4   19
4   22
2   21
0   29
0   19
1   38
4   38
1   31

Mina 5 favorit växter just nu

Lyckliga tjejen

Det går inte att misstolka det där leendet. Ni som missade min unboxing video kan se den här. Men jag beställde alltså min silverranka online från en hemsida som heter Grönväxktriket.se. De har många växter som är svåra att få tag på och just silverrankan har jag sett i så många youtube videos men aldrig i butik. Så därför valde jag att beställa den online. Naturligtvis var jag nervös eftersom att alla vet att växter behöver solljus och vatten för att överleva. Men jag blev chockad över hur otroligt fin den var när jag fick hem den. Kan varmt rekommendera deras hemsida ifall någon är sugen.

Då ni är så himla många som överraskande nog verkar gilla mitt super intresse för växter så tänkte jag i detta inlägget dela med mig av mina 5 favorit växter just nu.

Silverrankan

Naturligtvis så är mitt senaste växtköp med i top 5. Förutom att den är så himla fin i färgerna och mönstret. Så blev jag helt paff när jag kände att bladen var som sammet. Jag har aldrig tidigare känt såna blad på en växt trots att jag vet att det finns. Och det gjorde att silverrankan blev 10 av 10.

Aloe Vera

Ni kanske minns när vi åkte till IKEA för att köpa min Aloe Vera? Jag köpte denna för att jag ville använda Aloe Veran. Som många av er säkert redan vet så är Aloe Vera känt för att vara läkande. Och jag har sett en massa videos på youtube där folk använder gelen som finns i själva bladen på plantan. Men när jag köpte denna så var jag orolig för att den skulle dö då vi aldrig får direkt sol här hemma. Och är det något som Aloe Veran älskar så är det sol. I början hade jag den på vår byrå men sen flyttade jag den till köksfönstret och sen dess så har den fått 4 nya blad vilket har gjort mig överlycklig. Så chanserna är minimala att jag kommer skära i den.

Calathea Orbifolia

Rundkalatea som den heter på svenska var högst upp på min lista över växter som jag ville ha. När vi köpte denna så var den mer eller mindre död. Ni kan se hur den såg ut i denna videon. Hade de inte varit för att vi hade fått åka en bit samt att jag aldrig hade hittat den i en annan butik så hade jag inte köpt den. Men allt stackaren behövde var vatten och kärlek. Idag håller den på att få sitt första blad sen jag köpte den och det gör mig så himla lycklig. Kalatea och Maranta är kända för att vara svåra växter att ta hand om men det har gått riktigt bra för mig.

Linspeperomia

När jag köpte denna så var den så himla liten. Det var som en liten boll och se hur otroligt mycket som den har vuxit nu. I början lät jag den stå på en hylla ca 1 meter ifrån fönstret men där tappade den en massa blad. Så jag ställde den i fönstret och poff sa det så började den växa som bara den. Nu hänger den i en ampel och trivs så himla bra. Tycker den är så otroligt charmig.

Kroton

Även kallad Dinosurieväxten här hemma som jag har pendlat lite med. Tyckte den var så himla cool när jag köpte den men sen började jag ifrågasätta om det var rätt val med tanke på färgerna. Men när jag sedan läste om den så fick jag en helt annan bild. Kroton är en svår växt. Den tycker inte om att bli flyttad och blir den sur så tappar den sina blad. När den får nya blad så är de gröna men om den trivs i sin miljö så ändrar de färg. Desto rödare desto mer trivs den. Alla bladen är olika och kan skilja sig mycket från varandra. Min Kroton har inte tappat ett enda blad och anledningen till varför den inte är så jätte färgstark är för att den under lång tid stod för långt in i lägenheten. Kroton vill ha mycket ljus så jag hoppas att den nu under sommaren kommer få tillräckligt med ljus för att ändra färg. Sen något som känns extra kul är att det växer en jätte liten bäbis vid sidan av.

Dela

34 Kommentarer

 1. 29 mars, 2019 / 09:04

  Så himla fina växter du har och nu blev jag sugen på att köpa hem mera! 😀 Kramis

 2. 29 mars, 2019 / 09:09

  Så många fina växter du har, blev så sugen på att köpa på mig en del jag också! En Aloe Vera växt har jag länge velat ha, de är så fina 😀 Kram och ha en toppenfredag!

  • dixiwonderland
   Författare
   30 mars, 2019 / 12:00

   Köp köp köp 😀 Finns inget bättre <3

 3. 29 mars, 2019 / 09:37

  Det är härligt med gröna växter. Ha en fin fredag!

 4. 29 mars, 2019 / 12:46

  Jag tycker också om Aloe veror, och funderar faktiskt på att köpa en egen! 😀

 5. 29 mars, 2019 / 15:38

  Men så fina!! Älskar silverrankan och Aloe veran! 😀

 6. 29 mars, 2019 / 19:24

  Tack för alla växttips! 😍

 7. 29 mars, 2019 / 19:44

  Växter gör ju ett hem så mycket hemtrevligt😍

 8. 29 mars, 2019 / 20:10

  Dom är ju så himla fina allihopa <33

 9. 29 mars, 2019 / 23:57

  oj va många fina växter gillar oxå men har inte så många äkta faktiskt synd
  murgröna är de som lever mest här =)
  ha en fin lördag

  • dixiwonderland
   Författare
   30 mars, 2019 / 11:59

   Många verkar ha problem med murgröna så lyckas du hålla de vid liv så är det grymt 😀

 10. 30 mars, 2019 / 02:53

  Min favorit växt är orkidè 😀

 11. 30 mars, 2019 / 03:51

  Men åhhh! Verkligen så fina allihopa!! Måste ta och köpa hem lite nya växter känner jag nu, hihi! Kram <3

 12. 30 mars, 2019 / 08:28

  SÅ himla fina <3

 13. 30 mars, 2019 / 09:19

  Växter är underbara! 🙂 Jag är mera åt det gröna hållet än åt grå – gult mönstrat. En växt som du kanske skulle gilla är panda kalankhoe – silvrig och luden och väldigt mysig. Det är en suckulent så den klarar sig på lite mindre vatten. 🙂 Tävlingen tar slut imorgon kväll, om du vill delta får du formulera om det du skrev (det var fint!) till under 30 ord. 🙂 http://giraffen197.webblogg.se/2019/march/tavling-vinn-en-bok-competition-win-a-book.html

  • dixiwonderland
   Författare
   30 mars, 2019 / 11:57

   Den var söt men inte riktigt min typ av växt 😛

 14. 30 mars, 2019 / 09:42

  så liten och söt den första växten var 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   30 mars, 2019 / 11:56

   Jaa men jag hoppas att den växer sig stor 😀

 15. 30 mars, 2019 / 14:59

  Åh, rundkalatea är så rackarns fina! Eller alla calatheor överlag. Min favorit är dock network. 😍

  • dixiwonderland
   Författare
   31 mars, 2019 / 09:48

   De är verkligen mina favoriter och Maranta 😀 Network är så cool 😀

 16. 30 mars, 2019 / 19:48

  så fint å så roligt att få se 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.