5   23
1   15
6   29
6   16
4   24
0   14
1   47
6   29

En vecka som anställd

En vecka som anställd

En vecka som anställd

Idag har jag varit anställd i en vecka och det känns fortfarande för bra för att vara sant. Jag kan inte riktigt förstå att jag har hittat ett jobb som jag verkligen älskar. En vän sa en gång till mig att man kan inte förvänta sig att älska sitt jobb. Och när hon sa det så kände jag att det där var inte sant. Jag kan inte spendera en hel dag på en arbetsplats som jag inte älskar för vem orkar vara olycklig? Om du inte älskar ditt jobb då arbetar du med helt fel saker.

En vecka som anställd

Idag hade jag möte med min chef för att se hur det går för mig och hur jag känner kring arbetet. Fick höra så fina saker och nu ska jag försöka våga andas ut. Jag kommer nog inte kunna andas ut helt förrän min provanställning är över och vi skriver nytt kontrakt. Men jag kan försöka andas ut så pass mycket att jag i alla fall får sova på nätterna utan att vara rädd för att förlora jobbet.

Vårt sovrum stinker fisk

Här hemma så är målarna i full gång med att fixa väggen i sovrummet. Denna bilden är från i Måndags när de fyllde tre svarta säckar med tapet från endast denna väggen. Alltså förstår ni hur många lager på lager det är på våra väggar? Om vi någon gång i framtiden bestämmer oss för att tapetsera eller måla om då kommer vi behöva göra samma sak på resterande väggar. Idag hade de varit här och spacklat medan jag var på jobbet. Det stinker fisk i sovrummet så vi har öppnat fönstret för att försöka få in frisk luft. Men jag tror det kommer bli jätte fint när det är klart.

Nu kommer jag vara ledig Torsdag och Fredag. Jag har inte något speciellt planerat. Jag ska till gymmet och sen ska jag även tvätta. Tänker att jag ska försöka tidsinställa blogginlägg för några dagar framöver. Jag vet inte riktigt hur jag ska tänka med bloggen just nu. I 14 år så har bloggen varit mitt jobb och nu kan jag själv välja om jag vill fortsätta att se den som ett jobb eller bara något jag gör när jag känner för det. Det är extremt svårt att bryta en vana som man har haft i så många år. Men jag tänker att jag får prova mig fram och se vad jag känner för.

Dela

4 Kommentarer

 1. 13 november, 2023 / 13:01

  Jag håller med om att man absolut ska trivas på sitt jobb! Man spenderar så pass mycket tid där att det vore konstigt annars! Skönt att samtalet med chefen gick bra, hoppas du kan slappna av lite mer nu! <3

 2. 13 november, 2023 / 19:29

  Jag håller med dig till viss del MEN, nu låter jag bitter.
  Man kommer in i saker sen, mer stress osv. Saker som oftast förväntas av en eller annat….. Som gör att man kanske inte ÄLSKAR sitt jobb, många dagar JA, men kanske inte alla….
  Men gäller bara att väga upp allt. Å med rätt inställning så kommer man långt!! 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   14 november, 2023 / 16:29

   Så kan det absolut vara. Jag tror mycket beror på hur man själv är som person samt hur de man arbetar tillsammans med är. Jag är en do:er så skulle det vara något så tar jag upp det med personen direkt så att det blir löst. Men jag trivs otroligt bra på jobbet och tycker om alla som jag arbetar tillsammans med, än så länge 😉 🤣

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.