6   26
0   13
0   27
4   36
7   48
2   16
4   43
0   20

Karl Fredrik Vårkänslor och Trädgårdsmagi

Karl Fredrik Vårkänslor och Trädgårdsmagi

På tal om blommor i mitt tidigare inlägg så fick jag hem Karl Fredriks nya bok denna veckan, Vårkänslor och trädgårdsmagi. Naturligtvis så beställde jag hem ett signerat exemplar av boken. Jag saknar Mr Fluff Fluff Fluff i tv-rutan. Vissa av er kanske minns att jag träffade honom för ca två år sedan i Vänersborg. En av de bästa dagarna i mitt liv!

Karl Fredrik Vårkänslor och Trädgårdsmagi

Utseendemässigt så är den nya boken väldigt lik den gamla vilket jag älskar. Om planen är att göra flera böcker framöver så kommer de se väldigt fina ut bredvid varandra när de går i samma design. Boken innehåller 240 sidor där vi får glimtar från hans vackra Eklaholm, mycket inspiration och även steg för steg för hur man skapar olika arrangemang och buketter. Vi besökte Eklaholm när vi hade semester i Helsingborg. Eklaholm är så mycket större än vad man tror om man endast har sett det på tv. Jag hoppas att vi kan åka tillbaka dit om något år eller två. Vill så gärna besöka Mandelmanns också. Österlen är så himla vackert och mysigt. Känns som att vi har så mycket mer att upptäcka och utforska där.

Karl Fredrik Vårkänslor och Trädgårdsmagi

Saknar att skapa buketter och arrangemang

Jag utbildade mig till diplomerad florist 2021. Gick ut med högsta betyg och trodde väldigt starkt på framtiden med Vackra Buketter. Men pandemi, inflation, krig och lågkonjunktur satte stopp för mina drömmar. Idag gör jag buketter, begravningsarrangemang eller andra typer av arrangemang för nära och kära. Jag betalade väldigt mycket pengar för min floristutbildning men pengar kommer och går. Kunskapen jag fick där kommer jag ha kvar för alltid. Och utbildningen blev min räddning när sorgen efter Bonzo var som allra värst. Jag fick något annat att fokusera på.

Jag älskar blommor och saknar naturligtvis att kunna skapa på samma sätt som tidigare. Men nu är våren äntligen på ingång. Tulpanbuketterna ska avlösa varandra och jag ser fram emot att fylla hela vårt hem med vackra blommor och arrangemang framöver. Man kan inte ha för mycket blommor hemma.

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.