12   24
1   20
0   22
1   29
5   24
0   17
1   19
1   32

Jag är ingen maskin, eller?

Jag är ingen maskin, eller?

Förra veckan var första gången sedan jag skaffade gymkort där jag inte ville gå och gymma. Ärligt talat så ville jag inte göra ett skit. Jag ville bara vara hemma. Så här i efterhand så tror jag det var för att jag hade jobbat 12 dar i rad. Jag var trött både mentalt och fysiskt. Nu tog jag ledigt hela Lördagen och halva Söndagen så jag känner mig betydligt mer positiv inför denna veckan.

Jag behöver själv inse att jag inte är någon maskin. Och jag behöver verkligen inse att jag precis som alla andra behöver vila, jag måste vila! Inte bara för att låta kroppen återhämta sig men också för att min hjärna behöver få komma ner i varv. Jag har jätte svårt för att vila. Det känns som slöseri med tid. Jag slösar bort timmar av mitt liv. Men det är också därför som jag läser böcker. Där måste jag vara still och endast koncentrera mig på orden som ska berätta en berättelse för mig.

Jag är ingen maskin, eller?

Jag har en tendens att bli väldigt manisk. Och när det kommer till träningen så behöver jag vara väldigt försiktig. Jag vet att 80% av resultaten handlar om vad man äter. Men då jag haft en ätstörning så kan jag inte sätta upp regler kring min mat. Just nu så kan jag äta exakt vad jag vill utan att få ångest. Det känns som ett mirakel med tanke på vart jag tidigare har befunnit mig.

De största problemen som jag har är att äta regelbundet och portionsstorlek. Jag har aldrig ätit regelbundet i hela mitt liv och på grund av min ätstörning så har jag haft svårt att hantera mängden mat. Ibland så har jag inte ätit överhuvudtaget och i andra stunder så har jag ätit som om det vore min sista måltid. Min plan just nu är att fokusera på dessa två faktorerna. Äta regelbundet och kontrollera mängden mat. Det handlar absolut inte om att jag ska gå och svälta mig. Men för att kunna äta fyra mål mat om dagen så kan jag inte äta en jätte stor lunch för då kommer jag inte vara hungrig när jag ska ha mitt mellanmål. Det är inte enkelt att skapa nya vanor men med planering så tror jag att detta kommer fungera super för mig.

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.