1   22
6   31
1   16
8   25
7   29
1   19
4   31
7   24

Min historia

Jag vet att jag fått många nya läsare så jag tänkte bara snabbt berätta lite om min historia. Under hela min uppväxt levde jag under kidnappnings hot från min pappa och hand familj. Vid 14 års ålder började jag att skära mig i armarna, fick ätstörningar, röka och dricka alkohol. Vid 16 års ålder började jag testa droger och var självmordsbenägen. Detta höll på tills det att jag blev 21 år gammal. Vet att jag fick ett återfall när jag fick veta att en vän till mig dött av en överdos men jag lyckades ta mig ur det. Jobbade och studerade. Johan och jag blev sambos och sen när hans kusin blev mördad så fick jag återfall men av ett annat slag.
/
I know that I´ve gotten a lot of new readers so I want to tell you a bit about my story. When I grew up I was living under kidnapping threat from my own father and his family. At 14 years old I started cutting my self, got an eating disorder, started smoking and drinking alcohol. I was doing this until I turned 21. I got an small relapse when I got to know that one of my best friends earlier had died from an overdose but I took myself out from that dark place. I started to work and study. Me and Johan started to live together but when his cousin got killed I got a relapse again but in another way.

Jag börja isolera mig såpass mycket att jag inte kunde gå och handla ensam. Vågade inte gå ut ensam heller för den delen. Hade jag inte haft Bonzo så hade jag förmodligen behövt professionell hjälp. Jag har sen flera år tillbaka jobbat väldigt mycket med att hitta tillbaka till en normal vardag. Förr var jag livrädd för att gå ut och gå promenader men idag får jag ingen ångest alls innan vilket är ett så stort framsteg. Jag klarar av att handla ensam och gå ut för ärenden. Det som är mitt största problem just nu är att jag är livrädd för att åka bil på vägar jag aldrig åkt på tidigare eller om vi ska åka långt. Då får jag sitta och kämpa med att hålla tillbaka tårarna för jag är hela tiden livrädd för att vi ska vara med i en bilolycka och dö. Jag tycker fortfarande att det är jobbigt att gå ut och hitta på saker vissa stunder men jag tvingar mig själv. När jag och Anne-Marie åkte till Göteborg senast så mådde jag jätte dåligt men då sa jag även det till henne och jag tror det är viktigt att man förklarar för personerna som är med en hur man känner så att dom kan försöka hjälpa en.
/
I started to isolate myself a lot and I could not even go shopping on my own. I was so scared that something would happen to me that I could not leave our apartment by myself. If we did not have Bonzo I know that I would have needed professional help. I have been working on myself for some years now to get back to normal. I was so scared of going out on walk but today I don´t feel any fear at all and that is a very big step for me. Today I can go shopping by myself and to errands. My biggest problem right now is when we are driving on new roads or driving far. I am so scared that we will be involved in a car accident that I everytime are fighting not to start crying. When me and Anne-Marie were going to Gothenburg I did not feel good at all so I told her about how I felt and talking about it really helps.

Jag har fått jobba stenhårt med mig själv alla dessa åren. Mitt mål är att kunna leva ett så bra liv som möjligt. Men också acceptera att jag förmodligen aldrig kommer känna mig trygg när det är mycket människor runt omkring mig. Att vara ute och gå i naturen var en så stor del av mitt liv. Det var mitt sätt att träna, ladda om och helt enkelt må bra. Att inte ha kunnat göra detta på så lång tid har resulterat i en försämrad fysisk hälsa. Jag har haft ont i svanskotan, ryggen och kroppen överlag. Vilket inte är konstigt då jag gått upp 20 kg under dessa åren. Att vara ute och gå två långpromenader två dar i rad är så stort för mig. Det är jobbigt både psykiskt och fysiskt men jag vill inget annat än att må bra igen.
/
I have been working so hard with myself these years. My goal is to be able to live as normal as possible. But I also accept that I probably never will feel safe in a space with a lot of people around me. Being out in nature doing my power walks was a big part of my life. That was my way of working out, reload and feel good. Not being able to do this have resulted in health issues. I have lower back pain and feel sore. No wonder when I gained 20 kg under these years. Being able to walk on two long walks two days after each other is a very big step for me. It´s hard both mentally and physically, but I only want to feel good again.

Dela

19 Kommentarer

 1. 16 augusti, 2017 / 09:15

  wow vilket starkt och modigt inlägg! Du är enastående, på insidan och utsidan! <3

 2. 16 augusti, 2017 / 09:48

  Kram på dig starka du!

 3. 16 augusti, 2017 / 10:05

  Nej fy vad hemskt och så mycket du har gått igenom. Det här hade jag ingen aning om! <3 Kramis

 4. 16 augusti, 2017 / 10:42

  Du har kommit väldigt långt och var riktigt stolt över det! <3

 5. 16 augusti, 2017 / 13:16

  Vilken livshistoria du har varit med om <3 Du är så otroligt stark! Kram

 6. 16 augusti, 2017 / 14:11

  Heja dig och är så glad att du känner att du mår och är på väg att må så mycket bättre än förr. Starkt av dig att berätta, hade ingen aning om din bakgrund. Du är så häftig och duktig på allt du gör, glöm inte det!<3

 7. 16 augusti, 2017 / 15:53

  Åh detta hade jag ingen aning om. Starkt av dig att berätta och märks verkligen vilken kämpe du är!! Kriga vidare för du är verkligen grym <3

 8. 16 augusti, 2017 / 15:58

  vilken historia!! Vilken kämpa du är. Inspirerande!

 9. 16 augusti, 2017 / 16:06

  Men fina du! Stor kram!

 10. 16 augusti, 2017 / 19:42

  åh 🙁 jag visst inte detta, starkt av dig att berätta!

  • dixiwonderland
   Författare
   17 augusti, 2017 / 10:38

   Jag pratar väldigt sällan om det som varit så tror inte många nya läsare visste om detta 🙂

 11. 17 augusti, 2017 / 10:44

  Usch, känner igen mig lite i din historia. Kram and stay strong. Hälsningar från Schweiz //Sofia
  (http://sofiacm.com min blogg för stil och inredning)

 12. 17 augusti, 2017 / 18:15

  Oj, kan inte förstå det du har gått igenom. Verkligen starkt av dig att komma igen och fortsätta kämpa! Hemskt verkligen! Kram <3

 13. Marie
  17 augusti, 2017 / 20:19

  Så otroligt duktigt av dig att ta dig ur ett drogberoende. Det är verkligen ingen lätt resa du haft. All lycka till dig ❤️

  • dixiwonderland
   Författare
   18 augusti, 2017 / 11:56

   Jag har ALDRIG varit drogberoende! Bara för att man tar droger så betyder inte det att man har ett beroende 🙂

   • Marie
    18 augusti, 2017 / 14:08

    Okej, det var ju bra att du inte varit drogberoende. Men du har ju lyckats bryta ett mönster som inte var bra för dig och det var strongt ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.