4   29
6   40
0   26
0   19
5   33
5   38
2   46
0   28

Mandalorien Chapter 16: The Rescue


Detta blogginlägget innehåller spoilers för Mandalorien

Mandalorien Chapter 16: The Rescue

Igår var sista avsnittet av andra säsongen av Mandalorien

19 November 2019 skrev jag mitt första inlägg om Mandalorien. Igår var sist avsnittet av den andra säsongen av Mandalorien. I avsnitt Chapter 14: The Tragedy så grät jag helt hysteriskt när Dark Tropers tog Baby Yoda (Grogu). Jag ville inte fortsätta se serien. Nu är jag överkänslig då jag bearbetar min sorg men jag hade nog gråtit hysteriskt ändå. Baby Yoda har en mycket större roll i andra säsongen. Vi får lära känna hans historia och får även reda på att han heter Grogu (men han kan kommer alltid vara Baby Yoda för mig). Det som gör Grogu speciell förutom att han är 50 år gammal men ser ut att vara några månader är att han har kontakt med The Force men är för liten för att behärska det.

Mandalorien Chapter 16: The Rescue

I sista avsnittet av Mandalorien som gick igår Chapter 16: The Rescue så räddas Grogu av Mondo och hans vänner. Men det vi inte hade räknat med var att Luke Skywalker spelad av Mark Hamill och Max Lloyd-Jones. Dom hade gjort ett helt fantastiskt jobb med det hela. Om ni sett avsnittet så misstänker jag att ni satt lika nära tv rutan som vi gjorde igår när han tog av sig luvan. Jag tycker det var så sjukt bra gjort men det betydde också att Grogu skulle behöva säga hejdå till Mondo.

Och det är här jag bryter ihop totalt

Mondo gör allt för att få tillbaka Grogu. Han riskerar sitt egna liv om och om igen. För under deras resa så har dom skapat ett band, far och son band. Så när Mondo står där med Grogu och han tittar på honom med sina stora ögon. Hur kan man inte bryta ihop totalt? Mondo gör även det som han absolut inte får göra. Han tar av sig sin hjälm. Och för första gången kan Grogu se hans ansikte. Se vem hans beskyddare är. Och det spelar ingen roll att Grogu ska åka iväg med Luke Skywalker. Det skär i hjärtat att se honom skiljas från Mondo.

Tredje säsongen kommer i December 2021
May the force be with you

Dela

3 Kommentarer

  1. 20 december, 2020 / 08:48

    Inte sett men Baby Yoda är ju bara sååå söööt <3 😀

  2. 20 december, 2020 / 18:57

    alltså den är så söt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.