0   16
3   37
3   39
3   39
7   37
2   38
3   32
6   26

Mina 8 bästa Disney filmer

Att jag älskar film kommer inte som någon nyhet. När jag var liten så hade jag över 250 VHS filmer. I stort sett kostade alla 199 kronor och filmerna var runt 60 minuter långa. Man kan utan tvekan säga att filmerna har gjort en stor utveckling de senaste 20 åren. Filmerna påverkade hela min uppväxt. Jag vågar påstå att dom väckte min fantasi, kreativitet och fick mig att våga drömma. Även fast jag närmar mig 30 så älskar jag tecknade filmer lika mycket som när jag var liten. Därför tänkte jag dela med mig av mina 8 bästa Disney filmer.

Zootopia

Filmen kom ut 2016 och är den första nya filmen som Disney gjort som jag faktiskt tycker om. Jag har sett den tre gånger och detta är en film som jag kan se om och om igen utan att tröttna. Den handlar om Judy Hopps som är en kanin. Hon går mot strömmen och blir polis trots att ingen tror på henne. Hon flyttar till storstaden men det blir inte riktigt som hon tänkt sig. En film som visar att man aldrig ska döma någon efter utseende och om du jobbar hårt så kommer du lyckas.

Big Hero 6

Filmen kom 2014 och är otroligt bra gjord. Vi får följa Hiro som under tråkiga omständigheter förlorar sin storebror i en olycka. I sin väg tillbaka till livet så råkar han starta Baymax som är hans bror uppfinning som ska hjälpa människor (den stora vita gubben). På deras resa så börjar dom finna spår om att Hiros brors död kanske inte var en olycka trots allt. Hiro tar hjälp av sin brors vänner för att lösa mysteriet. Fantastisk film, den bjuder på så mycket skratt samtidigt som den tar upp döden och sorgearbete.

Röjar Ralf

2012 var året som denna fantastiska filmen kom ut och jag kan inte ens räkna på en hand hur många gånger som jag har sett den. För oss äldre så är det roligt att få bekanta oss med många av de spelen som vi spelade som unga. Röjar Ralf är en karaktär som många av de andra är rädda för, just för att hans jobb är att röja/förstöra. Hans största dröm är att bli en hjälte, få respekt men framför allt bli omtyckt av de andra. En dag bestämmer han sig för att lämna sitt spel och ge sig ut på ett väldigt stort äventyr.

Pocahontas

Filmen kom 1995 och vann två Oscars. En film som än idag fortfarande är aktuell med tanke på allt som sker runt om i världen. Det många kanske inte vet är att Pocahontas faktiskt har levt i verkligheten. Hon föddes 1595 och dog 21 år gammal i England 1617 . Om Disneys version av Pocahontas och förälskelsen med John Smith (den riktiga Pocahontas gifte sig med en John Rolfe) är hundra procent äkta är det ingen som vet men jag vill tro att hon var lika modig. Musiken i filmen är lika vacker som detaljerna man ser i hela filmen. En riktig klassiker som barn idag måste se.

Prinsessan och Grodan

Det som gjorde denna filmen så enormt populär 2009 när den kom ut var inte bara för att Tiana var den första mörka prinsessan som Dinsey haft. Det var också den första filmen på många år som inte var animerad utan där tecknarna ritade filmen precis så som Walt Disney själv hade gjort när han skapade Musse Pig. Filmen utspelar sig i New Orleans och har en härlig feeling men den är också väldigt spännande då den innehåller lite woodoo.

Maleficent

En av mina absoluta favorit filmer som Disney gjort och jag är nog inte ensam om att tycka det. Filmen kom ut 2014 och helt plötsligt dök det upp en mängd makeup tutorials på youtube där alla ville visa hur man fick Angelinas magiska kindben. Filmen är en ny version av Törnrosa och i huvudrollerna ser vi Angelina Jolie och Elle Fanning. Har ni missat denna så måste ni se den för den är vad man beskriver en bra Disney film, magisk!

Alice in Wonderland

2010 satt det en förväntansfull tjej i biosalongen som älskade varje sekund av det som visades framför henne, jag! Alice i underlandet är en av Disneys mest underskattade filmer enligt mig. Historien om Alice som ramlade ner i kaninhålet har berättats i många olika historier. Disneys tecknade version (kom ut 1951) skiljer sig mycket från den otecknade. Det som jag alltid har älskat med historien är att inget är som det verkar, det som var upp är nu ner och ingenting är omöjligt. Har ni följt mig i många år så vet ni att jag drev en Alice i underlandet blogg för nästan 10 år sedan. 2016 kom uppföljaren till filmen 2010, nämligen Alice in Wonderland – Through the looking glass. Den är mycket bättre än den första.

Beauty and the Beast

Hur sjukt är det inte att denna filmen fortfarande går på bio när den kom ut 17 Mars 2017? Den har dragit in över 1,2 miljarder kronor. Jag älskar den tecknade filmen så otroligt mycket och när Disney gick ut med att dom skulle göra en otecknad så var nog många av oss lyriska. Jag såg denna på bio tillsammans med Anne-Marie och där satt vi och grät på slutet. Filmen är något helt magiskt och en av de bästa filmerna som Disney någonsin gjort! Mina förväntningar för Mulan och Ariel är nu enorma!

 

40 Kommentarer

 1. 9 januari, 2018 / 14:48

  Mina favoriter är Lejonkungen, Oliver & gänget (tror iaf den är Disney), Snövit och skönheten och odjuret 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   10 januari, 2018 / 10:24

   Oliver och gänget är Disney 😀 Det var min favorit när jag var liten 😀

 2. 9 januari, 2018 / 14:52

  Åh disney är ju det bästa<3

 3. 9 januari, 2018 / 16:45

  Kul filmlista, älskar Disney! ?

 4. 9 januari, 2018 / 17:59

  Håller med. Beauty and the beast är något av det absolut bästa jag har sett! Så fantastiskt bra!! 😀 Särskilt den nya

  • dixiwonderland
   Författare
   10 januari, 2018 / 10:23

   Ja det ska bli väldigt kul att se hur dom gör Mulan och Ariel 😀

 5. 9 januari, 2018 / 18:31

  Kul att läsa! Gillar också Disney-filmer, men har inte sett de nyaste. Får göra det 🙂 SV: Det är Stjärnsund slott 🙂 ja alltså min farfar bor precis vid det, som jag skrev 🙂 Jättefin miljö, älskar att vara där 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   10 januari, 2018 / 10:23

   Det får du göra för dom är riktigt bra 😀

 6. 9 januari, 2018 / 19:38

  Håller så med dig om Pocahontas och Prinsessan & Grodan, de är två av mina disneyfavoriter också!

 7. 9 januari, 2018 / 19:53

  ääälskar disney 😀

 8. 9 januari, 2018 / 20:12

  Åh, Pocahontas är min absoluta favorit!!

 9. 9 januari, 2018 / 20:46

  Vilken rolig lista! Jag har inte sett Big Hero 6 faktiskt, måste ta och göra det! Andra februari släpper dom filmen Coco, den ser jag fram emot att se 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   10 januari, 2018 / 10:22

   Den filmen har jag ingen koll på alls 😛 Får kolla upp den och se Big Hero 6, man skrattar så mycket <3

 10. 9 januari, 2018 / 20:53

  Åh jag ÄLSKAR verkligen filmer och speciellt Disney, min absoluta favorit är Skönheten och Odjuret!! Såååå himla fin och bra film, både den nya och gamla versionen <33

  • dixiwonderland
   Författare
   10 januari, 2018 / 10:21

   Ja det håller jag verkligen med dig om 😀 Fint budskap också <3

 11. 9 januari, 2018 / 21:18

  big hero 6 & Zootopia är SÅÅÅ bra filmer!! Stora favoriter här med 😀

 12. 9 januari, 2018 / 22:03

  Åh, älskar Poccahontas!

 13. 9 januari, 2018 / 23:00

  Alltså dessa filmer är så fina <3 Älskar dem!

 14. 9 januari, 2018 / 23:09

  ja men åhh några st favvo ja har oxå men en del kände ja inte igen faktiskt
  men skönheten o odjuret ren favvo o ja den har gått sååå länge

  • dixiwonderland
   Författare
   10 januari, 2018 / 10:20

   Tror det har rekord faktiskt i hur länge den har visats på bio 🙂

 15. 9 januari, 2018 / 23:16

  GUD vilket mysigt inlägg! Älskar Pocahontas, men även Lejonkungen och Mulan! Kram

  • dixiwonderland
   Författare
   10 januari, 2018 / 10:19

   Då får vi hoppas att du kommer tycka om den otecknade Mulan 😀

 16. 10 januari, 2018 / 09:00

  Disney är fantastiskt. Jag gillar även Tintin, haha

  • dixiwonderland
   Författare
   10 januari, 2018 / 10:19

   Tintin föll mig aldrig i smaken 😛

 17. 10 januari, 2018 / 09:11

  Ääääälskar Disney!! <3

 18. 10 januari, 2018 / 09:27

  Älska, älska, ÄLSKA Disney Filmer!! Eller animerade barnfilmer över lag. Du har inte missat Storks va?? HELT fantastisk!! Kram finaste <33

  • dixiwonderland
   Författare
   10 januari, 2018 / 10:19

   Jag tyckte den var så dålig att jag inte ens såg klart den 😛

 19. Erik
  13 februari, 2020 / 18:57

  Va? Var är Björn Bröder?

  • dixiwonderland
   Författare
   14 februari, 2020 / 11:44

   Har sett den 2 gånger så det är ingen favorit hos mig 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.