5   23
1   15
6   29
6   16
4   24
0   14
1   47
6   29

Mina bästa tips för att ha en produktiv arbetsdag hemma

Jag älskar att jobba hemifrån

Friheten att bestämma mina egna arbetstider, vad som ska göra och när är det bästa jag vet med mitt arbete. Jag har alltid haft starka åsikter och har många gånger tagit på mig en ledarroll under skoltiden när vi haft olika grupparbeten. Därför visste jag att jag skulle trivas bäst med att vara min egna chef. Att jobba hemifrån har både sina för och nackdelar och i detta inlägget tänkte jag dela med mig av mina absolut bästa tips till hur jag får mitt arbete att fungera.

Mina dagar startar alltid på samma sätt

Jag kollar mobilen, sätter på tv:n, går upp och säger godmorgon till Bonzo. Sätter på kaffebryggan, går på toaletten, hämtar kaffet och sedan startar jag datorn för att göra mig redo för en arbetsdag. Varje dag har jag olika saker som ska göras. Det kan vara allt från att fota bilder, spela in videos, skriva blogginlägg. Vid sidan av bloggen hjälper jag även till att ta ut Melker och Ronja samt vardagliga saker som att städa, tvätta, umgås med nära och kära. Jag startar alltid dagen med att skriva ner allt som jag ska göra under dagen och sedan planerar ut det så att inte allt görs på förmiddagen.

”Att ta pauser är väldigt viktigt men lätt att glömma av när man sitter hemma och arbetar”

Jag har inga bestämda tider när det kommer till mina pauser utan det faller naturligt. Så länge jag hinner med det som jag ska göra så fungerar det. Det svåraste för mig är att finna tiden till att äta och ofta blir det tyvärr att jag sitter och jobbar samtidigt som jag äter vilket är något som jag försöker sluta med då det är viktigt att varva ner mellan allt som ska göras. Något som jag har märkt hjälper mig mycket är att dricka en varm dryck. I mitt fall så måste jag ha mitt klockan två kaffe för att ha energi att orka arbeta resten av dagen. Under kvällarna blir det en mugg med te.

30 Kommentarer

 1. 12 december, 2016 / 10:08

  Så fin gran 😀

 2. 12 december, 2016 / 10:34

  Kul att veta 🙂 och så fin julgran <3

 3. 12 december, 2016 / 11:36

  Hej Dixi! Har du tips på vart man kan hitta WordPress tema ( förutom det som redan finns gratis) tänkte att du borde veta det! Fin blogg ! 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   12 december, 2016 / 16:31

   Jag köpte min design från ett engelskt företag men det borde kunna gå att köpa från svenska också 🙂 Testa bara att googla wordpress design så borde du få upp en massa ställen där det är gratis/går att köpa 🙂

 4. 12 december, 2016 / 12:49

  Så himla fin gran!! 🙂

 5. 12 december, 2016 / 14:37

  Jobba hemma är verkligen så härligt 🙂

 6. 12 december, 2016 / 14:38

  Alltså hur fina bilder?! Har knappt tid för något nu men kände verkligen att jag behövde ta mig tid för att skriva detta nu. Din blogg har verkligen fått sig ett lyft, igen. Du har alltid levererat men nu är det ju verkligen amazing! <3 Älskar din blogg! Så bra att du står på egna ben och gör din grej, bästa! <3 <3
  Stor kram <3

  • dixiwonderland
   Författare
   12 december, 2016 / 16:39

   Girl you gonna make me cry! Vill bara ge dig världens kram för det betyder så otroligt mycket för mig att du tycker så här. Jag kommer alltid gå min egna väg men jag hade blivit så ledsen om jag tappat er läsare på vägen men nu när Vione gått ut med att dom ska stänga ner hela portalen och att jag får såna här kommentarer så känns det verkligen i hela kroppen som att jag gjorde rätt beslut. Tusen tack för dina fina ord, tror inte du förstår hur mycket det betyder för mig och hur glad du gjorde mig! Lika stor kram tillbaka fina fina du <3

 7. 12 december, 2016 / 14:43

  Jag älskar när du delar med dig av ditt jobb. Tycker det är superintressant att höra hur det funkar för dig som egen företagare. Tack för det!

  • dixiwonderland
   Författare
   12 december, 2016 / 16:39

   Va roligt att du tycker det 😀 Kram

 8. 12 december, 2016 / 14:47

  Låter som du har bra rutin på att få jobbet gjort hemifrån 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   12 december, 2016 / 16:39

   Ja annars hade det inte gått runt 🙂

 9. 12 december, 2016 / 20:31

  Vilket härligt inlägg! 😀

 10. 12 december, 2016 / 20:48

  åh vilken fin gran! 😀

 11. 12 december, 2016 / 22:30

  VILKEN FIIIN GRAAAN<33 Så enhetligt och lagom men ändå mycket bling-bling juligt ^^… så som skall det vara!
  Hos mig är det mycket svart, silver och mörklila som gäller + liite här å där vitt.

  • dixiwonderland
   Författare
   13 december, 2016 / 09:38

   Jag älskar denna granen (det är min sambos familjs gran). Tycker den känns väldigt klassis 🙂

 12. 13 december, 2016 / 14:16

  Åh vilken vacker och mysig gran!

 13. 13 december, 2016 / 16:33

  sv: den är verkligen grymt bra 😀

  fin julgran 😀

 14. 13 december, 2016 / 17:55

  Jag skulle kunna jobba hemifrån, men inte hela tiden. Jag behöver det här att komma bort och kunna koppla av lite mer hemma. Man skulle ju kunna tro att det är så med skolan, man är där på dagarna och kan sen släppa det på kvällarna men det är tyvärr bara önsketänk. Om jag skaffade eget företag som ”vuxen” skulle jag nog skaffa mig ett pytte litet kontor det första jag gör, det är i alla fall vad jag tänker mig att jag gör. <3

  • dixiwonderland
   Författare
   14 december, 2016 / 08:36

   Drömmen hade absolut varit att ha ett kontor när vi flyttar och jag tycker dina tankar låter väldigt sunda för jobbar man hemma är det svårt att koppla bort helt från ditt jobb eftersom du är på din arbetsplats hela tiden. Vissa hyr kontorsplats för att få in det sociala och känslan av att man går till jobbet men detta fungerar väldigt bra för mig så jag är nöjd 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.