
35   135

Monstera Deliciosa Variegata

”Trodde aldrig att detta skulle hända mig”

Monstera är en av de mest populära växterna just nu. Man kan ofta se dom i inredningstidningar men också i de flesta hem. Jag tog tre skott från min mammas monstera. Jag har två och min bestie fick en. Än så länge är de små men jag hoppas naturligtvis att de ska växa till sig. Men som den växtnörd som jag är så fick jag för inte så länge sedan reda på att det finns en muterad version av monsteran.

Monstera Deliciosa Variegata

Det som gör Monstera Deliciosa Variegata så unik är de vita mönsterna som den får. Inget blad är den andra likt och den är väldigt svår att få tag på. Det kan ta upp till 8 månader för den att få ett nytt blad vilket gör att den inte produceras på samma sätt som en vanlig Monstera. På tradera säljs sticklingar (små skott av växterna) för 700 kronor. Då pratar vi alltså om ett enda blad. En stor Monstera Deliciosa Variegata skulle kosta över tusenlappen. Lyckas man hitta en så går det inte att vänta för de säljer slut så himla fort.

Trodde aldrig att jag skulle få ha en i min samling men här är den nu. Jag var på rätt plats vid rätt tidpunkt. Förstå min lycka när jag hittade en facebook grupp med 48000+ medlemmar där vi alla delar vår kärlek för växter. I måndags så lägger en tjej upp ett stort inlägg där hon säljer stora sticklingar av Monstera Deliciosa Variegata. Jag blev helt till mig och började gå igenom bilderna. Hon var väldigt tydlig med att hon endast kunde skicka en av dom då de andra var för stora. Dock hade hon missat att skriva pris så mina förhoppningar var inte jätte stora. Men så återkommer hon och skriver att hon endast vill ha 50 kronor för min. SAY WHAT? De stora ville hon bara ha 150 kronor för. Helt galet då hon förmodligen hade kunnat få 1000 kronor styck för de stora. Detta var första gången som jag beställde en växt av en privatperson men det gick jätte bra. Sammanlagt med frakt så betalade jag 113 kronor för den. Det är helt sjukt hur billigt jag fick den.

Sen så vill jag bara säga TACK! Tack till alla er underbara personer som verkar gilla mitt super intresse för växter. Jag har alltid älskat växter och naturen men det är ju nu de sista veckorna som det har exploderat. Naturligtvis vill jag dela med mig av det i mitt liv som är viktigt för mig och jag var lite orolig över hur ni skulle reagera. Men jag tänker att ni kanske ser det på samma sätt som jag gör med barn. Jag följer personer som har barn, själv har jag inget barnintresse men jag tycker ändå att det är gulligt. Och så tänker jag att ni ser på mitt växtintresse. Ni förstår inte riktigt hur man kan vara så besatt av växter som jag är men ni tycker jag är lite gullig haha. Nu har jag också gjort en växtkategori här på bloggen.
Dela

16 Kommentarer

 1. 5 april, 2019 / 12:33

  Oj vad dyra dom är men väldigt fin. Älskar monstera och har två stycken 😀 Kramis

 2. 5 april, 2019 / 13:39

  Men wow vad kul att du fick den så billigt också, riktigt kap 😀

 3. 5 april, 2019 / 20:02

  Tycker det är jättekul att du delar med dig av dina växter mer på bloggen då detta uppenbarligen är något du är intresserad av! Jag får sååå mycket inspiration av detta, de har blivit mina favoritinlägg <3

 4. 5 april, 2019 / 20:59

  Wow vilket kap! Den är fantastiskt vacker! Jag har inte så gröna fingrar så jag hade inte vågat mig på en sån där stickling faktiskt… men jag nöjer mig så bra med mina vanliga Monsteror! 😀

  Angående din kommentar på min blogg, jag tror att det eventuellt är pga TH som jag hittade din blogg för alla de där år sedan! Kul! 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   6 april, 2019 / 11:11

   Vanlig monstera är ju fin också 😀 Har en här hemma 😉

   Njaa jag tror du måste blanda ihop mig med någon annan 🙂 Jag lyssnade på TH innan jag började blogga. När jag började blogga 2005 så var jag ett emo kid och lyssnade inte på dom längre 😉

 5. 7 april, 2019 / 10:35

  Så kul med växter, jag tar alltid massa skott och sticklingar. 😊 Det är ju det perfekta sättet att byta växter med andra.

 6. Emelie
  14 maj, 2019 / 17:55

  Vad heter den fb-gruppen? Så fin variegata och vilken lyx för dig 👌🏼

   • Veronica
    21 september, 2020 / 19:46

    Vet du om att det finns en gulstrimmig variant också. Monstera aurea variegata.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.