3   32
4   12
5   34
4   31
2   25
4   28
1   17
3   31

Kira ska bo hos oss i några dagar

Kira ska bo hos oss i några dagar

Kolla vem som är hemma hos oss! Vi åkte och hälsade på mamma igår och då sa hon att vi kunde ta med oss Kira. Älskade lilla Kira. Eller ja lilla och lilla. Mamma har gjort stackaren jätte fet! Så igår fick hon duscha, sen klippte jag pälsen runt ögonen, munnen, benen och tassarna. Sen filade jag även klorna på henne. Det är väldigt vanligt att gatuhundar har väldigt långa klor. Eftersom ingen tar hand om dom så växer pulpan så att man inte kan klippa dom lika korta som man kan på hundar som växer upp hos uppfödare.

Kira ska bo hos oss i några dagar

Kira verkade nöjd efter all uppmärksamhet och hon snarkade så högt igår natt. Det fick mig att tänka på de första nätterna när hon precis kommit till Sverige. Hon var så rädd. Så fort min sambo gick förbi henne så kurade hon ihop sig som om hon var rädd att han skulle slå henne. Och hon drömde så mycket mardrömmar. Hennes säng är precis bredvid mig så jag fick ta ner handen och klappa henne på nätterna för hon morrade så mycket. Men igår så snarkade hon högt och hade inga bekymmer i världen.

Kira ska bo hos oss i några dagar
Kira ska bo hos oss i några dagar

Jag kollar väldigt mycket på The Dodo. Det är en sida som samlar en massa berättelser om olika djur över hela världen. Men alla deras videos har lyckliga slut. Det gör så fruktansvärt ont i hjärtat att se hur många hemlösa djur det finns. Det skär i hjärtat att se dom så utmärglade, trasiga och rädda. Jag är så himla glad att min mamma valde att adoptera Kira från Ryssland istället för att köpa en hundvalp här i Sverige.

Glad att mamma adopterade henne

Jag har full förståelse för att man köper en hund från en uppfödare. Du vet att valpen kommer från en bra familj, att den är vaccinerad och att den är avlad för att få rasens bästa egenskaper. När du adopterar en hund så är det inte alltid att du får någon bakgrund på vad hunden varit med om. Vi förstår att män har varit elaka mot Kira då hon är väldigt reserverad mot män jämfört med kvinnor. Hon gör också utfall mot andra hundar vilket inte är så konstigt med hennes bakgrund. Hennes liv på gatorna i Ryssland kan ha varit allt annat än lätt.

Kira är en helt underbar hund! Hon är otroligt snäll och väldigt rolig. Älskar att gosa och man får aldrig sluta klappa henne. Hon har inget tålamod, tycker inte om att pussas men tycker om att äta banan haha. Hon kom in i våra liv när vi behövde henne som allra mest. Både jag och mamma är vänner på facebook med de personerna i Ryssland som räddade Kira från gatorna. Dom är så glada över att Kira har fått det så bra och de uppskattar att vi dela så mycket bilder på henne.

Långpromenad i solen

Vi har precis kommit hem från en långpromenad på 2 timmar. Vi har haft strålande sol hela dagen så vi ville verkligen ta till vara på de fina vädret. Men nu börjar det bli riktigt kallt ute. Kira ligger och sover och jag tänkte ta och jobba. Spelade in en video tidigare idag och har flera videos som ligger på hög. Men viktigt att försöka vara lite ledig också.

Dela

14 Kommentarer

 1. 21 november, 2021 / 16:42

  Jag kikar också mycket på Dodo, fast på deras Twitter-sida (lättare att scrolla och kika snabbt där än på Youtube). Det har blivit en vana för mig att ta del av deras historier för att liksom varva ner efter en dag på jobbet 😁

  • dixiwonderland
   Författare
   23 november, 2021 / 18:06

   Jag älskar Dodo men har mycket svårare för att se deras videos efter att Bonzo gick bort 🙁 Jag ser i omgångar men är glad att de lyfter å fina berättelser 🙂

 2. 21 november, 2021 / 16:57

  Så söt! Det bästa med hundar är sällskapet och glädjen de ger. 😉

 3. 21 november, 2021 / 20:39

  Men snälla! Hur söt kan man varar <3

 4. 21 november, 2021 / 21:25

  Så mysigt att ni har Kira hemma i ett par dagar <333 En sån sötis, kan tänka mig att hon kommer bli bortskämd hos er hihi!

  • dixiwonderland
   Författare
   23 november, 2021 / 18:08

   Ja det blir hon allt 😀 Massa pussar och mys <3

 5. 22 november, 2021 / 08:09

  Men så mysigt med hund ett par dagar <3

 6. Maria
  22 november, 2021 / 09:45

  Blir så glad att läsa om hur bra Kira har fått det med er! 🌸 men ledsen och arg över hur folk kan bete sig illa mot försvarslösa djur. Skönt att hon äntligen får känna sig trygg.

  • dixiwonderland
   Författare
   23 november, 2021 / 18:11

   Ja det är fruktansvärt 🙁 Hon är verkligen världens gulligaste lilla vovve som bara vill bli älskad. Kan inte förstå hur någon kan ha varit elak mot henne 🙁

 7. 23 november, 2021 / 22:03

  vad mysigt 🙂 så söt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.