4   35
6   24
4   25
2   21
0   29
0   19
1   38
4   38

Julmässa på Baldersnäs Herrgård

Julmässa på Baldersnäs Herrgård

När jag bokade vår övernattning så ville jag först att vi skulle åka på min födelsedag. Men då var Baldersnäs arrenderat så det gick inte. Och den ända helgen som det gick att boka förr oss i Oktober var den 16-17 Oktober. Men eftersom att jag bokade 2 månader i förväg så hade vi ingen aning om att de skulle vara Julmässa där.

När Ida berättade detta för mig så blev jag så arg att jag nästan tänkte avboka hela resan. Det ända jag ville var att få komma bort och ta det lugnt. Det har som sagt varit väldigt intensivt och jag tror det är därför jag har så mycket problem med sömnen. Jag kan inte sova ordentligt för jag är så stressad. Och då tanken på att bo på en herrgård som skulle ha över 1500 besökare var inte lockande!

Julmässa på Baldersnäs Herrgård
Julmässa på Baldersnäs Herrgård

Men när vi väl kom dit så såg vi att själva julmässan var en bit bort. Majoriteten av besökarna höll sig vid mässan så vi fick det där lugnet som jag verkligen behövde. Vi gick även runt och tittade på julmässan. Men jag kan inte förstå hur man kan ha en julmässa i Oktober? För mig är det aldrig okej att fira julen innan man firat Halloween. Varför inte ha en höstmarknad istället?

Julmässa på Baldersnäs Herrgård

Julmässan i sig var helt okej. Dock reagerade jag på att vissa saker var väldigt dyra. En löparduk med en fågel på kostade nästan 500 kronor! Hade säkert kunnat hitta en lika dan på Ullared för 50 kronor. Sen sålde dom Havtorn, godis, chokladpraliner, viltkött, ljuslyktor, fårull, kappor och mycket mer. Jag tror att de som bor runt omkring verkligen uppskattar att det ordnas sånt här. Och jag vill själv att vi ska bli bättre på att besöka marknader och andra saker. Efter denna pandemin så vill jag uppleva saker.

Julmässa på Baldersnäs Herrgård

Något som jag reagerade på när vi besökte Baldersnäs var att de trots att restriktionerna är borta fortfarande påpekar hur viktigt det är att vi alla håller avstånd. Jag tycker det är jätte bra att ingen slappnar av helt och hållet. Samma sak när vi var på bio. Nu hade filmen gått i någon vecka så det var nog inte så många som hade bokat. Men man satt inte på varandra. Jag tror det är viktigt att vi fortsätter att tänka på detta och att alla gör sitt bästa.

Dela

2 Kommentarer

 1. 21 oktober, 2021 / 21:00

  alltså wow så mysigt!
  ja så bra att fortsätta med lite avstånd

  • dixiwonderland
   Författare
   22 oktober, 2021 / 08:31

   Ja det är så viktigt att folk inte slappnar av nu även om restriktionerna har lättat. De sa igår på nyheterna att det kommer sprida sig mycket enklare nu när det är kallt ute så hoppas att alla är extra försiktiga 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.