1   19
1   18
3   28
1   19
2   25
0   18
1   21
7   24

Min första retur till Asos


Detta inlägget innehåller annonslänkar

Blommor / Svart / Blommor

Jeans shorts / Jeans shorts / Jeans shorts

Rosa / Vit / Svart

Jag tänkte att jag skulle berätta om min första retur till Asos. Det är rätt nyligen som det blev gratis för oss i Sverige att retunera våra kläder till Asos. Tidigare fick man stå för frakten själv vilket inte alls var speciellt roligt då det kostar över hundra kronor. Jag skickade min retur den 8 Juni och 9 dagar senare fick jag ett mail om att dom tagit emot den. Det gick alltså snabbare att retunera ett paket till england än vad det gör här hemma i Sverige. Här tar det alltid 14 dagar. Man kan följa returen till det att den lämnar Sverige. Från det att den lämnat Sverige till de att jag fick mailet om att dom fått den så tog det 3 dagar. Jag vet att många är rädda för att handla från hemsidor utomlands men jag har aldrig haft problem med Asos och det känns även roligt att se att även returen fungerar. Det tog sen 2 vardagar för mig att få in pengarna på kontot.


I thought I would tell you about my first return to Asos. It is just recently that it became free for us in Sweden to return our clothes to Asos. Previously you had to stand for the shipping yourself which was not particularly fun because it cost over 100 sek. I sent my return on June 8 and 9 days later I received an email stating that they received it. It was quicker to return a package to England than what it is here in Sweden. Here it always takes 14 days. You can track the return but when it has left Sweden it dose not work anymore. After it had left Sweden it took 3 days for them to get it. I know that many people are afraid to shop from websites abroad but I’ve never had a problem with Asos and it’s also fun to see that also the return is working. It only took 2 days before I got back my money.

27 Kommentarer

 1. 20 juni, 2017 / 09:43

  Känns som våra webbshoppar många ggr ska vara onödigt omständiga sedan är ju inte Postnord direkt så skarpt vassade knivar om man säger så. Oh så fina blusar, skulle gärna ha dem, mina bobbs är dock för små så de skulle liksom försvinna där, man skulle hoho vart är ni, 😉 hehe

  OHH TACK så äkta ärlig kommentar, glad jag blir, KRAM

  • dixiwonderland
   Författare
   21 juni, 2017 / 10:03

   Det var faktiskt Postnord som hanterade returen till Asos 🙂 Men jag tror svenska webshops arbetar på ett mycket låååååångsamare sätt än utländska 🙂 Får paket från Asos snabbare än vad jag får från Nakd.

 2. Linnea
  20 juni, 2017 / 09:59

  Hej! <3 Har nyss blivit ihop med en kille i Trollhättan (Jag är från Stockholm) och undrar om du kan ge lite tips på restauranger osv där, typ vad som är godast att äta också på varje restaurang? Vart finns det bäst sushi? (Var inte så förtjust i Wasabi…) Och lite allmänna tips om grejer att göra! Älskar din blogg, puss!

  • dixiwonderland
   Författare
   20 juni, 2017 / 10:09

   Hej Linnea! Jag kan absolut sätta ihop en liten Trollhättan guide men det kommer nog ta ett tag innan jag kan publicera det men det kommer 😉

 3. 20 juni, 2017 / 10:30

  Vad skönt att det gick så smidigt att returnera och vilka fina plagg! 😀 Kramis

 4. 20 juni, 2017 / 11:20

  Så smidigt! Jag har aldrig handlat från Asos, men det är klart, sedan jag blev sjukskriven har jag ju inte kunnat handla alls, sjukpenning ska nog inte täcka shopping egentligen ;P

 5. 20 juni, 2017 / 11:22

  Så himla mycket snyggt <3

  • dixiwonderland
   Författare
   21 juni, 2017 / 10:01

   Ja och pengarna kom redan efter 2 dagar bara 😀

 6. 20 juni, 2017 / 13:28

  men så bra! har aldrig beställt därifrån

 7. Julia
  10 augusti, 2018 / 14:43

  Hej!! Nu har ju Asos ändrats lite så att man måste skriva ut en retursedel osv… hur gör du då?

  Förstår inte hur man gör och det står inte någonstans 😩

  • dixiwonderland
   Författare
   10 augusti, 2018 / 14:50

   Du loggar in på ditt konto och klickar på den ordern som du vill skicka tillbaka så står det Skapa Retur. Svårare än så är det inte :* Nu kan du gå in på Asos.se istället för Asos.com så står allt på Svenska.

   • TD
    13 november, 2018 / 11:15

    Hej!! Min första gång att handla på Asos. Vill nu returnera och jag har läst igenom hela deras sida och på nätet om det är nått jag missat.
    Ingenstans under mitt konto kan jag ”skapa” en retur, fattar ingenting!
    Jag kan bara gå in på Mina beställningar och se ordern, men ingenting om att skapa retur. Värdelöst och dom e ju inte snabba på att svara. Googlade som sagt och trillade in på din sida, kanske e du snabbare än dom , betydligt duktigare än mig på detta är du iaf =)

     • Tina
      10 juni, 2019 / 22:04

      Hej, kan jag snälla få hjälp jag med, hittar inte någon skapa retur på min sida heller.. MVh Tina

     • dixiwonderland
      Författare
      10 juni, 2019 / 22:46

      Jag kan tyvärr inte hjälpa dig. Om det inte går att skapa retur via hemsidan så vet jag inte hur du ska göra. Kontakta Asos via facebook så hjälper dom dig 🙂

 8. Linnea
  20 november, 2018 / 19:01

  Hej, går det fortfarande så fort som 2 dagar att få tillbaka pengarna? ::

  • dixiwonderland
   Författare
   20 november, 2018 / 19:03

   Det kan jag tyvärr inte svara på eftersom att det är olika för alla. Men nu finns möjligheten att handla via Klarna hos Asos. Super smidigt och enkelt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.