3   33
5   24
4   25
2   21
0   29
0   19
1   38
4   38

The Big Bang Theory

Detta inlägget innehåller spoilers
The Big Bang Theory

Trots att The Big Bang Theory sände sitt sista avsnitt den 16 Maj 2019 så var det inte förrän två år senare som jag såg klart serien. Jag minns när Kanal 5 gjorde reklam för serien 2007 och hur jag sa ”Den serien ska jag se”. Jag minns än idag hur mycket jag älskade det första avsnittet. Även om jag aldrig har sett mig själv som en nörd och är absolut ingen super nörd på några sätt. Men efter första avsnittet så kände jag mig hemma. Och jag tror att många som såg denna serien hade precis samma känsla som jag.

The Big Bang Theory

Under dessa 12 säsongerna så har det varit helt underbart att få följa utvecklingen av Leonards och Sheldons relation. Sheldon som är överintelligent och inte alls förstår det sociala samspelet och Leonard som haft en jobbig uppväxt då hans mamma använt honom som experiment i sina forskningsstudier vilket satte djupa spår i honom. Det framgår aldrig i serien om Sheldon har en diagnos. Dock säger han i många avsnitt ”My mother had me tested”. Men det är också vanligt att personer med väldigt hög intelligens har svårare för det sociala samspelet.

Fun Fact

Visste ni att Jim Parsons som spelar Sheldon var äldre än Kaley Cuoco som spelar Penny när serien började än vad hon var när serien slutade. Han var 34 år gammal när han började spela Sheldon och hon var 33 när hon slutade spela rollen som Penny. Jim Parsons var 46 år gammal när han slutade spela Sheldon och han är också anledningen till varför serien slutade.

Jag hoppas att Sheldon gav stöd för alla de som kan relatera till honom. Och det är väl lite de som hela serien handlar om. Varje karaktär i denna serien ger många skratt men de alla har också saker hos sig själva som vi kan relatera till. Raj som söker efter kärleken, Penny som kämpar med att uppnå sina drömmar om att bli skådespelerska, Howards som bor med sin mamma och som har en ohälsosam relation till henne.

Mitt favoritavsnitt kommer för alltid vara det när Howard drogar Sheldon och han säger ”I´m batman”. Jag kan se det avsnittet hur många gånger som helst men jag tröttnar aldrig. Eller när Sheldon började säga Bazinga.
The Big Bang Theory

När jag såg det sista avsnittet så rann tårarna. 14 år av kärlek hade nått sitt slut. Jag tycker alltid att det är så fruktansvärt jobbigt när en serie som man älskar tar slut. Det underbara är dock att man kan se dom om och om igen. The Big Bang Theory kommer för alltid vara en av de bästa serierna som jag någonsin sett. Den serien gjorde det coolt att vara nörd. Och jag hoppas att serien har påverkat många unga till att våga sig på en karriär inom forskning.

Det ända som jag inte tyckte om med seriens slut var att Penny blev gravid. Det gjorde mig faktiskt lite förvirrad då hon så tydligt sagt att hon inte ville ha barn. Det är extremt sällan som vi som valt att inte skaffa barn blir representerade i filmer och serier. Jag tror inte många vet hur ifrågasatta vi blir av personer runt omkring oss men också främlingar som påstår att vi ”missar meningen med livet”. Där önskar jag att Penny hade fått stå fast vid att hon inte ville ha barn.

Dela

6 Kommentarer

 1. 3 januari, 2022 / 19:48

  Har faktiskt aldrig sett serien! Men det var kul att läsa och speciellt ” fun fact” 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   4 januari, 2022 / 11:02

   Wooooot? Det är ju en av de största serierna! Du måste se den 😀

 2. 4 januari, 2022 / 09:07

  Denna serien var en stor del av min skoltid på gymnasiet, så otroligt bra och rolig serie!!
  Kramis

 3. 4 januari, 2022 / 11:29

  Åh älskar Big Bang Theory! Tycker dock de första 2-3 säsongerna är bäst när de är som allra nördigast, haha.^^

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.